嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Wolford 一問

回復 20# CYT 的帖子

唔太鐘意,我比較鍾意著Sheer 15或者Individual 10; [( Y2 f+ ?; _5 P3 ~

8 ^) }( U9 P8 P其實唔係差既!0 K; o) M' y( D7 P" b% W. `9 B

- ~* G1 O  c) e* Q( p( A[ 本帖最後由 Yoshihk 於 2022-3-15 17:15 編輯 ]

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。

回復 19# CYT 的帖子

我好多時間都會穿羊毛襪褲出街。穿慣了不會覺得好熱
. }; V+ t# [1 P+ K2 b- O: _1 Y8 {4 s$ H  v/ F

推薦經典款 Individual 10、Satin Opaque 50 , Satin Touch。4 Z8 D  \; a7 P# @8 h8 O
個人推薦買Stay-ups,因為新手既話,size買錯都著到。
$ J+ s  O( r/ [/ X& H海港城個間已經搬左去圓方.。9 O/ Z7 Z/ V# u

6 @8 N8 @+ V4 i9 L9 [( V5 S預~$2xx-$5xx一對普通款。
- F2 E. w5 n" D0 ^( ?$ D其他特別d既,甚至Body (衫)等等$1000~$2000…再高d都有…8 m  }( J0 U# g4 o' @6 _- O
, |' `" v. ?& a7 Z& V4 s. a6 Q5 Q
不過,我記得香港d Wolford專店無乜大size。" f/ F. H# V2 V& X. t6 I5 M) O6 V9 S
我以前係直接由奧地利/歐洲Wolford網店買既。9 z0 p) H9 g5 y( i4 K
齊d,新d…而且網店我以前買有d Wolford非賣品送。: i9 A1 J) c9 o8 B" U
0 s* L  |( a% b/ w& `( l4 f7 ^
Wolford盒、Wolford香水/袋、手套等等…5 \2 X. F, ^3 {9 o
不過,我以前住外國。
+ S# ^6 P: G. v) v: R8 @計埋運費,可能店買會好d…
4 i' }5 ?6 Y0 J0 u; _* C
5 m; _- w, U+ @. ?[ 本帖最後由 gmomo 於 2022-3-15 17:57 編輯 ]
我用自己的面修出另一個自己…歡迎關注:
https://linktr.ee/GmomoFashion

回復 21# Yoshihk 的帖子

都可以試下

回復 22# cottonsan072 的帖子

羊毛真係太熱啦

回復 23# gmomo 的帖子

M碼會唔會冇?

引用:
原帖由 CYT 於 2022-3-15 18:04 發表   
& \" r) _/ z. ^; K* qM碼會唔會冇?
0 e: A9 q  A. Z% H" Z7 D
) S7 h0 R+ k+ W9 ~! }! ]基本款,M 通常實有。& I) P& H$ L' }* T$ s/ [
不過,新款/特別款就會少d。& P. c% G9 P- r0 `7 E! Y2 s
5 z0 K! N: j7 ]5 w8 w
講開Wolford,令我想起好多野添…
# L3 [3 E; ^0 C( X1 ?
7 J9 J' N" X( Z: C) _基本上而家你見到市面上好多特別款既絲襪,其實通通抄自Wolford…
3 V& s6 i# S' ^, I4 R/ m/ J' R問題係抄邊年,邊個款咁解,而且抄得個款,但抄唔到個品質。
我用自己的面修出另一個自己…歡迎關注:
https://linktr.ee/GmomoFashion

我有對 silk cashmere 襪褲我喜歡夏天著,不過真係好貴, 外國病就算有折頭都要1300。

回復 23# gmomo 的帖子

宜家疫情就難講d,近幾年都係online買,計埋運費都平好多.
$ B: O. {% B5 F歐洲d店就一定齊,我去London Wolford Shop買基本上要咩有咩.
* @0 @5 q7 s, s7 T, K! x, `3 U% {) F香港店就一定唔多貨,新款分分鐘好快無要既size.基本款泠門色都會無

我比較喜歡穿厚身絲襪,所以wolford 最愛是velvet 66,薄絲就會揀sheer 15,如果想平少少入手,可以趁一D外國節日,去D歐美網站買,多數有折扣code,我既絲襪blog 有D網站推介同絲襪評測,可以參考下
- ~- d3 u6 ?& l. }/ A7 V/ hhttps://phworldofnoel.wordpress.com/
0 s5 v6 }0 f' V) J7 Z$ ]  t  _1 r  R3 M9 r
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

香港專門店有海港城, 圓方, Sogo......* t4 u$ r7 U1 w% G$ w
價錢HK$2xx up, 視乎款式, 至$6XX不等......

回復 27# gmomo 的帖子

第一次買都係諗住買基本款先

回復 28# cottonsan072 的帖子

Cashmere 夏天著唔熱咩?

我就不會太熱! 只係250D可以接受. 我其他羊毛襪大部分都400D 以上。; `  k) `0 I4 z: U
# G6 t( `' J, i5 ]% K. o

回復 29# Yoshihk 的帖子

基本款黑色肉色應該有掛

回復 30# noel 的帖子

Velvet 66舒唔舒服? 我見喺呢度的討論度唔高

回復 31# heidiqueen 的帖子

基本款係咪會冇咁貴?

回復 34# cottonsan072 的帖子

唔中意薄的絲襪?

回復 36# CYT 的帖子

舒服,最近才著過出街拍照
% N1 u. v# S+ k) ^4 k+ u4 E9 q" m
" b! L1 a) B" c" p[ 本帖最後由 noel 於 2022-3-16 20:29 編輯 ]
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

回復 39# noel 的帖子

睇落都ok