嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

由小學開始已經戀上校服裙的簡說經歷分享......

由小學開始已經戀上校服裙的簡說經歷分享......

自小學三,四年級已經對校服裙有好感,尤其是白色的校服裙,
5 r4 ^  \! c' h但我個人是有所要求,不是每款白色校服裙都喜歡
+ S; f8 Q9 d! T9 b第一是布料方面,不要太厚,必定要學生校服用的恤衫布料
$ l2 P, W" C, _9 @裙的放腳位最少有兩吋或以上
1 |: u7 c1 |# I5 L7 ^# [, a當時細個無錢買校服裙,所以到處搵一下有沒有人唔要的校服裙掉出來,發現有就執返屋企收埋,有次在垃圾房見到件,就入去拿出來在後樓梯著住玩,玩完就順手掉了,真係有點後悔掉左 又有一次,又多件校服裙被我拾到,於是又在後樓梯著住玩仲露出重要部位,但今次沒有咁好彩,因為有人落緊來,我走唔切撞到正 好彩個男人都無理我走了/ P/ \; ^' w& h$ `# i- m( s- N4 q
有一年農曆新年,全家人出了街得我一個,機會又來了 穿著了校服裙,當時我好大膽,在裙的下半部倒了一些酒精,之後再點火,頭幾次都可以拍熄,但最後一次就很難拍熄了,整到燒傷手,就連條校服裙都燒爛了一個孔 之後都有拾過多件不同校服裙,到了出來工作依然都有玩,自己有錢買就易話為了 第一件買的是在九龍城槍記買的循道為你,當時一件都是$100元有找,有時會在旺角買,買的是龍剛,但現時已改了款,我現時家中都有一件收藏 有一次在家中晚上沖涼時玩,玩完就收埋在牛仔褲內,點知忘記了拿返出來就返了大陸,點知被我媽媽發現了 打電話來問我點解有件校服裙,是不是著來睡覺 我當時都不知如何是好,給果我媽媽將條校服裙掉了 玩開就當然不會放棄啦!我再買,也是龍剛這款(舊版) 這次就帶了返大陸著來玩 返到大陸住所就只有我自己一個,沖涼後著住校服裙自己玩撕暴自己 撕爛後就掉落化寶盆即埸燒 到現時家中有幾十條校服裙,實在多到自己都頂不住了( y1 e2 k' y3 B! V

. _% ]) l! O( d( @[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-6-2 22:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

感谢分享!!
3 y' e' m) j2 Z8 f: L# _

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-2 21:50 發表   % H5 s6 v1 F6 }1 l. C5 m; f
自小學三,四年級已經對校服裙有好感,尤其是白色的校服裙,
" p. B; C: H' {3 j7 m但我個人是有所要求,不是每款白色校服裙都喜歡& @( h- T; O5 P8 e2 y
第一是布料方面,不要太厚,必定要學生校服用的恤衫布料
- g$ }* M9 d( n裙的放腳位最少有兩吋或以上:sh ...
% y$ E& l9 S4 Q2 m2 Y+ z+ B
竟然成日執到校裙咁好彩

thanks for sharing your story

我也去買了我小學的制服裙和高中的水手服
; r. h( M6 {" I2 I: Q9 V: B" K9 r真的很好玩

好利害!響邊度可以成日執到校裙?

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-6-3 12:12 發表   
" F! }% N8 B; C+ d, j/ p! s0 y& U4 t% I7 j, u- f- t
竟然成日執到校裙咁好彩
- V8 R- P# o% n7 Q5 @/ W
當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了

引用:
原帖由 stellaleung 於 2023-6-4 10:12 發表   
& f9 ~7 w/ ]* ?/ Z3 \0 L好利害!響邊度可以成日執到校裙?
8 t, P+ O" l: b) E& Q5 |* d當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了

引用:
原帖由 c615021 於 2023-6-4 09:51 發表   
( T$ b% P) G6 j我也去買了我小學的制服裙和高中的水手服0 y; ?) G/ k! d$ F0 f$ X& s5 S
真的很好玩
# K) ~2 f" k! b: Y& W
我亦都有買過我小學校服裙

令人心有戚戚焉的故事!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-4 14:19 發表     b& t; \$ L& g7 ^  l+ l6 i
5 V7 ?0 Q6 y5 h9 o
我亦都有買過我小學校服裙
9 |/ F7 p3 G4 b5 d& M1 `" z
1 U8 c: B) T, e; P7 d6 p- A" e( o可惜我小學已摺, 如果唔係一定買返來, 而中學係男校, 所以唔會有校裙......

引用:
原帖由 willy 於 2023-6-4 19:24 發表   
$ L" D0 ]- x- S: ^
/ J; R3 O6 L% t: b4 T5 {
4 I2 C$ G2 \5 M$ }, A4 t3 E可惜我小學已摺, 如果唔係一定買返來, 而中學係男校, 所以唔會有校裙......
( N2 H: X. ^9 O' G# {7 A( v
我以前讀的小學很多年前已經轉了款,由白色啡邊領連身裙轉了上身香色圓領下身格仔裙,而中學亦是轉了款

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-4 14:17 發表   , x! T& v  B/ k( S8 q/ B; Y

+ X$ B5 Y% k7 Z4 E# F5 \; q' g當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
& B$ b' i' j& o1 }* E4 ^8 I2 v; O係呀,果時都執過校服同佢地D PE褲

引用:
原帖由 uniformlover 於 2023-6-4 22:33 發表   ' \( A" B/ ?" w8 z2 `" O& u- C& ?

/ t3 {- M+ B5 \9 F: Z係呀,果時都執過校服同佢地D PE褲
) S' u* E& |3 }; ^1 U
就係囉 因為當時期校服沒有現時有價值,所以唔合身和畢業後或者轉了校,都會掉,所以就比較多執到,到現時校服就值錢了,二手校服裙有人賣到$200幾 有價有市

回復 14# kingphone 的帖子

嗰時即刻