嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   1 D8 }; v* A2 ?  M3 x
我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!
5 d* H3 K8 H# }+ z: [2 y/ ^0 O女面比較貼面,所以比較焗
2 O1 Q, b# t& z5 m1 i
; g- [  w& b6 @3 _9 s- N以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。
, a4 A2 z3 r3 }; N
9 P& b/ L% _' y, h可以隨時pm我玩女面啊∼
3 @$ h7 q- B+ f. z

& q* y% `# B4 O$ p6 s
: a7 A/ y1 B) r9 I: m8 ^6 {: Y! c6 e( ?
呢個? 咩價錢?
& l) }; ^9 L7 b# a8 x8 M. Q  X- {4 d+ n鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
, ^% p3 m- o. u0 w& e
' x6 \/ i- b* F! a3 R9 Z: E( K7 n* e( [
:large
4 Y  d) f% S$ `( r
: E0 |1 I% B- c! T呢個? 咩價錢?
; V; Q7 Z! n1 i鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
7 g! g- t: [+ j8 n2 L6 z
5 t4 k) j4 q4 L+ P. }8 ]
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。0 l6 Y2 D0 e* V1 ]7 l( Z

" s$ K, d# T1 E3 Z5 Wkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。/ T" K4 y" B; S

. I5 x& l! @  E0 _1 k4 ][ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   2 @; D1 Q" O+ w3 S& J& L5 ]
5 ?9 _9 T5 N9 l5 ?2 `9 o! i

3 u2 j0 e8 n1 U+ m9 m: j; p呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。5 H8 A5 z9 |: M- q9 r* O, g
2 G4 Y) V0 w/ D& o5 a
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
2 t1 P# }, f3 h! m
$ U" r9 q( |  f& \
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   3 r1 D* n  T7 n0 {. }* b; S5 p
8 f- x. h! _1 i. [0 {* [
$ R" l7 v7 i0 l+ p
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
# r0 W/ {/ M- ]

6 H  e8 E3 {: k你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
" L- G/ \5 Y1 l
. w" N9 }/ }8 b4 C9 ~6 Z# z6 i# b8 Z: F4 R9 Z
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
* X* T2 ^0 e* J% E/ C
( r' M8 l: V/ `& y
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具& S$ A" {& ?0 r1 y; x- Q9 m. B5 s
我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   
/ s1 ~& e, k- x) f3 U7 B# i. ^0 M2 P0 i+ V+ }* N+ `
: }  M0 N. j3 `2 n0 s/ u7 g! Z, c
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
6 N) Z& m9 u4 r& U: R2 z我見晴4算係比較好
9 v, h* u8 `( G9 M2 {8 n! \: E1 R5 j; N; d% r! q1 C( x/ H3 p( u) n
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
7 ~) N! {3 w3 l: _$ E2 j5 l
& Z9 S5 e, q) g1 G! M% m, _: |) A1 k我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   2 r! f4 B  ^) G  i1 d9 ^
& ~. c& E* F1 P- K. b

! g" `% u; N0 S/ y8 z都係睇下你想點玩,係房玩定出街。) v* B8 a* G1 m8 Z& V0 o9 n
* H* m- e1 d0 f$ a( y9 T
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
4 J5 m7 D7 c2 L0 X) N7 r, x% I
. x- g8 q" d3 @講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
' M* P; g- g( G, ^! r. u% x  D% S$ Q你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   
' \5 E, o9 w( b! s: S
6 m) D4 g, g5 [3 ]
$ t' }, |+ R: e  ^- w% v: L% D講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱8 [6 D  h( _9 W2 ~- q$ Z
你有著出街玩?
2 j+ F' l0 A8 x5 o/ m' A3 A/ I
3 ~5 K, Z6 h* d$ v3 O; v
有,但有人陪先會出去
) U, {  f% S; j8 g通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!
* e4 N, o9 ~- s+ @4 I9 ]3 U而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
5 i; x. I6 V7 @3 B( l9 K8 b) {% t, H2 e9 _- l4 ]( l! R
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   - N4 j  ]" v: Q

6 Z2 T# T. T3 h- Z" W7 d
$ W1 v& S3 J0 w2 P但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾+ ^- E  h# O! y. U7 Z
不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯6 n7 T0 m$ h" Y$ m6 _6 m4 }
1)每次用前用後必須清洗及曬乾% F" U0 h" N4 c
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
, v$ p( {& i8 M3 X/ }3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)# [4 j# u0 l/ j2 J% s6 Z4 b; |
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
# o* B5 l, f- B. m; J5)視野受限,不過問題不大4 X) x1 r# Y" n8 F2 [1 a7 L: ~
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)% I$ c! b% \0 c
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉: {7 p- z2 g4 S; ~$ G
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套