即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[減肥瘦身] 大家會唔會為左cd刻意減肥?

大家會唔會為左cd刻意減肥?

有冇減肥秘訣分享下?
我得165cm身高但有成70kg體重
cd之後月來月唔好睇
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
會~
而家再食少d野
為左私影作好準備xd

會, 但失敗
因為趕功課令到成個生活習慣錯晒, 加上睡眠不足

溫馨提示: 瞓少過8小時會比較易肥
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-7 11:49 發表   
會~
而家再食少d野
為左私影作好準備xd
可能我太為食喇....中意食既野我真係忍唔到口

引用:
原帖由 applechoi 於 2010-9-7 11:55 發表   
會, 但失敗

瞓得少反而會肥既咩?咁就死,我日日都係瞓6個鐘ja wor

引用:
原帖由 applechoi 於 2010-9-7 11:55 發表   
會, 但失敗

訓得少反而易肥

我一樣
有時想食小d為左穿得好看d
但好多時忍唔到口
好主要是食零食
一看電影或看波就忍唔到口
依家仲有一個肚腩

我自己有一排做嘢壓力大, 要好花精神, 就唔覺唔覺傾向食啲高熱量嘅嘢, 口味都傾向油膩, 就會肥

當然有人雙反, 越忙越廋, 越壓力大越廋, 或者無胃口.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

做多d運動啦∼∼
不過我反而要食多d
=.=
身過165~169
體重45~49
(以上為大概數字)
BMI=過輕小平(18以下)

BMI=18~22(正常)(22.5也正常的[男])
BMI=23以上(略重)
……

忘了說BMI怎計
雖然有些人知道,
但是還是是說明一下

體重(kg)/身高^2(m^2)

eg:
身高180cm
體重70kg

70/1.8^2
=70/3.24
=21.6(正常)

引用:
原帖由 jayshing 於 2010-9-7 13:21 發表   
我一樣
有時想食小d為左穿得好看d
但好多時忍唔到口
好主要是食零食
一看電影或看波就忍唔到口
依家仲有一個肚腩
我相反,主要係正餐忍唔住會食好多,平時好少食零食

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-7 13:24 發表   
我自己有一排做嘢壓力大, 要好花精神, 就唔覺唔覺傾向食啲高熱量嘅嘢, 口味都傾向油膩, 就會肥

當然有人雙反, 越忙越廋, 越壓力大越廋, 或者無胃口.
我壓力大唔大都係咁樣....月黎月肥....

引用:
原帖由 hkman168 於 2010-9-7 13:26 發表   
做多d運動啦∼∼
不過我反而要食多d
=.=
身過165~169
體重45~49
(以上為大概數字)

……
可能我真係太懶太少運動la
計一計原來我bmi成25點幾超晒標....

我會特登減ga,  不過成日減唔到大脾
我上半身唔肥, 但下半身D大, 小腿位完全減唔到
都唔知點搞...好煩

引用:
原帖由 hkman168 於 2010-9-7 13:26 發表   
做多d運動啦∼∼
不過我反而要食多d
=.=
身過165~169
體重45~49
(以上為大概數字)

……
而家係講緊為CD減肥
要用女生既DATA去計先得XD

引用:
原帖由 心儀 於 7/9/2010 14:10 發表   

而家係講緊為CD減肥
服了你!

引用:
原帖由 cdwcl 於 2010-9-7 14:09 發表   
我會特登減ga,  不過成日減唔到大脾
我上半身唔肥, 但下半身D大, 小腿位完全減唔到
都唔知點搞...好煩
大腿小腿個d係肌肉定脂肪呀?如果係肌肉就慘..聽講好難減....

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-7 14:10 發表   

而家係講緊為CD減肥
死....用女生data我應該更加更加超標

秘訣是過午不吃

知道嗰晚會影相, 就下午開始唔食嘢, 只食少少水果或只飲嘢, 影完相至開餐
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》