嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
2 ~, D& K, s- X0 `" f我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
/ m1 j% |/ @; D% M& C/ d+ L1 n有條橫線實在很難看
. f3 }7 ^& ]6 `6 ^. {3 H大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   , Q  L! [) Z- L$ \; g0 U
不知大家喜愛那款呢?0 o6 p9 `) {0 ~# j7 @& D% n
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
" V4 b1 V3 n% i8 i& E有條橫線實在很難看
' G2 z0 o+ H+ A+ e! C大家又點睇呢?
% `0 V" c, w. v
6 X4 f0 @) a: z9 Y* k
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   $ g. m- g" r6 q1 n7 B8 k

- F; s# [# X$ {5 @7 b
4 p2 K4 C: m! D  c0 Q9 H, G女人衫少會有橫線
/ ^1 d* ~9 b$ Y) ^3 `/ Y9 @
男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   & _2 a  ]. v, x# A, H
女人衫少會有橫線
, Q, }8 g# k/ z3 V就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   ( V) P9 ~! ]1 _  @: P: u9 `
不知大家喜愛那款呢?
5 h/ v' |; q7 a0 X$ W+ W3 O* b我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看) v% p* s: F6 @
有條橫線實在很難看
& X1 V4 s( r0 C  K. w# K大家又點睇呢?
6 F2 T; N. \5 Q% o我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   - X6 g2 K7 h, N& u- q

% w. N2 I4 X$ V& Z( D/ C' E我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
  H' P" ]; O' v; j5 j! \我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   & I" T! ?2 G1 _  H) @+ e: _
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
6 D3 v, \5 }3 I8 G
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看9 e. g8 a7 s2 B& |1 `/ A/ g
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝  X* O: D- `9 y- p  N$ R3 y7 H
/ r" s3 H( o. u7 j1 i) r" Z( ~

男女恤衫大不同啊
- h1 G" k& h# h- n) _* z2 k% \) l女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
# d. h) s7 Z( C; v! C男恤衫就唔會
: ]! p- y( P3 r+ v( Y' @3 O8 b- q+ ^% _  Q2 M  Q6 t5 Z, _
同埋扣紐方向都唔同; Z: b4 u6 C2 Q2 N  X
- B9 r4 \) c6 R
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
! B4 w# X& T' e0 `% K1 n
7 }3 X# C) M7 s" I; H- p[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的/ y8 u% x$ m9 @9 d5 |: {' ?! }
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身) H: ]  }! `# y) E) H
加厚也提供保溫作用4 q" J# d$ q7 o7 ?
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
+ Z: i, _& c3 e% z4 K2 W% d這線同樣地也出現在前肩位置但較高
8 x/ B/ W. U; n' f& f位置剛好被西裝外套遮蔽4 v% e% p7 C0 w8 ~$ T
以免影響觀瞻
  ?1 R+ q: z/ O( |3 z# \& c( _" T" V( {. r3 Y

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
& a& v$ \) W! W' P$ d! F男女恤衫大不同啊9 k# [4 r& \- o
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形4 z2 a  P& h0 n
男恤衫就唔會" m- j* E& M2 J/ r+ L3 W0 b( D
& {& x! a) f  {2 T$ V0 M
同埋扣紐方向都唔同' E0 c: S- b% U% `) p

3 f  @: J  N+ U" e恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
3 q. x/ k1 r/ [$ n/ s9 L2 f我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣- ]! F! `7 e2 Q
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   5 U3 A) x5 b9 z) u
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的0 ]2 M* l( L7 t, _7 I# p) `
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身" q# t( E' `- o1 r
加厚也提供保溫作用8 s7 _# D; J+ T2 a
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線$ u, c3 S9 t# @) g  v( _
這線同樣地也出現在前肩位置但較高( E# q& t2 V2 F6 l0 I
位置剛好被西裝外套遮蔽# C8 @% v: P" Q) b0 U
以免影響觀瞻
/ k* t$ t! B9 @; @5 X. J0 f+ B
很詳細& Z, v: c1 u' o6 d
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
2 V( a0 d( V* Y/ k5 I
+ g$ u# Q5 D! }1 c1 M/ d2 f就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
- o/ i: |" E# r5 Z$ i$ H
( n7 a5 |2 p, s
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
7 g7 O3 {9 j* n7 W, n3 Z" P- s8 u: {1 |# M; J

8 t& K0 f* C6 {1 b+ a特現 , 男仔橫的身材 ?
4 c! R8 ~: e# A% k, B. }5 C我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   1 B3 u; {) ^* ?. @  Q# h9 c% S3 r* G
1 g# l) g  p) i
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣* v) h% f& y" ^1 X, a6 e6 I+ r
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
# X( R% ?' P+ a: m2 I
5 Y. l8 ]* u( W& X8 R! b
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
8 X7 V1 O: D( T# Y& d
5 x3 l& b: F2 [; E: Q
  \0 N$ Q) f3 m& Q+ J+ g8 E4 H咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
) n  i% _+ B1 H9 h! Z6 j校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
* w: ]4 g) \7 M0 a背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
  c8 {; M: ^- p: T0 S% i  R$ C: K& b& [+ [
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意9 P5 D- O' d! T+ a' p0 N. J
背後拉鏈就ok
3 a; o4 G: b# i

2 T2 D# w* J1 e' H& D/ w, }背後拉鍊引來暇想