嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
6 ]  @" j( [. S- y( k我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
7 w: J& o. M5 H# t2 w0 D. C! w9 G有條橫線實在很難看
* Q3 z/ v; H0 v7 M2 X: q大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
0 O/ H. e# F$ {! J# K不知大家喜愛那款呢?7 O6 u0 _) Z1 Z1 @$ S
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看# x: Z; j) Z0 R, U
有條橫線實在很難看
3 [  k( f" W8 U& N* O3 S大家又點睇呢?
  d- E8 U" n8 c6 I, P3 `
% ~0 U, m* L& a7 v女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   , P2 F# w8 P$ h8 e
& P: h: [  V1 q; `& l! l
( x. C5 ~9 W& O' C2 g" R& O
女人衫少會有橫線
4 D' r- T  l6 b( V  a
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
0 v: C* B6 G% x+ ]# Y) n女人衫少會有橫線
  J5 B3 ?  w' ^9 g1 U就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   2 [# s+ |# D' A6 S
不知大家喜愛那款呢?) g. A/ k) ~4 x
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看' v( z( J5 H1 a
有條橫線實在很難看: j2 O7 O  K% r" w
大家又點睇呢?
4 L" k0 Z& P& v我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   ' ?, o( G; U) v# B+ m- ?

7 x2 M  F: b/ n0 F我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
4 n2 J7 w# h1 S* ^* _  V8 r+ w我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   6 t& T# Q% m" q& L7 ~0 Z7 R; l  \$ d
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
1 W: L& X$ n% \1 X但我總覺得有條橫線好肉酸好難看, Y2 q" c1 o) p# q
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
; n: n% U+ U' t7 |. R) v  d7 H- y
+ A9 h9 b! ?3 h+ c[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊
- V- L9 J  t; e  m: ~+ j3 E3 Z女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形! M: N  d2 C9 }
男恤衫就唔會
7 H* ~6 \4 t1 g: m& V: e7 L- A+ d' d
同埋扣紐方向都唔同
; @3 S- J& v! q1 j$ j
; f7 o1 c# L+ b6 o1 ~- _恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料+ }; {+ y& U$ ^9 Z5 V

5 z, Y7 z; N/ R! f& m[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
% Z1 ?! R; O, M9 Z! X因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
0 ?. |/ Q9 F+ w# h/ d加厚也提供保溫作用% m* d. r" V! K
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線5 z$ ]( ?+ U2 {) W$ Z$ H! T( K  {
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
, _, U7 |$ f" F" ~* _: I位置剛好被西裝外套遮蔽/ U: f' ?  \* q. U1 v: f! v
以免影響觀瞻
2 r4 O3 j) ]. k4 {& u
3 A, C! R9 n' f7 n1 Z[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   % ~( i( @* b) p" ~% ]  ^) k' E
男女恤衫大不同啊
) ?5 o! F7 k% L7 n女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
& X" G* l9 i8 _: B* @, _' ^男恤衫就唔會8 R2 z! M- R. y4 P
- A- b7 ^1 L  h1 S+ w( ~
同埋扣紐方向都唔同
) m3 a9 ~8 k; a- x3 F& ~. f2 K6 m$ F0 @- q( F: X
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
" I, l# K1 w1 Z7 y我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣7 z9 o+ g9 X0 A) m& F
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   6 r7 I4 A) L3 N; P: {* I6 r
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的  h" X, y' H& }8 a7 f/ J3 \- R
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身/ E6 b/ D+ H  z+ X! ?5 r; o* k
加厚也提供保溫作用
+ a2 y6 O7 V; ?1 u肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線7 U6 P( b( N: @& M" T' e3 R
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
* O2 T- e/ S2 v7 X; }+ @, l3 c( h2 L/ J位置剛好被西裝外套遮蔽1 v! |" P. M# q1 _' y+ t6 H, w7 F
以免影響觀瞻
+ a7 o2 U/ L4 G
很詳細2 l. ?! ^6 W4 {2 C1 g
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
; J# [2 m) j7 M: m# V- H' a; @* s# p3 r, q) w& P& h4 ^" T
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
6 D! h2 ?% t+ @
) J2 J5 ]# V$ C( X特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表     n& g) Q3 q4 w: Y9 ?- U- f

( b; J( H5 W" ?0 W# {- D2 }' c" ?
; I! T% `( s$ Q4 b" V* @2 R6 Y特現 , 男仔橫的身材 ?
' a2 g) ~  e4 m4 X; ?, Z! w7 k% P: u! o
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
, e6 ^/ |) k. h  B+ [# {2 Q* B* S0 a, y/ G, t9 e* S
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣) J& ?0 o- t- H4 o- }) m
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
# F# k$ u( p9 h' `  V- C5 X1 `% u) A
* A! z+ n; `% q
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   % v7 S( l- l& Q# e5 [" ?! a
5 S2 E8 d3 p( A6 ]. L" d

* }: S! @+ ?! ^6 y! }# ^- ~咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
7 H0 L) m% B) Q0 ^. e) B校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
* V& ^8 b2 O; U6 G% @* I" I5 o背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
* g' B3 ~5 j$ ^! d. Z4 _! j
7 q/ n/ l" ^3 c: }7 d8 [0 h校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
' j5 ?/ Q, k4 S. J3 W背後拉鏈就ok
. ]" D% R: r3 c. W. c* o
0 |+ k4 @& f, W+ D背後拉鍊引來暇想