嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
$ v; ~# h* B+ P2 I( s2 @0 B我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!
5 v( N. T3 ?* @女面比較貼面,所以比較焗4 [) W* s% w8 T

+ l4 x& V/ C: E4 D6 I, B' A5 [2 F以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。2 {; O; j) [' ^" V
- ]4 y  M/ O& R" Q% K5 Z. G
可以隨時pm我玩女面啊∼
& \+ X) S  n5 Z, N! B5 S& I* S. u% Y
% V- ?3 `. p) q' w" t9 V% ~% w3 B2 i
$ f. x" \9 o1 {# s6 l
呢個? 咩價錢?
- r5 L* m8 a4 i7 T8 I1 K鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
+ n( C  ~  i' |% Y& s  d9 I
8 i& h7 ^# h5 I- B. l0 A
0 Q  k: n7 k$ l. v:large
) l" v1 Y1 k# c' \% F5 a( n5 u& E1 y% [2 _' y  f0 G% f
呢個? 咩價錢?
* M0 n9 C6 Y0 c( N鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
$ w! a& U- u2 h' B

7 g. b! a, I% a3 g呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。5 B1 q  C4 {4 X) ^3 F4 g$ }
6 J9 X- O0 V) l7 e
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
3 K! f. F/ D. f% J4 X5 s( z. ^
- n, P# R/ K0 A" Z[ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
$ x# H8 s* l0 G6 M2 K
3 s. g$ ?$ y: R$ K$ K9 ^5 z  S! K  k# a4 @* }
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
: H3 s0 u' J& f6 _7 e
- q2 I2 F! {' @" M6 pkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
# n, ?% G* O$ X. s6 Z! f- f6 M0 f$ w- z
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   1 w: f; H( W2 Z, a' ]6 F% d5 m

6 K% }, [8 v3 n1 y2 L3 |: n
8 [% A) Y4 o2 d多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
' {7 z) B1 f7 \$ ^  {3 B: X0 y4 B! |, A+ {: d
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   1 H2 Z( ~2 J3 v

6 n. C, l( h# ~3 r" D0 l/ U
+ h8 H5 p8 x$ s* F! |/ ?7 t# l. M你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
/ j2 Z7 ?1 S" m% l, F1 a8 Z6 V$ {2 d: y  ]& @) e- h
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
( h/ M. q0 u: o9 A# Q, E( I我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   
" M" n8 u# X$ y) b0 L/ N& R
1 D2 O8 ?. n- r8 F" N7 b8 @9 I: Q
  x8 ]  G$ e" v: Q" |, l. n我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具" ^) s8 ^7 J" r( d# |: N! ]/ M* H+ g
我見晴4算係比較好
' ^& k( l% p7 w, ?

7 G$ W: W0 q. Y' o! f1 ?都係睇下你想點玩,係房玩定出街。: ?, [/ @) s9 G7 {
6 a$ t5 F6 V7 x" t
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   ; f/ \! Y* I$ |3 S$ S) @
- D! F* ^/ `. o3 M3 P

8 \& d- P% v# ~3 O" r3 @# r都係睇下你想點玩,係房玩定出街。( p: i  t  d; X

5 H- Z) n1 f0 f' |5 g" p我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
( R, N+ g: H, m7 {! J
  Q3 _0 p/ Q1 f# q講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱) @% v$ o" L. j9 [
你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   - `; R/ e2 N! n* I& f" ^

; Y( i* Z" L' p* Y3 b* d
4 J6 S- A: _* I. L2 K講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱- C2 A$ ~6 L4 B4 @
你有著出街玩?
$ u1 `) a0 p. ]. h) G* D0 s. Q) g$ v8 @; D2 N
有,但有人陪先會出去" f/ N  B- o3 `6 m; M" k% w$ j# l
通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!/ Y$ z) C9 }( \/ x
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
7 U: P7 K8 Z1 T% V* Y6 b* y
$ q# k" h4 S, \: C) I3 Q
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   $ z1 Q  H4 M7 C6 \

% _" ]: {2 ]4 p3 f' a
8 _; x0 R8 I# p/ `4 W" W, {但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
. ~& t# a5 B8 M' K$ o不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯& j# W# h7 m  \8 u
1)每次用前用後必須清洗及曬乾  y( C0 k8 L/ ~/ b, l6 t
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
- F- t! d, H, `+ U& S3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)
' l. Z/ i/ q+ _% C% d2 Y) L( W4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
6 K" B& Z4 ?- b# l4 m* F' b5)視野受限,不過問題不大$ o- a1 f+ c) ~* @5 U3 U- X+ \
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)+ l, G( a; F  g1 _& B
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
/ {, C6 D9 N1 k- v6 Q' W1 B4 Q8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套