嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

生得高買衣服的煩惱

咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有
7 V, N3 C7 o4 [& {: F+ W( [- r( ?衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,<

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 butterflies 於 2011-4-10 23:26 發表   
1 v# u$ P: B& w9 t2 s8 u哈哈...嚟左呢度咁耐, 終於有人同我有一樣困難
4 E, g& _* t7 U& n2 e1 t
; |% A- I5 ^# a4 d蝴蝶姐姐~你多高阿? @@

引用:
原帖由 怯~~ 於 2011-4-11 09:28 發表   
6 k; o3 f9 I; M& U5 n/ M其實高唔會太難買衫掛..+ h$ |! R- m$ s; `2 U5 T7 d3 z
真羨慕你可以咁幼條腰..& B, p, `' Q, ^" G1 d

7 _* A8 ?' K, Q+ _反而想問一下邊樹有d 大碼短裙仔買...4 |: S( ?% H$ P& C4 g
因為我仲大你十幾吋 成...4...
. ]6 P2 j% E: F# @7 h成日覺得會無我碼
# N9 K5 F( N5 ~4 F0 K5 y

: P9 b1 Q5 K, f' t上身Free size的衣服通常都不太合穿~"~
" k2 U# y$ l' J: C4 `$ [要買有size的才穿得舒服......
( V" e6 ^2 D" A: ~( ]) R# o: m9 h& W! I: y6 g. r% C- y
大碼短裙我看過網拍的有很多~; P3 X& ?  V9 F0 W) f8 m3 X
你可以去看一下呢=)

引用:
原帖由 sakuyi 於 2011-4-11 14:58 發表   
7 E* C# _+ e$ Y3 e我仲高...183, 44碼鞋...
! v( X4 M6 D% t
( i' ~. p/ O$ J. ]7 W: ?+ s6 ^' h你都去那買鞋的呢? @@

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-4-11 23:18 發表   
) \* b7 m9 d/ g5 o. Z/ X: A: K# O$ N: u% Q( q
9 g5 W% ]& w& F1 ~& ~/ Y+ e6 I
係呀,高很難配女裝
$ e( T1 X: }: R) b) a0 j% Y! [) y( S- S: F# v1 r( l# U, v. V
的確是...不過我只有52kg8 C2 N6 K. e, N3 y9 A( ?
free size的上衣有時也勉強穿得下...
, b9 v6 |! u" P" }7 Q8 M0 a. {不過穿得不怎舒服就是了~"~

引用:
原帖由 bbkululu 於 2011-4-12 01:31 發表   
8 s) F9 c" R" J0 Y. J' M% r# v3 l咁都話煩 買鞋先煩 我著43 到而家一對鞋都未有 + Q2 i7 w1 U7 M! i
衫褲買得多就知邊到有得買嫁喇>,
5 @8 ]6 P% C. n6 ^3 R
# L' ~7 T  Q0 O我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已

我 172, 比較橫, 腰 32, 去年興嘅到腳眼長裙都多數著到, 主要呢啲係背面一大塊橡筋, 打晒褶, 乜人都著到% d- c1 @0 e+ s' J6 Z. j; h

# {' E! x! x* E/ j8 r& F) X. y" }( ^而OL suits 或者連身裙, 我可以著Viola 最大嘅 40碼, 半截裙就 38, Wanko就 38-40, 視乎款式.
& J9 r% ~# F" B  S. r* m
) _) p: K% L: _% F+ s2 a/ V# R鞋我US Woman 39, 歐洲或者中國大陸 就 40-41, 算好容易買0 v$ g) R3 z0 x3 J, C

4 s' p' V) G" r( _* P. @7 C0 y不過鞋真係要試, 例如近來買嘅 BCBGeneration 啲鞋就偏大, 標39其實接近 40 US Woman.
0 L- g9 T, \  k8 ?$ \
+ b2 H4 W( h1 T# ~2 m0 I# a[ 本帖最後由 iamonheel 於 2011-4-12 14:37 編輯 ]
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

那就買加大碼吧1 o; S3 B: z1 K( y+ k. U
還是買的到的

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><7 ^/ l* {  q2 J% e) g

# G% c6 P- m$ ~. M鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

我都有183高,衫裙好彩著m size 就得,但有d窄身連身裙就變左超短迷你裙><' J& N' I+ w- u& r* y  s
, f& H. d3 J' J& Y
鞋就要41,42 買歐洲款都好靚,但我買的cl高跟要$500 =.=

玲玲都係183, 好彩膊頭唔算橫, 不過都試過好多時買衫變左露臍..... * c8 q8 B9 h, g3 S; r+ X

$ T0 x0 S; w; d5 e$ A+ O有一排好想著長tee, 不過買左好多件, 最長o個件先勉強遮到patpat, 變左迷你版長tee.....(晒左好多$$$  )
+ n$ p$ D- m+ K# k; a  r$ u( |& b& o3 ~5 Q6 a. I$ j
買鞋之前見到靚就買, 結果9成都係唔啱size, 上網買size 就ok, 不過d 款真係太少.....

不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....

我地係咪應該搞個183聚會呢,哈哈

回復 33# sakuyi 的帖子

高妹party

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
) n1 W: X2 I0 p# Q4 m: f; b, L
/ m* L" A/ n$ o4 M) Y2 y& Y  v; V' F( ]! o7 G! ~
我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已
! U( t2 K& e' X$ N- j
我遲D返工就冇問題喇">~<"

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-10 13:32 發表   
. H5 Z% E! L5 {3 g8 {4 @
1 A, ^! l; D$ P* w( d! a$ z+ J
9 y% S! R0 U) w我的衣服多數都在拍賣網買的...
( W5 z& D3 B6 J$ `5 l8 n6 H- o因為都不知道應該在那買...而感覺上亦比較便宜
, o: y$ ?" Q* H& u) O& s6 S6 s. c6 M# w% X
上衣的話...肩闊至少要38cm才合適
0 }: C" ?# t: S; ?現在盡量找一些可以修肩的衣服來穿~0 }, G0 q6 D! b, T: [
深身的衣服看上去沒那麼闊8 M- X1 U7 }1 a& s5 l2 R( \9 ^5 q

& e: h# j* G" {7 A+ W0 g/ W$ H不過夏天要來了...都不理 ...
$ M: w: y8 V& c, x$ R. i* z4 h
我有一件深灰色的蝙蝠袖衫, 著上身膊頭望落去更橫呢...# f# @  {& v9 f" B1 x
明明拍賣網見到件衫係連身裙的款, 我著上身就變成左一件上衣, 嗚嗚...

隻腳短 1 cm, 買鞋已經可以細兩個碼..& B0 P. H8 Z; C* ?1 f
呢 1 cm 真係世界上最遙遠的距離...

引用:
原帖由 Rainie 於 2011-4-12 14:15 發表   
! S9 U' G1 g4 o9 i1 e& Z: r2 ]  h: c, V; R- @; ~% K

9 v! Y3 f% Q+ O, }4 [( V2 v8 D我跟你一樣阿~目前只有一對女裝涼鞋而已
2 R* j3 ^* q6 W3 y8 L1 d) Y# M. R
我覺得你身材好正丫
+ Q9 z5 l+ z* f3 j1 {1 ^: ^: U176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! ( C! v/ s: d- I% k0 l- x
26腰差唔多啦,你有返咁高
* n5 G2 @' P! X0 c  q38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
( r& N4 h% p+ H7 F; _' L) q' N# M; q. G: S  c+ K8 T2 P0 C
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫& |6 I# I2 q& E* m5 t! w9 q
都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經放棄左網購好耐
: y9 h0 q, O' d* c6 X$ o2 @taobao/yahoo都係,而家只係網購有牌子既衫

引用:
原帖由 pisa 於 2011-4-15 22:47 發表   
# s0 t) L1 R; ]& G0 \$ c5 I5 D7 u1 D' d$ o
6 c5 H0 i/ A2 ?5 W7 J  h6 g. F
我覺得你身材好正丫
- ]2 u8 O" R* b- ~  Z3 P. {- V176都唔算太高啦,好多女仔都過170架! & l( Y2 w) ]7 e* N9 V+ ~/ {$ X
26腰差唔多啦,你有返咁高
* @6 K1 H# y! ^6 `/ Z, N  B  o8 q8 s8 r38膊都唔算闊o者,一般M碼都可以
: ?& R' @5 e) w% l1 _' l7 q3 K. E* I& j4 L
你唔好太介意F size了,特別係網購既衫
3 F1 w- V2 z, b' u& q- B" Q  J- `都唔知係咪童裝黎既! 細到呢... 我已經 ...
0 z; r% v/ B; m1 t
我覺得女仔好少可以有170以上咁高...
7 i. N2 P" n+ D通常model或者外國女仔先有咁高
0 `* H2 J8 o1 X7 G女仔一般都係15x至16x cm1 l- k% j8 S. W9 ^5 d, n
free size的衣服適合呢個高度的人著
- S& u" a5 w: U- g! k同埋如果生得高, 出街好容易被人注意...& C/ j' a+ ?4 J2 e) [2 _4 n
/ s( l& w2 F! |' [1 L4 D8 V

引用:
原帖由 LingLing 於 2011-4-14 12:57 發表   
6 t1 z* i2 k. C/ ?. @2 a* g不過樓主176, 得26腰, 咁好身材, 真係令人好羨慕.....
+ p$ ^2 f( u$ V8 ?9 u3 W% X0 y* U) x/ D* G, C+ m
現在27腰了... $ [7 l/ v  |+ {& t3 s5 b
希望可以減回來吧><"