嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?3 `6 E- B. Q& c/ J5 @8 j2 W
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
+ B  u5 k( k' ^3 ]( c! F0 ]3 B有條橫線實在很難看" z3 k6 H% W5 h9 e
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
4 u0 u1 Z# Z- E% V! @不知大家喜愛那款呢?
% j- l$ P8 n* [, I0 [我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
& p) \: G5 V$ Z0 A/ V6 v+ \2 Y有條橫線實在很難看; I5 A" \( j2 o& E4 t
大家又點睇呢?
( V3 m7 O, H' ^( N5 z% W

+ v5 [7 ^4 d9 X1 L4 R- T& t- p: u3 E女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   4 `' ]8 w% c1 g1 i" }  I, b2 Y* y
6 |9 o( y6 C& r

6 x* E2 R( [% _女人衫少會有橫線
+ u# d- C" O! A+ w男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   . V( i/ s5 G# L+ \! e! }
女人衫少會有橫線
. \6 P1 o9 b# q% k3 M就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
/ o9 O+ I& g+ a' C: g不知大家喜愛那款呢?
& o' z9 ?) [7 f9 ]2 ~7 W我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看1 i, a* ?- m6 }/ a2 |
有條橫線實在很難看, U" a1 P5 m+ g1 N# ?( n
大家又點睇呢?
& ?( J( ^/ D* e4 d% _0 J6 m5 i我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
* @0 ~: D3 e1 z$ f. S3 ^5 }; G, H5 y% `9 `1 v3 y$ n/ {
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
' S1 ^$ A5 X1 _: N* q+ Z我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
1 |- M' }( P2 }) b男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
& v: Z, M/ s0 d; S& P3 H# \/ d但我總覺得有條橫線好肉酸好難看
' B& S+ {, w# H% c, f所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝! X( \, I1 C- M6 P$ B

/ g# h) q% Y1 d" m[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊) w9 ~3 Y0 e. g# e* |6 G
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形" w* {- V  [& p, {6 T
男恤衫就唔會
  O& l( F( ]( G; J2 _0 s/ C
6 ~; a8 W& u' {/ W# l8 U同埋扣紐方向都唔同
2 Y* Q5 i4 I' D, N$ S4 |" E5 R2 t0 X9 ^; ]* c
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
3 |5 M6 a# i4 o* p: x' V, R, d
* j$ E, G* n3 c) \* ]4 P7 V0 b( O[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的+ s4 x7 V, v, E1 V7 _+ h5 I
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
" T7 P/ r. U0 ^9 i4 f9 s9 b加厚也提供保溫作用9 W- ^: I" Q# H6 J$ h8 P5 p  d+ H
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
% w, d) a+ i" H2 ?# t這線同樣地也出現在前肩位置但較高3 ]9 s8 z4 j6 _& i( _
位置剛好被西裝外套遮蔽7 e2 R( t( R, c/ @. i. }
以免影響觀瞻% r' N6 S& J  j5 {0 L, r' Z2 f3 d
) M/ W2 m1 b6 p$ o; v/ |, n$ I3 }) f

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
" x6 H) C: K0 y7 p/ Y, k7 i- C男女恤衫大不同啊
; o% M$ W- L( {4 D& s8 Q, N女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
8 Y0 _& p; y0 J( @& q1 s男恤衫就唔會
+ f& f4 g2 r  f. P& L) u; [5 l3 B2 h# V7 ?, Z
同埋扣紐方向都唔同
3 ?  k$ X& }" Z& T( B
- z, k2 m$ l8 ^恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
- k' t  A0 n& s8 n; R; r  R- R
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣, o$ ], t6 M! b3 W8 }
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   9 [/ \  K, q3 i% h. ?/ S
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的) L; W# `" T* S' K, k- ?( y( }; W
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身5 ^  ^0 O2 [2 L
加厚也提供保溫作用
$ a( k# U. j4 Y; }. S% c8 |肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線/ p& i4 d# Y7 U. i) ~3 `
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
: z* q/ s) ?, k- W位置剛好被西裝外套遮蔽
1 G9 e" Z! L' i" P  n0 J以免影響觀瞻
  e1 o; N- Q3 ?: r. E很詳細/ ~3 P. P* q8 z' w7 r6 S
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
% K9 Y, ~5 b6 Y0 |: E! M1 Z" b8 Y% \* o( Z+ X
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
2 _2 I3 o& e( K% c- f& F
% Q% Y( L. s& o
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   # O8 e2 [, `" O0 T& c7 g

/ P6 k& m% D7 d6 j
3 T4 i' h% u6 P+ _* k$ a特現 , 男仔橫的身材 ?
* d1 D. P) h0 Z; F4 }3 [/ F4 S
我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
4 g( O# e  B! t9 L) F$ j
* p" w. i, ?. ?* E$ z( \1 g6 A我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣$ w4 a9 P( v3 @% r# O
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
3 w& h! H+ L! g1 I0 P, L! ^8 q, q5 C9 ^4 F
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   1 y* H) A( Z$ m% w7 D! a: C

1 \+ o6 W  \8 Y/ z7 G$ ?+ Z
$ U6 j& `* H, \" ?" ?; H" z咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
' B% J* Q2 {- Y% B
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意! k$ Z" R7 g3 q% ]% R- \; _
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   ; v1 B, {+ Y) `
+ [0 j+ J5 ~" A0 @: W  U
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
3 Q# i. z8 L1 w( l背後拉鏈就ok
+ g3 p3 K! ]$ B2 w$ I0 D
3 U6 ^3 x1 W7 w背後拉鍊引來暇想