嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
: S$ |- F8 k: e0 R3 C' h" B我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!5 n& M4 U/ h+ K5 [# {5 Z% f
女面比較貼面,所以比較焗2 ~& e' ^# |- \# Q. [+ ?3 Q+ ?) q

- S6 `: }- e1 R( F" G1 u" E以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。
+ g9 \; W* _% }5 T9 g8 j# C
' v! ~/ H1 ?6 J0 ~可以隨時pm我玩女面啊∼
7 ?$ V) k4 k# I5 G* f
1 p  v( H# b3 r9 n

/ t. S* J$ |' P7 K1 x, n3 ]4 @" i6 ]/ i: H4 |2 |" f4 O
呢個? 咩價錢? + x+ }; v/ q3 N4 v! a; }, \. L
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   2 V* f6 r6 ^+ Z8 Z' e/ S
( g  g2 n( z. \8 A
# b% l: _' e2 N% I, m
:large
, ?0 ]+ J; s3 L* n# k. q; K" u
4 g$ n" M4 X3 m4 d呢個? 咩價錢?
+ W) E' o0 f5 X. P1 ]8 C鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
- j2 m7 Q" P4 G" K+ R

1 l( a9 x- e* L. y4 o呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
% N& t/ z& B4 g5 S. g% W) G* [- K/ U5 t' K) x6 A
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。5 R, ]3 c+ F8 D. i2 `" P- E
% \6 \% T, t9 c

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
. e+ J. ~2 Z: q) ^) j2 L+ Q# T0 X: a: J4 R/ M

1 @4 y. q4 b# a* p* t/ V  Q呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
& A( D& n) M3 b/ {( s1 D% c$ Z0 v- F( H9 I9 c
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
1 w9 M4 A; Y4 q& c, ~

% W; n  O, _% c+ G- A多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   
7 q" b& W* Z1 \6 h! R. e- v: K2 m* `) ]  Z* F* \7 I+ U. j

" O. d" \6 u# h/ w$ Y多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
* z9 a+ e4 i0 e$ @

. X8 S0 y- N9 n. A! U你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   2 M8 S$ ?) _% p: A

! J8 ^) ~0 P" Q& _/ c7 h
1 N+ c7 T7 K9 k& {4 ]2 x) u你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
3 i- K: B  s8 G3 w- a

; f+ {/ G4 ^2 [6 F我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
1 e4 j9 L' ~6 N/ I9 q% U4 S我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   1 i4 B) V; P6 D# y
! B" k2 z4 P- R% q) r# E) l
2 @8 c. D( \% Q6 T! @" a9 Y
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具' T5 |) r7 r4 H. H- M4 _
我見晴4算係比較好
, v4 A7 g0 c) Q0 J/ q. D- K; v

' P1 q# L% E$ z7 [都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
0 E9 X# f& s+ Z, ]- u$ T0 [3 v# F4 U/ R0 q( a- Q) k! f
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   
( [& a" u6 G1 ^/ A; w: ]  U6 G1 G' H2 {5 [% R: Z' P2 u$ G* e( p3 r
2 P% u5 H( A) E3 c" W7 X! X' d' V
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。$ D+ V2 f4 e- s1 V+ p7 I

! v. ~+ i  R4 U4 G5 F6 E我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
; a+ i; V" \" M7 D7 X$ h

9 l: ]7 @* J6 i! E) a% e0 @講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱. i. H+ v( m) ^# @: j6 ]
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   
! l+ ~. o' ?' b, D, E5 j; c+ w
! r5 o$ D- S7 S6 ?8 g& L( x5 W; V1 ^
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱. [# X6 _6 l* C+ S' R
你有著出街玩?
' Z2 O  X6 m" Z
0 T& Z' f# Z9 D; ~  `1 O: L2 q1 Q
有,但有人陪先會出去
. d, b% r$ `/ h! V/ g8 L通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!
7 f" w5 F$ C4 S0 B2 a而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
2 [& p; g' \6 `: i/ w) U
2 I4 y* n& k) A8 C
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   , d' u# g0 D- ]! l% ]

6 c$ x5 y% V5 y( _8 P' V+ t+ b
, E1 C, ?2 d; ?; o% Q但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
/ B* a+ B! m; m- V( T1 i2 b4 k不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯
. W1 z+ D; X  I! [. K' b1)每次用前用後必須清洗及曬乾4 U) H( b$ H2 J* K# S9 h% ~8 t8 w* _
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
$ A5 P2 C: n' `3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)7 \  Y$ ~: m0 r* t
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險2 v4 e- `: [4 l& M  k6 U+ _0 c
5)視野受限,不過問題不大: W5 p1 A9 p2 V: \2 t( o
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
9 }: }. n6 @2 d7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉1 x8 f5 p4 O) r5 g& j
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套