嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有
: ?6 V- s# `8 |' t衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,<

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 butterflies 於 2011-4-10 23:26 發表   
$ J# `2 D. X, ^/ p2 Y+ U, d哈哈...嚟左呢度咁耐, 終於有人同我有一樣困難
) b5 B5 H2 [9 o) k1 K: X  {4 z! {: z3 v* s/ v+ A
蝴蝶姐姐~你多高阿? @@

引用:
原帖由 怯~~ 於 2011-4-11 09:28 發表   
, W; o, _) @( x其實高唔會太難買衫掛..3 e; c0 U8 |) l- h8 R2 a$ H0 M
真羨慕你可以咁幼條腰..- t9 f( X% m- G6 \

; d) D* ]! a. o  G3 ^9 c反而想問一下邊樹有d 大碼短裙仔買...
" o& Q; S+ k# T3 m8 ?7 F. _% a因為我仲大你十幾吋 成...4... 6 W& k" W+ c0 \4 j4 o
成日覺得會無我碼
/ ~" \& w' Y" S! n" M6 D* J# ?

4 I& w5 p( z/ n; i) S4 E上身Free size的衣服通常都不太合穿~"~7 T2 [+ l1 W7 W) Z# n
要買有size的才穿得舒服......
7 R4 }/ u* O' j5 a* t
$ m1 x; @+ e& U' m大碼短裙我看過網拍的有很多~
# [3 a6 H/ }! G' t- A你可以去看一下呢=)

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-11 14:58 發表   $ D, q" ^( O6 Z$ `1 F
我仲高...183, 44碼鞋...
0 c4 o" X8 n0 O" S
# M  u" v5 w+ u
你都去那買鞋的呢? @@

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-4-11 23:18 發表   
7 V5 n2 e4 c5 D. F* |0 k! t" F5 M2 E1 C$ z

0 \2 K3 i7 {( Q5 p: s8 c5 Y係呀,高很難配女裝
+ Z9 W4 {4 |% M8 J) T7 U3 s' l8 W9 O; o& z( F
的確是...不過我只有52kg7 Q- F  P2 i1 Z, ]& I! D
free size的上衣有時也勉強穿得下...
2 g' p% }0 l. s4 s. \$ m: g$ M& e2 b1 P不過穿得不怎舒服就是了~"~

引用:
原帖由 bbkululu 於 2011-4-12 01:31 發表   
: G) Z: ]! \- W; O2 E2 g( A咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有 2 J! a4 I2 M  O( i
衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,
, Q4 s7 F7 S/ P; X0 `% S/ g" B
+ f; i* A) N9 k+ O: J2 C( X
我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已

我 172, 比較橫, 腰 32, 去年興嘅到腳眼長裙都多數著到, 主要呢啲係背面一大塊橡筋, 打晒褶, 乜人都著到% ~  w5 j- S/ F

, E1 Y* C4 e' M  c7 S& x% `而OL suits 或者連身裙, 我可以著Viola 最大嘅 40碼, 半截裙就 38, Wanko就 38-40, 視乎款式.
1 c( N% a: v( C9 g0 A) i7 A2 _1 M" [% E
鞋我US Woman 39, 歐洲或者中國大陸 就 40-41, 算好容易買& `, ?( y! P3 b8 r; t, F: H  u
: N8 G6 v3 c$ p& L
不過鞋真係要試, 例如近來買嘅 BCBGeneration 啲鞋就偏大, 標39其實接近 40 US Woman.1 X  V4 f+ d: ?- [/ ]
; B  R, I: O. b: E$ R
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

那就買加大碼吧% Y- `" b( b  s* ~+ g  K
還是買的到的

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><2 H5 u. N, B; i! J9 ]( K

: k# j% C6 i8 x1 L$ _% q鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><# Z2 N8 \& w4 C: o  `7 `
; w8 b& F7 H* z7 b
鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

玲玲都係183, 好彩膊頭唔算橫, 不過都試過好多時買衫變左露臍..... $ k% \6 Z. m  M; P
/ b, N7 Y9 A# {7 S. p
有一排好想著長tee, 不過買左好多件, 最長o個件先勉強遮到patpat, 變左迷你版長tee.....(晒左好多$$$  )
. I% s$ r5 C3 N
. [, c$ m4 z3 L3 K% D" G3 V6 ]買鞋之前見到靚就買, 結果9成都係唔啱size, 上網買size 就ok, 不過d 款真係太少.....

不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....

我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈

回復 33# sakuyi 的帖子

高妹party

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
5 C& B  X: F$ K5 ?. l3 I1 x7 ^+ X0 e4 U: Y( K: k9 @: @
1 \( x$ p6 r6 |# h
: ]" E2 Y$ y7 i# [# w: P3 v
我遲D返工就冇問題喇">~<"

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:32 發表   # c$ I7 @. @5 `4 i! Q
4 X4 n+ K8 w5 F! h6 x3 o$ Z- i3 `

; f1 c/ ?) x0 b; o( R( V1 K7 s6 C我的衣服多數都在拍賣網買的...' c# w1 S: m: A# t  K
因為都不知道應該在那買...而感覺上亦比較便宜: X# O! X: C' }  J$ ~$ y1 p

+ O- E+ |0 [7 n: B+ ]' C+ I8 T/ g上衣的話...肩闊至少要38cm才合適
7 I" Q2 Z- p$ j3 M4 a% F; |現在盡量找一些可以修肩的衣服來穿~
% y" o$ P9 N. \深身的衣服看上去沒那麼闊
4 S$ u+ O& \- E; D; X! E9 s. @* ~; }1 V1 U/ f
不過夏天要來了...都不理 ...
, M6 E/ x! A% f" Q# B
我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...* i" P& I' r% F7 M
明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...

隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..3 I3 \6 H3 O5 m: n# X: U3 B  _
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
2 w% S1 Y- {- w) H' }) F0 u  M- C+ K" N3 w, v. y1 y; d
! A5 x2 ^: F  H. T  j" R
% R8 n- j% {& a+ V
/ i  N' @7 x. g我覺得你身材好正丫
. D- N/ t0 l  T, R; \: A9 T" R0 |176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! " r# K" }9 r( L! C% t% G
26腰差唔多啦,你有返咁高  C# I# T. O  @* Y' K7 [
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以( X$ t" e7 N& P" H' b3 `1 Q
0 h8 ^6 y$ m  a
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
. f1 g( V+ S. O, G都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經放棄左網購好耐; ]/ }, l% m6 a: l$ L/ }
taobao/yahoo都係,而家只係網購有牌子既衫

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   
8 c$ U4 V0 ^  l; }
0 w) A" E9 J! c5 \2 U$ i1 B4 w
9 K+ v/ w) w( ~9 |/ r5 v我覺得你身材好正丫 ) U" ^8 Q: o' x
176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! 6 A5 r% L) s% G+ [
26腰差唔多啦,你有返咁高& H/ H1 N3 B! Q/ k4 a
38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以5 A- j% E5 f9 m. h' y$ q

6 Q2 g8 ~7 C# t1 v8 e1 Z你唔好太介意F size了,特別係網購既衫" A2 U+ r6 X: q- [4 L1 X( e5 g! ?
都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
  G# J8 B2 Y  q: ~- b我覺得女仔好少可以有170以上咁高...
0 M" S% D. n" n# Y' y通常model或者外國女仔先有咁高
7 M  @- f9 b! {& W* n) E  J6 Z/ _女仔一般都係15x至16x cm2 E6 [! R! e  t& T" V
free size的衣服適合呢個高度的人著
- i: }7 h, D( l8 u! b8 u同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...
. _5 h- F7 W) u: x$ W# o* P
1 o' X; N6 z5 V8 B6 H) a/ `[ 本帖最後由 tteeaa 於 2011-4-16 01:39 編輯 ]

引用:
原帖由 LingLing 於 2011-4-14 12:57 發表   0 l+ L. l9 w$ u+ X
不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....
- `- i# r# ?( ]
2 \( J& F6 B0 O3 Y3 K  A現在27腰了...
: \4 q: Z% G& ~3 _  Y+ v希望可以減回來吧><"