嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
$ `# h- p0 z+ {' r4 F) S我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看% }! B" `' D5 \  ?  \! C3 N2 n
有條橫線實在很難看
7 ^/ k( k- X, ~2 e# D8 l6 h9 w# e1 \大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   + k- c+ T2 e; a1 w5 @
不知大家喜愛那款呢?
3 F  c  U, y4 ~+ X6 c; ~# t我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
' c. n% E* P  h& S; O3 X  [# E有條橫線實在很難看
3 Y+ U" M- r# y1 r0 f% {大家又點睇呢?
/ h9 o  ?  u, e4 b
6 C# i3 @+ G2 }  o
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   % k0 |- Y4 E- S/ _- Q$ Z  M

' i2 U' R0 Z% Z% `. y# s8 g
6 y! q& G+ n  x4 M; u7 ]女人衫少會有橫線
# L" s% v/ O7 }8 Y" Z3 u
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
6 U" J" d$ e) L+ D3 |0 |+ n女人衫少會有橫線
; e& w, l0 k/ f  \: ^& J, X0 ~# {$ p  a就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
8 D0 F, I+ U9 b9 E! C不知大家喜愛那款呢?- O. w* h$ G1 ?! u4 H7 [  L
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
. ]/ r2 k, }" K2 U+ Z$ c7 g有條橫線實在很難看' G# e/ V) {7 a5 a; u+ I$ S; Q5 D
大家又點睇呢?
1 H4 i( h& g- h% {9 U' M3 s% u我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   8 H# E- k* A- Z. H$ [2 q
6 v0 o- G4 d' C* H* k  n
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
7 Y9 g$ W7 K% r我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
( I" `0 A+ Q& E$ u. z男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
$ l) ?4 r( g: e' \" f& z& D但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
1 E" f4 m. |5 F; ^) c# C所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝' ]* f' B/ J! }, m1 O6 s! A
0 b* W9 _  v9 H! s4 _% M

男女恤衫大不同啊
  E% C) x' k0 s7 t+ r; a女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
  R9 T* \6 y6 G+ G  |( D男恤衫就唔會
& i5 c  O- C/ C0 S6 _- X
8 U/ p, J, f) e7 ?' E5 e2 F同埋扣紐方向都唔同( v) ?$ F9 _' e0 J+ p+ H7 B/ u

6 W1 U. P, r, G) f恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
, S4 T! Y$ ^. n  ^" M7 a5 ?- }
& I6 r3 z4 l9 ?( r* c[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
9 p/ ^8 q$ e- @% W" }因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
) h( Y# j- N9 E加厚也提供保溫作用" n) J/ e3 r9 c0 U& m$ k& l" Z
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線# }! g$ x' b( \. N0 Q+ I+ q6 p
這線同樣地也出現在前肩位置但較高, h* `' h+ J) |+ Q  a5 j
位置剛好被西裝外套遮蔽5 s, B/ M% e; L8 [4 Q$ l+ R% \
以免影響觀瞻; x' `! u* }7 T. L% `

! \0 c& B% K3 W" Z# H8 _[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
* L. |0 B. l! s$ U+ u2 o' P' f男女恤衫大不同啊
" l  E$ \2 m+ p( }! c女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形( r# S9 y" V5 n/ }
男恤衫就唔會" b  ]2 a' c% {( {7 m: n6 Q

7 K2 A1 D4 i' x5 I. @( L6 ]同埋扣紐方向都唔同
: B* p; |! K$ D% Z! c% W1 q/ |1 G
; y3 k2 B1 `( x5 H, t9 G3 O恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
9 a# |; s2 h! ~; u3 x, I: v我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣& x& L7 b9 H% }, t4 n- q6 v- @
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
, R  z( _( g$ }: g6 O男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
& v$ X# O6 A1 L" A& ^因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
7 P8 K! H9 |7 T, G6 f加厚也提供保溫作用' o$ e0 `7 c! e) d( U) y0 w
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線3 u  {* ?: J# H* @6 ]; ~
這線同樣地也出現在前肩位置但較高7 }8 z+ U, p- b2 \4 g
位置剛好被西裝外套遮蔽
6 L, [# R# v0 L* n3 ]0 Y以免影響觀瞻
$ r$ z* A  h, J4 X6 J
很詳細
' t  a. G: F9 c+ @1 e我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
6 M+ `. w1 W: B7 Z# I% O7 E& d5 X9 P  }7 O! [
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
! d( a  m7 p; {/ X% I2 i

/ b5 U  j8 o- M4 E特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   " I# g1 e6 A! l* T# X

5 {3 B/ ~. Z5 g. O7 v7 s3 M4 @  g) Y- E: i! f: _
特現 , 男仔橫的身材 ?
0 N/ Q3 {( L3 d( x6 f
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   - g. H" {$ f; g1 g- O* k4 t

$ T4 B, g/ ?7 C% T我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣9 G$ N7 @1 N0 ~
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
6 S! n) Z/ q  t2 s' I0 D
6 @) f0 D; H8 K9 S$ L咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   : x' X, p2 ?6 n% P( {" b1 K: n
; |: K& L. {& C: p1 i' @

) ~" r6 O/ V% q2 o咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
! o# j$ m4 n) U+ g' r% Z
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
; {. o" @% t4 J. ~4 p$ W- ?背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   8 O+ m& F( q/ |

$ Z, @) r3 h* \$ `. E& X校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
4 l/ p4 z" \2 d背後拉鏈就ok
" p4 X, v  w1 e" H1 U# w, s6 l, F5 Y% \4 {
背後拉鍊引來暇想