嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有
4 `2 }  |% K9 G: c* P7 Y% r衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,<

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 butterflies 於 2011-4-10 23:26 發表   
1 ^7 N' f7 ?  u- c* A9 ]( T1 s哈哈...嚟左呢度咁耐, 終於有人同我有一樣困難
# A, ~4 d! U9 ?$ H2 Z9 ~( m  K9 x

( Z1 y7 h' v, m$ X3 f% _# y蝴蝶姐姐~你多高阿? @@

引用:
原帖由 怯~~ 於 2011-4-11 09:28 發表   9 Z8 S5 p# O: p  e* x; J- E
其實高唔會太難買衫掛..
) T; c/ y$ Q. Q真羨慕你可以咁幼條腰..7 h! e% @$ \0 N/ c

. ~1 T9 u# J8 `% N7 K, ]; g反而想問一下邊樹有d 大碼短裙仔買...; q) C8 F5 e6 X% s0 e
因為我仲大你十幾吋 成...4... 4 x8 Y4 O1 ^& b8 ]
成日覺得會無我碼
. z$ e5 w& O$ E0 ?
; Q, E! k" J1 a. x
上身Free size的衣服通常都不太合穿~"~" R# `$ j" e  X4 z* M. p
要買有size的才穿得舒服......
2 p3 t6 t& V( l$ G0 h7 g2 H& l( v3 M) x2 u* u
大碼短裙我看過網拍的有很多~
/ @7 {( V6 R# q/ D4 H; L) E+ {: W# ~你可以去看一下呢=)

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-11 14:58 發表   
" }- L( }* R; r. a5 x我仲高...183, 44碼鞋...
, K) E9 G: y9 a

- X" S% [( a, U( S' o- z- ^8 S; f你都去那買鞋的呢? @@

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-4-11 23:18 發表   
; ~0 C+ L. Y3 @& e0 F, H) K/ _; ^
* u, f$ G5 K: ?
0 }, C: O7 P2 i6 U係呀,高很難配女裝
# z, |! x% _8 `. t3 G

; t/ h! D( c5 e" G6 N+ ~3 f的確是...不過我只有52kg
+ z7 G+ D, w- `3 T. Gfree size的上衣有時也勉強穿得下...
" ~0 B% _, }, F" t$ q不過穿得不怎舒服就是了~"~

引用:
原帖由 bbkululu 於 2011-4-12 01:31 發表   
! @* E  b4 `5 O3 q$ V6 M! C咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有
; f) v0 {& _1 S8 Y& P# K衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,
& ~5 G2 L& o* y- d6 m& I# v! q% o+ P9 c  j+ A. q0 e
我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已

我 172, 比較橫, 腰 32, 去年興嘅到腳眼長裙都多數著到, 主要呢啲係背面一大塊橡筋, 打晒褶, 乜人都著到8 b  d, ^2 k/ b* A4 m
, d* H, d2 x# I1 `+ w4 k
而OL suits 或者連身裙, 我可以著Viola 最大嘅 40碼, 半截裙就 38, Wanko就 38-40, 視乎款式.3 ]" P- d; J  r
& W4 E* I% F* N6 T
鞋我US Woman 39, 歐洲或者中國大陸 就 40-41, 算好容易買/ [  c; x( K* {$ L  o" W% ]
& v0 `" c' N6 a) V) w- I
不過鞋真係要試, 例如近來買嘅 BCBGeneration 啲鞋就偏大, 標39其實接近 40 US Woman.& q9 \- e6 d0 Y! D
  u9 l, N1 m& I, s" z4 p  z  V
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

那就買加大碼吧
5 @& T3 A; k: ?" n  S還是買的到的

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><. K) n' t; x: b3 h4 Q0 u

# I6 }! j( O( i& L- a鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><
" Z$ r  P% C$ m8 o( O3 N6 d
; d5 R) b4 Q" \' `鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

玲玲都係183, 好彩膊頭唔算橫, 不過都試過好多時買衫變左露臍.....
9 v, L. W$ `# d" s* e
2 s$ ^# e& K4 r有一排好想著長tee, 不過買左好多件, 最長o個件先勉強遮到patpat, 變左迷你版長tee.....(晒左好多$$$  )% O0 m* }9 _; h# f) W; F
) s  h0 }3 Z! z! ~8 E% Y
買鞋之前見到靚就買, 結果9成都係唔啱size, 上網買size 就ok, 不過d 款真係太少.....

不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....

我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈

回復 33# sakuyi 的帖子

高妹party

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   9 _: ^# B" B% g$ ~' V+ I. M
* ?6 H$ i9 ^8 b) J4 ]6 F
2 N+ `+ x+ M2 I) j3 K
3 n0 R1 \! L( F) K) ^8 q我遲D返工就冇問題喇">~<"

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:32 發表   # D: b; I" @& i% `2 F0 A

, c7 K- R3 T" `  a+ E
  Q7 B% U4 Q% Z( K9 b7 G( Q3 }我的衣服多數都在拍賣網買的...$ l0 y4 }2 h5 L- F6 V) V
因為都不知道應該在那買...而感覺上亦比較便宜
; r, a( |) A! ]2 ]5 I
4 C: Q: k6 f* ~8 Y上衣的話...肩闊至少要38cm才合適3 ?2 G0 Q5 B  H2 L! n
現在盡量找一些可以修肩的衣服來穿~9 }7 H; Z5 f! ^7 V, s: F
深身的衣服看上去沒那麼闊# [/ A$ v: ^# M- |9 D# ]) {2 p
' h9 T6 v  S9 ^3 ~, U2 A
不過夏天要來了...都不理 ...
% m  {9 ]+ f' e) O% L  I* l" `+ B我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...
" L- s+ S9 b" _) d. E明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...

隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..8 J" q) ]/ C7 K6 c4 B
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
8 f% l6 E4 J2 b  w0 J
( B* C4 _- P9 w" M' `6 B: ]4 x, e% l. `# \  w8 J1 X8 b4 X) x
& m* R% k0 b  n3 \- x% o# P
% |) u! |" L5 ~0 A  m我覺得你身材好正丫 % z9 b1 m- [1 r
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! + x3 }  @5 H* z4 _. A2 f
26腰差唔多啦,你有返咁高, ~( F- c- L. q" ]/ ?4 x0 a  k6 s
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
! _9 Z  _  T7 q5 @
7 d( J+ X. N3 d1 y& G你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
8 X8 r$ ^2 U& \都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經放棄左網購好耐
7 ]0 a# \. \5 z7 U; ntaobao/yahoo都係,而家只係網購有牌子既衫

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   & H4 m7 u9 H3 m) E
$ M# x0 n" \& X; I1 V, I
- g6 h, }4 j# N+ Z& M& O
我覺得你身材好正丫
1 R. J2 `, u3 W8 w3 p1 V176都唔算太高啦,好多女仔都過170架!
. _& k  e' P2 T+ t1 B26腰差唔多啦,你有返咁高
! M. `3 V; f+ A! G% \8 a6 S4 h38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以7 l2 P; W4 j' M! Z  t' x; I1 r; h

) K& v  |) i  q2 \* ~9 q你唔好太介意F size了,特別係網購既衫) J5 B% n1 S- \7 h" Y- ]
都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
: Z5 T, D" h: _& g2 s9 G$ G
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...
/ W$ {. t8 h& }/ E; w/ x通常model或者外國女仔先有咁高
2 E- N! @* a, w# U+ `1 I, e女仔一般都係15x至16x cm
, Q, x7 ?0 w$ }1 X. lfree size的衣服適合呢個高度的人著
9 u# }3 w7 k0 f  U) J$ _- i同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...; \" H9 X4 q/ K  D+ h& G

1 y0 N9 X2 `# c: J/ s& Q3 j' Z& A2 G[ 本帖最後由 tteeaa 於 2011-4-16 01:39 編輯 ]

引用:
原帖由 LingLing 於 2011-4-14 12:57 發表   
9 [( Q$ {" m8 ]1 u1 x* i不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....
* l2 D9 f& e  n% {) g' ?6 ^3 V7 z. J
現在27腰了... ' m- j% g8 Q8 g$ q; x: t: T
希望可以減回來吧><"