嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題% w/ a' y0 J0 I
0 {& @% Z6 T, ^" J% Y9 b4 |  b5 ~$ y
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。4 Q$ f5 _5 f: b3 s, ?7 ?

3 f2 G* L4 R0 ]0 [# p各位CD認為對妳有什麼影響?
1 D  n0 ^6 U/ e4 T9 H; f) \  c6 l, f, j0 {& z4 w' Y& F- Z
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

; @! E! k* }# H5 p. t  K
. N. S: h# A, b' O' U! H( o[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
3 u4 ]3 S) ?* \' f2 C但香港女仕普遍不穿
2 o$ _* J/ k5 `通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
7 b6 I4 ?- e( ^6 ~. Q8 \因不想每次都著suit黑絲4 I7 g0 k; q- X# N# |
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"- d& M0 ~5 S/ M4 C. |, \. Q
! q, r/ d2 i8 Y/ N* X# F6 y
+ |( i9 F% D( l6 s" T' j
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲0 O; R7 Y* P& k! C6 X. E% R" w
尤其係肉絲
8 u6 l  O$ \8 _所以而家市面上多咗肉絲女仔2 P; T9 v2 y# j: h$ f7 g
我出街衣著就多咗變化容易咗2 V) s( d7 |9 [6 t$ }: {) m4 s
( u4 z8 m" ~  |9 Z$ G4 n

第二就係9 z' ?# o! }3 ?  q4 y4 ~
現時酒店房價在穩步上升; a9 C/ Q5 ~' `! n% M% z
我的CD開支也越來越大6 o. H$ A5 V  \+ S& z5 M

你有壓力, 我都有壓力.* p, z  k" T6 Y7 Q1 H
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
) R. B3 b% z6 m5 l你有壓力, 我都有壓力.
) X. s' q4 I7 g$ ^7 R會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
& U6 a7 W7 t5 w" D" _# o  Z, c3 V5 ?或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
, [8 r+ M5 o9 G; I; v7 Q  t3 S0 g: o你有壓力, 我都有壓力.
2 p# e* t1 {# R! ]% e! p5 x  M$ I4 ]會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
' s+ D$ C1 n$ C
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
; Y( n" h0 F* R9 S  z% w+ w& f7 s9 t& v6 H' n/ g8 u0 j6 u& r  s
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   5 a3 V: i3 X/ D  U3 `$ A/ r
; E8 p! A( d, [3 n. l/ A4 v
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   2 R7 U. Z) A7 }( {+ r1 w
如題
2 r4 N, t. W( C6 g1 ?0 ]! M1 J% |! u
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。3 e7 }3 C( V( z* V5 c$ i
3 v- l# l" S3 u  N  x. o
各位CD認為對妳有什麼影響?
, c8 b7 L8 @' F% p% W; ~3 q8 g0 g6 Z: p3 c+ R
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
6 \! l6 F1 Q* U* |, [( Q! A% n( |$ N0 b8 K3 \& j' J
我国的女生,
; L  J- g% \) H比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
# l( M( C" Z# i7 J9 l* j* }$ w村姑望都費事
4 x7 y' ~7 R* y0 ~* b* J6 I

: y0 \1 R; Z& C: g. O我有時都係著肉絲啊  
! A% L% p% K5 t$ Z+ c
0 @  T9 _3 k4 N* R9 P不過
" w1 y, }, h3 S. ^/ ~佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
! Q) R: d  n4 a! M我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
$ \: O" f$ ^2 Z3 d. q其實我都幾明白女性感覺/ C) m) i! M' n% w, i! t
8 u4 ~+ J: j$ ]: c0 f4 p+ E
夏天穿絲確係熱
8 Q( }* |* @+ l8 B! n- h對於多汗女生來說0 I( ~+ W: R; j1 O% L# c
大腿出汗後皮膚黏黏的+ U% [: r8 |1 z2 [# o8 _
坐下時很不舒服0 N' I! C2 J( a$ H4 C, u( \
離開椅子皮膚又會被黏住
* t, {) |6 G, a, @  [# V3 V同樣地皮膚也會黏住裙/褲
) d- l) ~. O3 i只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   - ?0 |. \* S" A( Q7 @/ e
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
2 A  u6 e2 ]9 f* J* U& N" N# V0 k3 k; i$ d9 J% c# j3 S
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
7 t% \; d2 N- ~) e+ s8 ?8 i我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。- {7 V, G. i( e$ w0 N$ }
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
/ S) A6 e  X; K3 @- T4 V5 b' T
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
: K/ H6 Q0 z: o( W4 t唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   + a/ z- I' E; ?. Y4 O4 b
返工已經著
4 U( f. m9 O1 Q) O唔通weekend放假都著咩
6 y) n7 h. `2 n6 m: F5 s: f, G, q# T+ n$ A( y; N3 F
返工的  g" Y) I& D% d& |- \1 K) m
除咗接待員或銀行的著黑絲- J5 {' K1 L5 F$ ?% t2 o
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
& n# S6 s6 K: }! X
- i' L, u8 P0 \  R# B% e) k$ f: m) u) k! E( k
返工的' N$ _( |% n5 q/ u- u- C2 \
除咗接待員或銀行的著黑絲& o( I. r2 t# c, f
真係甚少其他穿絲返工啊
. s9 t9 @* i( w穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   + R. r( Q! Z1 B* @
( h! t, n2 k7 ?" w9 o" y) [/ L/ l9 D
穿套裝的, 女強人
# t% @/ I) e8 D" H+ O6 |; `) ]1 U8 V
女強人只係少數- H6 \1 j$ p& S" e# R) Z# |5 n
而且佢地出入高級場所: g  `* c1 X% c4 x
甚少見於街上哩
2 j* S7 l( d+ u  R: @" Y1 K8 G/ V! s% t/ k" `0 y
近排我經常去中環' P: b& j7 G& V. x% x6 h$ \+ q  B
OL們甚少穿絲 / m1 O' H+ b* J
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   ; x2 B4 h& W. K$ w) a6 h
6 e3 C! r9 ?* \# ^

" d7 ^1 Y" @  t2 m/ A女強人只係少數( ]; Z! I0 f3 r0 V
而且佢地出入高級場所, k) g4 r: \6 j; |6 Q6 a0 T/ q! b
甚少見於街上哩
) e+ l$ w# m+ s# ~3 r' ^
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲