嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡 0 u/ ]' Q% o* U; f
我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
1 p9 f0 P: E1 S5 w$ _/ v; f我穿不了4吋高根
- w2 I3 p" o  U" u8 [
( T" `$ _7 V6 D( B有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行: z" P8 [* `. n' Y2 Q" s5 N
8 j. o! h+ |5 ?; F. g

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
8 v! M3 Y- r/ _" M( `8 d% o4 m我8至10cm都OK。再高好難行。
' [0 {7 S) U6 L7 q. b4 [2 Y/ E6 P/ i
: h5 h( V+ W+ @我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   4 d, |. {4 o* ~% |' y8 ~# |
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
7 o' k, t7 i+ q2 C* C& p/ k
4 t5 v! q& M+ q# Z, Z比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   ; R# K: d) p" }, a/ Z6 E2 X" @
我25X,穿40-41。
: ]3 y! B# S) t- I- E: l4 R7 o: v
4 r3 j7 j5 ~; Z2 g( n
咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......; @) W  ]) ]: a, B. j

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   2 b; u; I4 f' I6 x& Z: |
再高好難行,企一陣已經好攰......
6 x" |7 u+ F0 c- F% s+ N! S% U
1 ?" C2 V% A' f9 t: `! j& M
8 @2 o2 p# h; j& O7 ]我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
  p0 d, n' g% ~3 L個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
8 U$ l- S. S& o) d$ \$ c9 R1 ]
" v* G, h+ M/ T! P( o. v防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   / Z* P2 n0 P7 Q2 Z$ I1 n
0 s! o/ K* [( \7 |0 C; l8 n. h) l5 r0 }+ H
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
/ q2 c* D) q; A8 D) \" H+ v& t) h/ x
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
+ C) t' T! _4 }3 G/ G5 z- N- I! N8 n" m( X

$ r" P: K6 y6 [, _5 D
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   1 i& G) J$ [% M; x$ D/ o
) _, j# P. i* l. _6 ], s
6 f- w* H8 k, U1 e9 T1 c
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
& J& d! C  g  C, O* L; J
; `; }% S0 c6 V% ~1 G2 y有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
4 {& ?. A) Y: o3 k% u. a0 @  N
+ u4 d! G$ c* D  D/ W: f同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」/ h# I( Y0 d. z/ p2 Z# g+ O' L

6 H+ n( T- e& q# p" m5 e3 z6 n所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
9 m  X7 l& i/ L2 i' E( f
( A7 |7 b' ~2 C- M! T9 a[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   6 `) B  b" S+ G

: V" M5 P5 T; e- h- e7 T0 Z5 M我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
: f- K; S5 E( I. S- P如果245,11cm比較適合。 # C5 ^7 l. R& [* [8 L
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   ( T6 v! r3 Q  U  j+ @- `4 A
. e0 q/ \4 o+ o
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
% S0 N4 H* }5 D
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
) J6 O  \( p6 d7 X7 b
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   
% G/ ~- \  Z2 q. n4 B/ c: @正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)7 i% ~% B4 Z( W; m
0 V5 q0 N: W6 T7 X+ ^  v' m
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得
' U' u* A2 \) l* S( r' t; K$ g( B) w& s% O0 C; \' O
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」( @; e9 O1 U5 ?

4 A8 t9 x0 N. m$ X5 k. l  ]. }9 y同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」4 a0 T3 w! H! h3 ~* _

: g4 A" m7 {% w' b2 g. e3 m) Q+ r所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
+ z* N2 E) t0 T0 [- S/ IHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
, `  f6 X; U) s6 @; l1 T8 R: q. N- m
如果245,11cm比較適合。
( M8 _( i) R% G- p1 q( [4 V
6 @1 z3 y# F) x: s站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
, m9 X. P5 k7 |
7 C  o# A1 q( V, ]8 F' c9 {$ C
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上