嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
  S( w! z0 p3 m我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   ; |# W/ ]0 X$ y0 d
我穿不了4吋高根
8 |- I2 U- k! W9 n) \' l
' v8 n, A5 _. w0 V* I5 J0 n" b
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
' n& s" p. s  d9 |; J! {# P7 p3 x2 L/ V% `( d) H* T. Z8 @2 j2 c! [

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
$ F3 t- H+ y+ U6 q5 I) P. L我8至10cm都OK。再高好難行。
# F8 ]6 B) l  g$ N5 O$ v- t% L

* H( \# ]$ a' o我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   $ J" p' ]3 t4 C! m) b
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
6 P6 O3 ~7 i. A$ h. v

/ x% s. N9 j7 G8 U& Q; {  S2 ~比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
5 Y6 r" ]) M2 a/ \我25X,穿40-41。
# w3 _, d+ |/ H1 J: p  z; E& P9 v0 x
. Z! K' j# [$ j) M% ~咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
( w4 C% q! e# B+ Y

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
8 c) \" O  t1 I. Q% {! V- V5 @再高好難行,企一陣已經好攰......
/ W$ j" P) e1 ^; [3 t4 F, _
2 c8 @3 T0 A( K+ _

- V+ X) g6 O: H) Y我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   3 a5 z; T" m; W5 w/ C+ C
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
5 i2 N- @" F# @' |, z! \. F  h- C0 z9 G- @6 x
防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   5 p, P8 q3 Y9 D* W& A; X
. m2 n- v9 A9 k

# W& N3 V! v! M$ q9 f正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
% O( _! `. L7 O) }+ M1 p3 E; I% l3 d8 O  X  l$ z  ?
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
" d9 S% D. N0 p' y$ |' ?2 m( M* S: _8 R# l8 b' n4 p2 b1 f: Y% D

! ]2 S3 M) W. m
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   3 D% @& g: j8 s0 _+ L* H

) a+ P* A# K6 ]" P' d* f
9 l8 |0 R( D& _# ?$ }5 ^& ~. t* x有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
# b$ r# ^' ~  x: |! N! O

0 Z- z# E5 J0 K( D/ f) f有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」4 T- r* s6 B" [8 o( [" H' }0 ^
+ n" A1 q8 r" U6 |8 f! p9 @  Y
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」: p* O7 M4 \' c8 ^5 K' z

' T7 c$ L( d7 Y所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)* ]8 b+ d+ o3 B- A
  z5 x, @4 z) B4 g- _% K5 G& z1 }$ R

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表     H7 M. w0 ?. r& T, [# z/ K
9 j9 ^! z0 |; ]9 J3 z# o
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
8 Q8 \, v! G- t8 U$ @. @+ t
如果245,11cm比較適合。 ( o) O) P5 _" L3 L* n
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   5 F. |# z+ e" j1 S  m7 Y2 O

9 k0 T3 C2 K% G, a2 q比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
5 c2 i$ t- v$ @; t9 {
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。, |8 B4 I" q4 n8 i8 z
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
) w) y( ]/ l5 q  }8 A# u正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
' @  M' y4 f7 T8 @5 [: U. T& A9 o/ I& J! `7 r4 a/ _' V
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
% q/ e# c, d' q  z4 o& C5 l, }, i& ^& D. a
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
' o* M4 l# B: c) g9 P3 O. ]: Z. N: O5 p/ |/ t
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
" F0 v' h1 Q/ Z: U
" g& M: ~& O9 I+ g8 R  `所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
8 g- Q, q# Y( a  L/ @HKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   5 E, H( b9 i% }; t2 o
# r5 P+ T. Z+ E( g: C1 O3 H5 N
如果245,11cm比較適合。
" d+ F, q  t; H# Q( q2 V! Z5 X% Q
$ j1 U- U+ @9 x8 G4 T, V7 G站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
- A8 s) E* R  f1 C9 F0 B. H, C: e# N& R
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上