嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
4 {4 f2 A' l) K- k我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看- d; j. c/ K( M3 |0 E) ^
有條橫線實在很難看
/ e4 W/ g7 v2 M) W; @" N大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
. K8 T/ p: T; N% H1 y, J$ I不知大家喜愛那款呢?' n4 C4 H- X! B, {
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
( ~+ f6 N; P+ q. ~5 ]$ S6 T有條橫線實在很難看
  Q( G/ r5 U0 s, S2 l1 N: G大家又點睇呢?
) H1 _% r3 ~9 g3 x' S3 }6 K3 b9 U' m  h  {* a* X; u: O" Y( U: M7 N8 G
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   1 E6 K  A" J1 V" ]
$ ~7 ]8 k( x, B  K' w* G

, `# m" L  y! g* n5 \$ b4 `- g女人衫少會有橫線
* R/ U0 V. m  q4 @3 j/ U8 ?
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
  J' ~7 ~& ]& h$ H- N1 L8 L女人衫少會有橫線
1 `! y4 Y7 ~0 J& a- T" l就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   . T1 {4 A$ X! F" S! N
不知大家喜愛那款呢?6 z. A/ [8 m! ~& D
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
/ V- O% T' Q1 q, t4 _: D* b/ }6 V5 ~有條橫線實在很難看
1 V9 g% A  H6 o大家又點睇呢?
8 _3 Z6 ~& A7 n% M7 ]
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
$ z  x/ B& Q  U
5 e. m0 ~; g+ h: l0 T. F3 J我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
  R0 c- x9 Q( p$ E9 T! d# @我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
6 S5 c. K8 f/ S1 v) }男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
! h: u( w$ b) y但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
1 k. {/ N, f" ?所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝( w% g; h6 S- Y  _$ r- w

( k1 A! `& L/ O& R3 G! w: \% m[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊
5 |' n& p/ W6 }1 t; q0 n女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形, T3 [9 s+ R& [/ R' j8 ?, E' E* \
男恤衫就唔會
" Y8 ]+ e. M7 L: M( T: n% S9 r) V$ L+ z; A( V' p9 B
同埋扣紐方向都唔同
# J3 C* U9 _4 ], ~6 r: h, W4 p& P8 V! b4 I5 l' K$ r+ n, k! h
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料8 m) C0 `1 E4 p. |4 q8 ^
( H* K2 @" M2 p1 Q. A0 l

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
- [0 h. V0 w" q" }, t# j因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身) M& J3 G) \8 L
加厚也提供保溫作用0 a. R  d9 J0 ^* [& U
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線$ R/ ?7 f% V% i* I/ {
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
% Y" H; j4 @8 A1 ]5 D位置剛好被西裝外套遮蔽
2 [) R2 C) @: ]' _! z以免影響觀瞻7 C' O8 p9 c; u5 ?" Y) {
! C1 q/ E& V% T

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
. \; M( {) s. w% _0 \2 s男女恤衫大不同啊6 ]0 U4 c- n3 F: ]0 z
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形' w1 A0 ^' h$ G% b( `, P* Z
男恤衫就唔會
0 H7 Y, r7 |" G5 e) h9 K8 ^  ?3 a( F9 p+ b0 [/ v$ ~
同埋扣紐方向都唔同% G: z( v. B" q* `0 Q/ x9 J
& u5 z& C" l- Q- c
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
4 p6 l7 @) N% d4 y  y4 l% ]我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣2 m1 D9 L+ f. A7 n
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   + n" t- x+ t. q: _; O( N8 ?' x. v9 s
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的2 R3 j# y2 \1 T
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
, M; J$ [7 F. f# K" g9 U" B加厚也提供保溫作用
4 ^9 r- C6 H8 c$ g5 N- q9 O肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
) O/ d( x# Y7 W0 T8 F這線同樣地也出現在前肩位置但較高
  f2 e0 P" a& U. H- D位置剛好被西裝外套遮蔽- I& _8 W2 O% a+ ~' S5 b
以免影響觀瞻
( o  e8 @7 T, r  d) z) S很詳細
$ H! v/ X( o( J! A我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
# i% y5 w& r. Z9 {$ t+ E
+ {5 A* {4 z9 T, I8 G! w0 H就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
4 Y2 i) [5 b. D9 @  i+ ]3 X* m$ a. _: p# }: P0 S, D" Q
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   4 s3 |! S$ v  O8 P. e

" H3 P' j% A0 @9 D
/ i0 A( @3 h, h; @特現 , 男仔橫的身材 ?
" F1 [7 z% }  S9 ^我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   , e, _- _. R0 `7 M
( p8 B: r' b9 [! o
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣( u" p- \7 |) b3 N! e
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
5 `/ s: R4 T% b2 {: {  `* l8 l7 d1 ^3 \6 H! v7 Y$ L
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   ; O, C2 j) ]6 I: v7 O; A
' G; S% t% x: `# u! S: f

1 c# r9 }9 p( t; K4 w8 z咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
9 o, \9 j% R4 @2 N校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
9 K' o# V6 V  n; U( Q4 S) D/ F背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   7 H" K7 ^% W4 o" o

/ c; c4 J. y7 ]9 P" q3 H6 Y' ]校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
& E* K  T; i/ g背後拉鏈就ok
& U+ ]# T2 C  }* H6 f4 O+ O* }9 Z6 x" H9 E$ v, ]
背後拉鍊引來暇想