嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡 6 {/ ?3 d( K/ ~$ w7 D
我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   : ~: y4 H! a; T4 C  K' `) {6 q
我穿不了4吋高根
. F' C4 G9 j0 M  Y; h4 S, x
% N; e" Y; v) _* }1 M2 P( F有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
" |# ?+ q& w' e: T# e$ B7 s% |. o2 N6 X( b6 T6 x* E

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   " l. @- C* Y) X. C2 E% C7 l
我8至10cm都OK。再高好難行。
- e& D" X- z! L+ _9 C8 _9 _" g5 c' L+ s. X
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
6 A' a' i. k( P我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
3 ^8 s; A6 a, G% c$ e, A5 X6 T
4 `- p6 V% [% I: Q
比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   5 N8 @' f  F+ h
我25X,穿40-41。
! Q# d- r, y( t: F
8 R- K6 S8 v0 H* N, J
咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......
8 D3 m, G- M% _

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   
6 L0 k; Z2 b; V$ N1 D. x6 j再高好難行,企一陣已經好攰......
5 f0 ?" Q1 {. W% D; g$ y+ j
6 `1 j: d2 A5 ~3 ]. I3 m! Y4 v" @- X% Q0 t( h$ R/ E3 i
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
1 K, Y2 R4 G' x2 l' A. z3 ]3 @  u% c個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
6 m# G; R  [7 X' u+ d2 ^# Q0 |% D

9 l9 l& }0 w9 w; \防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
1 R3 t. Z' X0 W( y* D: Q我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
$ R: W* ?+ C! M! O" `) Y  m) w, u$ T4 W
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
% c6 e. V) J  \: P) ^, b; i' W% e4 q- Q; C, S9 |! A. }. h4 R) W
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
$ O- w7 K5 y! c! }2 @6 o7 U8 W# `* n
% C' w4 m5 ^. t- L/ Y5 g
9 I; F! W: K  Y# K# z
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   
$ D) u$ a$ I* ]* A; ]
+ g4 M8 u% U2 E" ]+ M& Y
) z  P2 _0 M1 T+ C; b- {# R5 n有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
, U$ v8 ?$ A' v( ^

- ?- u- v8 w: r/ {有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」# i" S- b! i. C* k' w* T$ D

# `1 m. \* x2 m/ k1 J同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」+ _9 W* h: t: h) N
$ ?, \2 Q1 E8 }% S: T1 t
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)5 W; K8 A  A1 b0 I, ]
8 S8 X* l1 ]( u' ?) C

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
' N! R8 a) i6 B! ]5 P' ?
" Q/ i* s9 F* q% N. ~5 `我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
! N- n* B) }) Z) b! V9 I6 X: k如果245,11cm比較適合。 6 \+ j8 ?9 Z1 W: ^# g$ t
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   
4 t" E4 ~' D& `; q. y
& Z  i0 ~2 X8 E& e6 ~; o比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
6 B7 R: ~5 [7 i) s0 y
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。' v$ W1 u+ P" w6 i8 b5 o. U
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
" F# D0 {0 ~: L9 ^正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
8 b. L6 }9 f4 [% g( l  z' n3 @3 z" d+ Y! o+ x
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
& ?9 ?  S3 l& [! F7 p: I
0 K  X7 \# Y/ S& `6 y有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
4 `# B# t- M+ P: b! S
& [7 y2 I6 q& M: z; f同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」0 [/ m3 L& W: u4 o0 M

0 i1 H% i8 q, i# K$ [所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
/ {5 k! j9 Y! E, q* a6 S
HKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
3 y; _4 P, g0 i9 s; T( j9 x
: ?# K$ v9 L& O0 F* o7 g如果245,11cm比較適合。
& \  j1 A6 y& ?( e$ e! s, v( Z6 Q0 u) c
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
8 r& j: b) x& J  |2 O* z; V5 m: _8 J: @0 d7 c7 Q6 M
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上