嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
0 m& n4 z& x: e( B9 q- n1 |: W2 E/ ?
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
6 E- c! s" n: B+ r! Y* c4 I# x* {4 ]8 R9 `
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
: u( p# s" n# D6 a9 S" E9 b- E0 J, @5 N0 I; J, e
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍, X! t* o0 y0 _; D
2 h( i1 h9 b& a; T
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。% {1 f$ [0 o  c/ {% O

$ J4 V- b/ m3 H8 R; @* O不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
) d7 w) a1 O( m# M4 |# }7 o深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
8 b- }; {3 B) q) Z/ m' d
3 A3 N: X$ {; J8 O( g
想來很美好。我也有同感。8 y" L( J9 p. N" S7 ]- T/ O+ a! \
) [- b. ]6 b; T; B7 f: @- ~+ |4 Y& `

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   , V# ]8 m3 @' ~" B
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
6 B; {7 u0 N4 p8 U; e9 z! _1 n
) Y* u9 J0 @4 z* ]! e
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 : B1 s+ M9 [) n2 |, {# T
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.9 d9 o' Y6 T/ r4 U/ u

5 U) Q8 f' p# q係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
/ I8 I( J. Z# |! H. U  @
: C" l- C' ~' p我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
% K4 P7 K% Q& P8 S1 |4 t, H( j籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
/ x+ l( }3 B( f8 F  v$ g6 T& Y: O8 h  {
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
' v/ c4 |' w' a6 ]
" I* Q: n8 B. Y3 ]; L我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
6 Q# b" p) k; X4 b  g( n, m0 H$ b0 w
" B; x1 E; v. n" t) d4 O咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
! @  k. l( t; v; G2 ^+ z9 W' B: L5 z% Y9 ~
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   ) e; Z) F+ O+ _
3 O" U3 w; m8 ~6 X0 ~) U

+ @# C5 t! |/ P" E; r我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,/ ~- @& w, [/ v5 A
0 a; Q" v1 F7 Q& N3 A# G8 V1 l
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
) [7 P1 H; F, o
- j- h* h6 Q: m# K所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
! A' ^" l( o- a$ n1 O0 v! |
$ Q# S7 C. i! v' }5 q* W% T5 n' a絲襪超過100D, 已經好似legging質地,( k0 ]. l$ f0 L) y: C
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇7 c4 A8 {6 u) Q$ d4 t0 V6 o* |

+ i9 n: Z3 W& ]2 h. }% _肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ) M) d( _1 I! K. w* Q# {: |
* b4 g& Q5 T; e7 Q0 C: w4 W

7 j# j- z- ^( Q3 G1 }! B絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
6 t- x  Z7 m% S* h好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇9 l7 t" H! g2 |  Q" W! x- C

4 q3 L1 D% G% V5 L6 b3 A肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
8 T; r9 a" p7 e& m% ^3 l# |  G要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
1 N4 x6 R% B7 t! [1 a  @" A( S% v5 f0 l' P9 r2 C; m( ]
同埋我大部份都係黑絲多,8 r7 I3 K+ w9 [" S
" o) r* U4 d) _: N. g0 V, w, [
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等# f! o8 }6 R+ s# ?

- J7 D8 `: v$ F0 ]1 U0 \至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
" P' [# X; h* i" h0 D同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
& u  A$ B) M0 R5 P% x7 `

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   
3 t+ e" [+ I0 g! o; ?: V' G你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 3 w- R1 M9 q2 A1 X
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.; P3 V# @6 }9 |

% ^! k5 o2 T' r. e, S; h8 V" \係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
& p& I) F- }7 S5 H+ ?  q' n# Y3 P
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
1 H$ {  D2 T; m% K& }, H

2 a3 F/ [8 ?6 L你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 $ S4 @  l1 a+ d6 V, D# G( S* S
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
1 [0 `6 d+ U6 Q) |% ?" l+ `我知他們好排斥我CD的,唉。
9 D) }1 x% @! i1 O4 n0 z7 L, c4 y% t$ N) X2 Q( l
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?8 B, A2 U. U0 D7 a6 D# R4 a
; y2 t% [: S5 H- x  F  e- S2 L! n
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
) _1 g! t$ g* @" X1 x
' |% K2 x4 |# W' c- j5 I" s
" ?) @& t; v+ e0 k0 {我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,) ?1 U3 K3 P" e% D8 X2 ~

+ v, Y8 D0 _& Z+ y咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
, c& M7 a8 c$ Q
4 U2 d' P; _8 ~! M所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
# f7 Z: q2 u, F, N
" q) y- h* O  r- \1 C  ^, Y+ ?- K4 C我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   # [' I8 L1 p5 k  @2 B( V+ {$ @

$ U+ I) u# W* I4 ~# ^$ z
( O, n3 ^! Z" w, _! K' t我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,/ A# X7 [" Y3 a% D/ M" d7 P

5 z. z" o1 X- [& T* S咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
6 A4 t( {7 e8 @5 J% h0 l. I8 M1 V' y" r
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
+ h4 V+ L& Z9 I4 z& _; E
9 R1 f/ U; t& O& f: \2 M: [5 Y0 O
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。; h: _( R1 S5 d3 |) B% ~1 N
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?6 a! m5 H% ]7 T# o% j8 S
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ) Y9 _, e6 r# A, u! r6 ?3 @5 N0 r
. i: E: ]( x( a$ `' v
( g0 z% V" Z5 U7 v8 |; h, R
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
" X8 |8 `4 P# z' ]: g7 E. i6 p; A/ k好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
" K6 P9 o& s) L9 ^3 D8 `  k5 o$ F6 I* s  n
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
) b; H- i0 Z. y1 E# t5 w
; Q! K, [# n! W$ C$ K
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。