嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
& w) @9 A6 @- u" @我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!+ t) D; X2 h4 Q
女面比較貼面,所以比較焗. P+ [4 `6 S( F" w. {3 d

) H5 E) T$ Y* ]5 }" C: [) X以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。* q3 Z6 P* f8 F6 M

0 U& V1 }  v8 @  K: A6 {可以隨時pm我玩女面啊∼
& F6 ]4 s/ p3 C: h$ c
2 H( c' ~; t# K1 v( f, S, P3 @2 x8 [+ R0 F
+ Z' Q$ r# h3 U. S8 N
呢個? 咩價錢? & q  t* v! n. ?0 {' r. s
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   * B0 J0 {+ k* K0 O

2 v! A1 i( g+ v3 q7 a! x+ T: D4 U# \- o( M+ S
:large% u5 e4 b# f$ D

/ v8 h+ B  k* |& a6 ^) b0 ]0 T呢個? 咩價錢?
( s( X$ a( r/ I1 J' F/ [9 x鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
/ x6 K4 k/ b/ |  I8 V
- y! |* M0 y- [. ?2 b
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。/ ~) S+ j' s% A3 ^# W
- Y% m" l+ [% w* q, g4 {# I+ H! P: R
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。9 a, Z0 c9 _8 P- \+ D
, S& N. t! f! h2 e5 C

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
7 f5 A2 X' y) D4 W0 D8 U
2 _( b& R  u% v4 d& ?1 R7 }2 z( i) a" M& M
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
) C( g  x) L! B% g! a1 \! c" r* L* D/ ^; n4 [( V  m
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
% \' S0 r0 a  D# `$ o( }/ \
# f! Z6 l# n* \5 q
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   ) i( U: Y. l+ o
" C$ |, k9 r) c  o6 q8 u
3 h/ I5 G7 }% R' b  s1 I
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
1 |+ N5 c3 e$ L; `' a. q, E$ a% T; B( D8 z7 Y# O! C( @9 H/ H
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   , f6 f- }( f8 q. ]. a& I
# D: n# o* ^2 k! O" |, F# L/ ?
8 p2 v. X1 d+ f! h
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
( W6 G. O' [% H) X

; @0 f( n* c4 T  |我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
4 `/ }* n: _0 U4 Y1 `我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   7 d6 U/ q' Y, ^4 d7 B( _! O
. s" `% I, u: j( h

9 P/ m/ e; l4 _0 ^我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
8 N3 m! I+ U# t& v我見晴4算係比較好
/ e# e5 Y0 p0 q3 j0 d
2 a3 ]/ h: R9 J2 p( l8 ]都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
" Q8 `  N) Y- x9 }3 Z0 W
0 A$ C0 V" d/ c我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   : U( R) @% {! f  M7 d
+ @( F" B0 R( ~! ~* U: t$ V

_. R, s; |; H% E/ L7 ]" _8 Q2 [都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
7 ]5 r) k, [# B2 Y9 m7 O; [9 S9 b' _* ^. ^1 K
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
* Z9 V4 [' E- X& m" u! K+ |
+ W0 u% `& M. }. }) U+ G* U
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱0 `9 O" Z' [) X( O8 s1 [  e9 ?% s- H
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   4 R* h4 [2 w7 o

4 n: {9 e) O$ d
; ~# P) g3 t0 e! @' s& I/ N! S講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱  Z; H. C# @" q/ X% A: i# D
你有著出街玩?
  P/ m" b! A; G# k+ U
' Q2 R2 s. O1 f, ]# m" ~有,但有人陪先會出去
) [/ i4 \& m4 f* w0 ?4 i3 M. y通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!
8 J/ _- V6 B, z* _# S: d: K& k而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
' F# H& I; v; N) D, W* p- Z+ W; z/ j3 i  o3 y& J& R! g, w
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   
/ K9 N* k3 ~# [9 {  g4 j4 ?
$ Y( C& [0 q; f4 k) z0 u1 A
- g' t+ O' W0 n' \, R: [; y但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾& X( [* n$ k2 p  g3 D
不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯
* m. J7 O; L1 }( B+ d/ P3 p1)每次用前用後必須清洗及曬乾# m( \8 }# h( F1 U! R2 o2 Q
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭9 q; S/ G' Y1 f$ x# t( e8 D, R
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)( j( E" [+ d* m/ b
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
3 q0 s8 f* [0 m0 T0 Z. m% |+ P5)視野受限,不過問題不大9 _) ]4 R# }' c  T4 c: N
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
9 x# Y3 q7 ^& D! d5 |7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉6 G+ G8 k# G  h: e5 }1 C
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套