嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
# x! I: L& g7 L" B: f6 T: o4 X9 q; X" \: U
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。1 D; @% |6 g4 P7 }7 ?

/ }! s/ Y. p/ H' Z( p4 Q/ e- ~[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
3 u! k  m2 w0 n/ J! p7 u: S
  k) O. x5 a" n5 @5 I9 W' k我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍8 K& p6 D$ N' P

6 `6 i% o! Y+ |8 m% P' R我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。: W) j/ G1 K" N0 f# {( S
  U5 q+ Q, l* q  m/ s
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
% {# R7 s$ w  A/ z5 N深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
% k' f% F7 y! Q! _. n4 m

/ U: W. d2 i% L4 h* L想來很美好。我也有同感。
9 Y' ?$ I& Y1 ^( O$ i& b; N
' T9 W- ^% _/ p% x1 ^8 e; f- u[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
/ @1 {! T7 `2 W1 I. c* L& z: f7 t深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
4 L. [: V6 g! o: ~( W; D- F3 }1 i. e7 o$ S5 _. K
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 ' q7 d3 [4 E' C" _
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.6 R- _3 ^1 r  K! ?
: p" d5 q, e  a$ M: e3 b
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...- r4 {3 W* P" y4 b1 I/ U
! y! j2 W! H7 Q/ S/ Y* R) j4 z& H
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   6 w2 b, o" Y* I: Q: f
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
/ I; g! `  s' S) ], a: T/ q5 X. U# ^" @& v2 g
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
  J8 _1 y: |6 M7 A
: C3 _( _2 L; ]" N/ j. H- B* `3 ^我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
2 a- I8 _% _1 }9 A* {) f7 z/ r7 P1 R* J6 n# m
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
# F- {; U) P8 b4 c9 G* P- B
. C+ t4 |) P/ g$ S+ n) q所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
* z  d) K! ~; |3 J; D
0 c# a' e9 W# x$ H0 |
5 Z9 j5 A* K# u" K我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,6 Y8 i/ g# t4 F% V: P
. b, X) }/ ~$ L' s( l2 ]
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,) j+ ^. ~7 d1 X

9 |7 N. f* |- Y所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
  n5 J* C& ]) H2 v6 ^1 `
' m6 j% B- B. p" b/ K' [
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
1 Z' K0 a5 Q, s好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇% D) P! b8 z1 W6 q' h

8 C5 f# n' V- T" _肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   - ]& u4 n4 d" o
2 L0 @$ n& U! Y* i2 p; z1 E% [. O

: Q+ F( b  i7 |) I. B; F$ Z  e5 }' N絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
+ X/ q; b6 Y0 \8 U- G% e, E5 s好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
1 f( A  M$ u5 A$ t/ Q$ B0 s
7 j$ e# u" N, b3 N0 f肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
% q2 q8 M  J' O* p# v" }$ V6 ^
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買. N1 Q! c, C9 A4 ]# A- H" x
- A, ?1 ]1 d- l" j, W5 K
同埋我大部份都係黑絲多,
+ ?/ c1 u) U) o  S1 {7 r. j4 R! b+ G1 a' G" \. F) Y
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
! I) u2 U$ W1 z  a5 u4 }! @
( n0 B+ N1 i7 B/ k至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀$ W  l. v4 S7 |* A( c
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
8 Y5 {. {9 [. ?

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   + P) _1 i; d& j9 C& y7 q  q
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 & S( i5 p# _. }' A* J
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.9 z9 O& `/ A1 i* W

A7 t8 B% L  F* o5 n係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
& j: g2 l8 V; `! P, a$ Y3 l/ P, {' n& T; p! l; n0 j  l
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
% |  i# {2 S' }( ^6 l; _8 |! v/ ^

+ e1 A* M( D/ m/ n你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 8 _4 k' r5 j( l/ o% D
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 / l9 Q* H- z; v
我知他們好排斥我CD的,唉。
3 k' s, j6 ]: p7 M* Z: n4 i+ ]  V9 R! X* D  V) t. k/ B0 n% r7 b% f$ g
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
- ]+ p$ Z0 R% a& P! m! d- B! B8 Z! P/ I  A5 q) ^
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
) y) ~( b& o/ M6 x- e1 c; X" x6 z! R8 H! `- a, D3 D! e* k
' M7 z5 P2 p+ n: \3 U' Q
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
" p; q" e: Q0 ]$ Z- t$ y. }. a" U0 I4 `& }1 @/ L
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
, G* v0 Q1 X2 Z+ l
& H6 E5 \1 Y8 m- j( ^5 a所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
1 b* J. N% A3 o* p& p& V+ U1 X8 g: g+ T, s! a
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
* J5 {# G! _' y4 m0 K
7 n$ X! ]; y8 w# K8 k* x! q) ?: W) R( Y' k5 H, y, h
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,: f( R0 H& K, e' N9 T9 s5 m( f
  ]5 B9 S2 `" l, B7 e! w% l: q0 A  t
+ P2 v/ x7 d, Z* `: d. f" F2 X& m* N2 o8 e2 D
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
4 P5 c  G/ r# e
) s6 U% ?2 h7 K# w; @) f1 X* M8 y今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。- }1 H* N) E2 [! p
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?. m; U' y4 J4 U/ c' M5 }+ N6 V6 r
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   . _2 {: j3 ~  d1 u( M
3 |) F" G) U( U# _

6 p7 D6 X# m6 G- W: J; g絲襪超過100D, 已經好似legging質地,* A9 L" ~& R6 ^& |( N
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
* x8 n8 j& s6 @1 Y
& ^- n$ q' P5 r, B. h肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
& r7 o9 p: m; i5 ^
9 e3 X# Q( y0 O3 @
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。