嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。& T, j1 d& {) O. b! k6 g
) `8 [" h, {  d0 Y% Q
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。5 x. Q- O  c$ z  N0 \# y/ h" X

) a  F1 G7 _: W3 f0 a, N[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
3 l; Q/ q  ?- c/ {3 o
4 w: f" |- X- G( T9 P我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
, ^, u* X, J2 `& R$ r
9 i3 n; F2 z" J2 C2 H我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。
! X* c6 i5 O( }# A. C2 q( k3 L7 H6 y  E
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   ( e( ]4 R2 s2 ?) ^! l
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
4 \) l4 [( f, B# N: [8 c3 p+ c( O. q6 r6 r% l! `6 u" j
想來很美好。我也有同感。& m$ P6 l! t5 q
# u3 F7 M* q2 y$ A" y( D4 w

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
/ e/ Q, k' m- g; L深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
# B! {% v( k! p) m. T' L2 j- Z8 c( O  ], _2 w& L
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 " ]" N, l& P8 {+ N! y
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
* p  k$ a: R) F3 I- G ! i  T) ^8 }- Y2 I% x( O
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
( g1 B( v' K, Z  z# o. z2 q" [4 O. o1 @% E9 x9 {! I; s; m; ?3 u
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
/ I( ]/ t* o) o( L; h籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。& K: g0 @% Y: m+ s$ \7 w/ w$ `5 `

, H0 L, ^' @: V+ O; d+ f+ Z對上一次買絲襪穿絲襪 ...
4 a) G& G! n" K6 y4 {7 w2 Q: T/ W+ B* k4 x
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,! E! \& z% p+ E' H% g: E8 z
: @/ N  k0 l+ \2 a$ H
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,! r& k3 M7 r5 ~& G' X
% {# F/ S0 p: A8 X
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
' y5 q. B# |! q. o/ ]! h8 X' Y  Z# ?: K$ H
, H7 H5 p6 g5 T& T% o* g9 H; G
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,2 F0 Z1 q6 l- j7 v3 {
' A5 s8 f! J! t  s+ S1 c* {
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
# z+ R% v0 W" F4 Z2 u- i! W* L0 |
: j/ Q% j$ s* J3 u
3 ?: h& U" ~1 G
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,* z1 o) k% F% ]8 q8 b
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇1 u  B7 P6 ]1 H( R. u# h4 O! Q
0 Z3 W: c* N1 u
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   / l  \. z) ?; m. f" ?, l
6 @4 ]" A) ?+ H+ y4 {! |
1 w6 v) K/ L9 {4 V
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,4 T$ @% K5 m% z$ W; }
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
5 X) J8 k# o9 b# I
3 h/ l* `9 R6 K9 n$ {7 H肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
% t: h" H; c) \要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
  I6 E3 b+ A3 _2 V) \/ P& C4 F0 m7 a
同埋我大部份都係黑絲多,% D# n# l! C# _$ v

- r3 [7 l4 \3 L當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等- D) C0 h- q+ Q1 c: ]2 [" Y
/ u9 `$ _* a* [& F) O
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀4 [1 U- k, w6 t5 g1 m/ j  w9 n
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
+ C+ z9 F2 j. w

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   
  T  ], M- H" n0 ^你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 6 I- o+ V8 z6 d
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
. `5 c& t5 H! g" I% f; c
, c0 m5 l- M) C; D! q係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
# _- `$ R8 R% S# S' L; A
5 |6 X3 u) s8 N  R" Z# @1 ^( d: ^! w- x7 d我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
8 `5 n- G: D6 n, v1 S0 Y5 `

6 D- E4 u9 Y, t1 E5 E" |你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻   J# `  G( B4 I' S
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
' ~) y/ n) _; V2 ~% C. Z- N我知他們好排斥我CD的,唉。6 `, }7 w8 j( H

0 `9 K4 o3 b. b3 j; `2 X; ^$ h如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?3 o; j+ |1 l: Q; U; o! L$ P
& r' W9 r7 U  w# _
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   : [# |$ b9 W% P5 {& u6 H
0 r. a: Q( O9 k% X. z

. O9 G) w) {6 M3 z) I我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,* w* L7 j: A  |; y
/ R& J* {6 C8 {9 S/ R( z$ u" g
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
  M6 V$ t, @8 a% Q  `2 Y5 S: w# D0 ?: _- A1 i8 Y$ I' c$ z" D
8 W0 ?9 o7 P- w  D+ K6 t& `' G
, k; S6 T8 g; p4 G0 v  z2 r, E我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
7 I. Y$ S, M- m7 J. M8 E
1 |! R9 }6 r3 f$ [! F2 U2 c3 P
/ {# t7 L5 _5 H我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
0 s4 [$ }! M6 f9 s* }" P. O6 w$ |$ H. C
0 {( D# M' H0 x' o& ~咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
$ ]  e( e; a, p5 w3 x4 y* m  g# R: D  {  r3 N5 N8 i9 q
3 y3 Q0 \; u3 b# s) {% F" [, P1 F9 ~0 Q! q5 ^- T. v
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
- v- R: D( d2 p: B想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
+ t* y7 @6 Y# |0 c" w% ]: _' J% L對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   * _( k3 S7 S# a+ T7 X' l  ^( G- V

) A9 e+ g. O/ D) f, R
+ R8 x' |0 g! T8 e* w3 z絲襪超過100D, 已經好似legging質地," _+ m4 J* b. D# B& C* Y! I
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
! V( s; ^3 u( H4 _
) c' \: c" P0 ^" B5 h肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
0 ]9 N. Z$ M+ I! N
5 k# c- o4 o1 n* }. G; \* I收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。