嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
$ s1 Q% B, K. X! j# R. J# S
8 Z, T. k. e$ w) S0 Y5 y對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
2 ?% E$ k& k! @) [; {4 x, v- p) J7 ]- X7 H$ P# @
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。: y( Q7 Y2 K& G

8 @) S  L( [5 D- o9 w* e我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
2 g" O- `+ O: ~  [' b3 l  h
2 P8 h% C7 H9 k9 I1 S( y我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。% p: Y. j5 f. R+ k* y( B

3 x8 X+ P4 V: h# M不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   " K' f6 G- _7 G- Q( T  E5 {0 b
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
+ a+ a# O# f; I; W& E/ q' g& B+ Y$ Y8 s6 t/ O# C+ }
想來很美好。我也有同感。
% N1 j. }) S1 g8 X& _! u0 M  c- r, n

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   7 u: }. A4 q9 p! g
- @' d$ X9 h4 b
6 }# G. S6 z& x8 `我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
+ r. j! h8 |" q% y, |+ i同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.  ^" m2 P2 _6 V' \& |+ i) M; G
# P2 T* ^, J; _9 w# {0 A) P; [) a
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
4 G( m; ?! [% R1 _$ u+ A" M' z' B2 p1 e3 O' _
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   : r" z# ~2 Q0 j/ |9 b" V2 E" f
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。1 ^1 U$ X8 A1 }5 J3 g
* A  e7 u: ^2 ?" ]$ r) p
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
7 v9 b$ v' Q2 C; ~
. s9 s4 \: v+ V$ c我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
; W: x) C) d% G3 b% g
1 K* D! X, @3 |咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
" K6 u# n( y9 P- T% q  u2 Z# ]" @- d/ G7 _/ v* m4 A: V1 \* n
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
- k! L/ |4 T* |1 H
2 {9 n* K# h+ {4 L, z& {# B; Q' P- h3 c1 D
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,# d& C$ ]4 }2 T  t* d+ ]
: C7 }# q  h) {/ r
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,! f+ B/ z$ k( [$ ]
. K& _! v$ Q, Z3 K
0 {" f2 |; }: k2 n
8 V8 U8 h- Y! X6 e) W4 X2 u3 O" Z
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
* _& P$ j$ C( T+ j$ S好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇; n5 Q% ~2 Q4 Z& R. j

; a/ i% W3 y2 P: V& O% S肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   # Z  @5 h1 X4 U) d' i% V* ]% O
+ q/ T( q  |# @# Y1 n) ]' }- @
9 D" o: m' l2 L: i( o* t
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,% b5 y) \. \$ p5 z; i
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
, \4 Q; d# o5 y4 q# Q8 s" W8 R  z7 Z' D4 `, o( P3 B
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
0 C: a; s  D* V& h+ j
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買6 d( ~3 v2 q) f) k6 d/ @

0 k+ F7 e$ d7 f) E  q同埋我大部份都係黑絲多,  Q# D4 U) O8 W* V0 e! W, S

7 y  t4 Z% a) F8 C# c% h當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等: c5 ]2 h5 J$ x/ S# S& r: \

! S3 L4 i& f9 D  t6 _# X至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
7 P2 _' b; J- v2 a同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
8 `/ V  U1 t' Y' x+ ?, F* w7 n

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   
* D0 q: h4 P6 }+ t" Q你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
$ C* ]  p6 L8 e; j1 @7 ~同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
2 f% ]- \. E0 Y1 W - U  M% f8 l5 Y8 V4 r& z/ H. i
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
; ~* G  d, d) A: I/ P: N
+ n' y& ?  E& I+ o' H我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
( K4 R6 ?' k0 r% w! E% T- p, m( h
1 i5 F: @+ y8 R
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻
- f7 {& R- H7 Y- B, `( {% g我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
. g2 B! x% E( h; F4 R我知他們好排斥我CD的,唉。
/ _# |& t/ K& d; W2 I7 m, Q( D# j$ z4 ?
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
* n: w* ?, E8 i7 i7 N, W, g/ w2 q( V( G. D. j3 p( ]
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
/ }" O' s  S1 s& L4 d, x# G& T7 U2 h  o6 Y9 e- e  M6 H' H6 v
* G3 X1 A" Z) K
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,; f1 ]" [8 \% N/ E  Y4 z. B
8 u/ q3 Z" g  L# k
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
  G- g$ ^' ?2 R9 b6 t0 I8 i2 {4 v! L/ i* N% l1 {
% |% Y9 O' a) W7 q8 K

: E6 w7 }, }, e) A& A我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
, P0 b7 [1 Y+ n, h7 {# t/ K; ]' D8 r' T! A

5 ~0 _8 _) |8 c* a/ z我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
: K; L  g  R* x
  e/ a" s6 u6 }# T5 s咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
3 \8 E7 v) d; J- L
, |0 e. T# ~1 x, d* x! S* S所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
* S% {- y( x: c' r6 e" y4 k

* I0 I4 z, k; s: ]2 ?) ?今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
& @- h& y' \2 H5 v) g; i想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?, g# y# r: F( l4 C. p  R, A# w1 [* g
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   + ?6 _( L% H2 p2 o% s; m3 \
: O7 A, f& N3 u' `/ _

I: z( E7 Z9 |6 X# v絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
; t/ s' f' D8 K/ R好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
' \8 ~' h0 X/ C& C# Z  Y9 G4 ~. n7 \/ c/ j
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
! q' T. a; z$ d( b- W& z" w2 l) d$ O* g/ w9 ^) y- _  m
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。