嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
( o5 h$ I% `/ d我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看9 M9 K. i# r! O' m  b
有條橫線實在很難看
4 J+ K) v9 j; e) B大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
5 G/ s$ R0 [4 R7 W2 ]( ]不知大家喜愛那款呢?
4 U: z& C& }, X  p我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看! B) g% b6 z; {
有條橫線實在很難看
6 ]3 h* S1 \2 y6 N大家又點睇呢?
+ a* F9 M- C4 a
/ ^" }: y# v. p# y. u; t  e$ H$ G女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   , A* P2 R5 \& o

; I! N  M# z* W
# i! K: O; N9 }0 s5 K女人衫少會有橫線
) K: C' j! @  W5 F# g9 E男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
$ u# x7 r5 e; n+ U0 j女人衫少會有橫線
  u2 c9 J; }" s% x就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
+ N1 Z9 ?+ _  O8 X3 \" r! x不知大家喜愛那款呢?( S3 X* N2 y" r# @) V
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看. `4 g: B2 F0 D- t2 k
有條橫線實在很難看; T; ~1 B3 G2 A5 N
大家又點睇呢?
* N$ L7 _& q# _4 @; z
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   6 G; u4 a" L9 q% D0 j/ e# G

3 X& \- ?/ c; @4 O+ u  E我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
* C" i8 R  B- ~& \& P- p
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
. L5 _+ P9 [/ c男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
6 e3 v, S" C% I3 V但我總覺得有條橫線好肉酸好難看' x2 t; U) h4 b  s
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝- I* D" b) Y0 n6 X; P2 @2 T

6 i0 x' y/ X6 j[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊" w4 x3 l, Z" M0 [3 E; g- P- J9 K
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
/ L2 [( I3 }) {+ a9 M男恤衫就唔會. [  f0 T& c& o5 {

; U! c; P* s" M" Z! M) h9 P$ j同埋扣紐方向都唔同
+ q% ]( Y5 v' S3 u* u. A( ]$ O3 L: I7 Y  t
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料2 C" o4 B/ N5 X1 N# z* y; m" `
; c! l% q8 t3 m8 g  N5 u

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
( z1 k9 L1 ^6 s- B5 X因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身  z. M: z( i" O1 ]- o' k+ a
加厚也提供保溫作用
6 C& M  y, C- ~* s& p肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
3 |7 u& V  D6 G8 s; G$ J( f這線同樣地也出現在前肩位置但較高
3 i% W. P8 f9 ?/ H5 `! B) s, V. P位置剛好被西裝外套遮蔽5 R) u0 G% C$ R; @
以免影響觀瞻
9 L3 _4 Z% E+ F( a2 k0 j5 \
& t6 `0 i' @7 [$ O[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:54 編輯 ]

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表     z2 M! P/ J) z3 l
男女恤衫大不同啊. K8 b8 u/ M6 V  A6 N
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
+ Q) N4 a8 R5 |/ ?7 {男恤衫就唔會2 H# @: p/ I4 G
9 \+ o  S6 d3 s4 x( z; @" u
同埋扣紐方向都唔同
3 I9 X/ m+ M, l% H1 Z5 [4 X
) H% W3 O6 J3 k3 X% o恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
' T. u* d; t5 h5 l我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
1 t5 L2 ~  C7 `, m( Q1 W但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
) Y* u2 Q7 `8 `7 u6 A6 Y# _9 R# u男恤衫上背有條橫線其實是功能性的; w& X. B/ y. Z, k! G6 y8 d
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
$ U* `& h2 X$ `: Z7 ~  M加厚也提供保溫作用  t5 Q, h4 ^# f) @" q4 E
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
+ U0 y, ]% s; ]這線同樣地也出現在前肩位置但較高
# z0 X0 R: c3 Y% `" O) U0 h! y位置剛好被西裝外套遮蔽
% l% q9 b" e0 @# y; k6 v) _以免影響觀瞻
9 a+ [# E3 v+ o) g! s
很詳細
; ^4 Z5 J3 o3 R: \. t4 e% R我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   ; h8 l' g3 z# z) |& g3 M
" R& b4 D7 f. Z# t, O
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
4 i$ P3 m" W- E

/ T( i$ q- v- j, z2 \特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
) s# B, S" |( Q/ a4 F# j( P, b8 |& f+ F3 }
- R8 I- v5 f" z
特現 , 男仔橫的身材 ?
+ L5 [5 J' K$ p) |1 a; ^; a我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
3 ?2 s+ e# u( [5 D4 F
0 O! J% o3 ~  \( ^0 P2 j. R/ ]我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
$ P2 _6 j9 b% T6 _% I# }但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
% r+ d% d+ s5 R' ?# w
; B0 t* d0 t! ~3 c
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   2 b0 i& S- [8 P: c
7 S! J* C5 y1 k8 ]3 B; M

. n) K/ m# H5 J) s! m9 g! W+ O咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
7 ^( h' d6 M! [" O校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意& }( Y, |) M9 K# w
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   * H) w$ J9 ^* A2 ]. t5 `
1 m3 J3 g' |: S' Q
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
5 c8 l7 G1 {: f  Z+ B2 [. ~背後拉鏈就ok
5 b, l$ p% r" Q% u$ e0 ~7 P& u) ~

, Q9 `& E! {5 l/ P1 }( \; {背後拉鍊引來暇想

最近訪問的版塊