嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
7 c9 T) _( s' t4 I  }: z我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
* e$ w. N: Y2 I- l' D+ O有條橫線實在很難看! T" Y  _" Y! H" w2 ]
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
) G1 N& M8 a9 l- E: G7 I不知大家喜愛那款呢?: G4 X7 h  s0 {5 d6 n( P1 b
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看' A+ U* W/ B% ~3 N3 ?9 |0 C
有條橫線實在很難看7 E+ ^0 c2 b. e8 J% \
大家又點睇呢?
; u1 |: x  M" k0 h" _1 F) @9 M

( `: p( x; Q% ^- B$ b3 r- N" h女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   3 r1 a: k( V; x3 O& E! X6 ]

7 g9 a4 o% W- f4 A
1 n! W* L. S# r" U; c女人衫少會有橫線
0 y8 K  O1 F6 S1 H, c3 u男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
9 N; s+ P( \2 d) w8 K0 b' p女人衫少會有橫線
% r3 X1 N3 M: F" G- d: s+ k就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   9 q; ^/ F8 I* _8 w! W; c+ ?7 _
不知大家喜愛那款呢?0 W5 t- L; ?, J  N; l
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
$ Z6 P" X2 k& e  N! @' L7 |# i有條橫線實在很難看: k% ^$ N' K# i- c
大家又點睇呢?
9 e( e+ p$ |0 b8 x: B. i2 t, P, P, S
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表     G% S: W( d1 z% j* b6 r. v
; ~1 g  R! A0 z$ w
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
( c/ V+ }% r; E) b
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   
0 I' M9 {, f2 z3 X- a5 p男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
7 i9 s, K, w  l. a$ B但我總覺得有條橫線好肉酸好難看' J+ Q+ l7 i+ }7 J6 d; K% Z  y
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
0 f! G$ r# _7 s5 @" I1 n1 J0 h3 ?" ?7 c+ Z

男女恤衫大不同啊
0 R3 O1 }; E, K9 w5 c4 ~/ J) [女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
  y9 A" ]) Q8 @男恤衫就唔會2 p' A* Z1 ^; e. a8 u; h4 u# `
0 h4 ?, d/ ^  Y% m
同埋扣紐方向都唔同7 \6 J5 Y7 a0 Z
, W3 t4 F* x) @
恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料5 C5 l/ u% n3 c, {  `5 M
9 Z, z2 {2 e" ], i7 v( N

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的$ H& \* w& M1 O- ]* p
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身* @. n+ f, b: F3 `* k7 n
加厚也提供保溫作用
% s9 n8 d" J. {肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
& e% h8 _  f) y) \  }- Q8 K這線同樣地也出現在前肩位置但較高
( `4 L# I; \; T7 {2 F位置剛好被西裝外套遮蔽: t7 t/ H. p0 R  A2 J8 M: G& u  ?4 Z
以免影響觀瞻
- {* N+ r) N# ~4 \! U' b# L% `' u3 G) R

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   
4 ~) m- ^4 U# x' l4 r5 ~; b$ m男女恤衫大不同啊, ^6 t" ?- K6 w1 t% A
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形: t' I" K  o/ a
男恤衫就唔會
4 w: R/ m& c+ _& Z, Z; y
+ _4 x' F- \' j$ u, Y/ P# K7 |+ x5 L同埋扣紐方向都唔同* g6 C/ L% B( O; P* ~7 f

6 w+ R) {8 O: M& o恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
1 T+ H1 U. h: _4 e$ ]+ r6 I3 h
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
1 r5 M# z: r7 _3 k4 d但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   ) [8 ~  Y) H. Y: m
男恤衫上背有條橫線其實是功能性的7 P; P- t6 N; L( }% J
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
$ e. [# F& n1 |" G; ?加厚也提供保溫作用
& x) E( Q2 }; }; W& B2 Z0 ~" K肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
/ m) q# V2 B' ]這線同樣地也出現在前肩位置但較高4 q9 E- Y$ k$ T/ ~) V( n" T- i
位置剛好被西裝外套遮蔽
4 T6 v9 x2 K2 y. G, O" c3 a; O6 L以免影響觀瞻
( W% @4 q% ]# S, }1 C9 g
很詳細
; r8 t8 M% s9 K/ p& f* e1 B/ c我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
" X1 P6 r$ f: k  J6 B( d
1 [! T, j* }" T就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
) G6 f: h! d& Z0 J# [7 r

, F: J9 M/ S  F$ U* g$ B' x特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
1 d- q. i/ B3 J( \) j* w
  |! k0 M, l( q: h, y( D# U: p$ y/ O6 i0 Y% {) L* P5 s' d" ?
特現 , 男仔橫的身材 ?
" v7 `. ?) l3 G- w% F- {我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
$ k2 V# F; e- P6 n5 @. A  d1 }$ k/ p
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣$ \6 n: }: Z0 o* H# N/ X
但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
, V2 q- J3 C: ^& Q
, _. m% T6 I6 u$ n
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
8 O+ Y) s* [8 F1 ^
9 V: T1 D9 d7 |+ e
+ ?, `3 r) v# D咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
; k0 j8 X8 W" a( H0 j
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意2 y9 E) F4 \' b8 X
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
! t6 j3 X- c6 ^$ t$ N" m* \
+ |$ |0 V% R. Z; a7 G校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意$ m/ V! t2 i  ?$ ^5 E8 |% M$ c
背後拉鏈就ok
1 @' d' `5 ]4 H$ u3 g

- R3 B$ f& q& B( q% i" l: C背後拉鍊引來暇想