嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~; {) k: ^. \* b1 C! P6 @

* u6 g: C# E9 s& S% v[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD; j; m  m" {% K, f
5 i! b( u5 G( X: v0 X; W
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
2 r8 p, |: J7 \3 p7 _. l4 B; y唔好食野law  xDDDD
, A& Y5 @. E9 U) q7 h( B
' o9 _8 ^- d* B, C4 D! G, ^" c: Y2 W心儀會同意的
# R: `# [, g/ v, J# U同意0 ^: @; r8 ^5 b
我之前減到差唔多20磅: f) k; W" ?& B3 m0 \& |) d1 P
係由我一日4餐改為一日兩2餐
% C2 S; W: O& z2 M5 K& y$ }/ p, F$ v每餐既食用份量減2/3
; W2 P% p; T5 h. @再加埋運動,好快瘦
) b5 C: ^) t9 T* {( d0 Z6 ?, y9 {' M: l
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
% {/ y$ A9 {. h: H; I0 y
4 u6 A7 M" D6 A* @! D& W# r同意
& {) O; O, R7 A1 w我之前減到差唔多20磅
7 s& q% a5 O& @2 Y5 p% H係由我一日4餐改為一日兩2餐
! R, s* w, t3 q, v6 |$ k每餐既食用份量減2/3
4 G+ }0 g2 i. q4 \2 D& m5 `8 Q再加埋運動,好快瘦
' o- S% Q, K( U6 n& s' C; w$ O; @  p
. ?: y7 c3 o2 v4 b7 G0 u& V3 B& C9 gP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
! f9 d# i) R6 F6 s# K& b7 @, d2 v- J0 }4 ^7 X. Q9 D
& m& t% |$ i- _6 E  g
不過最佩服你,忍到口唔食   U+ K! r, f4 M+ f- m
我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
1 @6 T2 a7 C$ v: [; d; {3 l. n" ~  X- J0 [% j' _5 u
同意/ y& O, P1 U8 Q- x/ U
我之前減到差唔多20磅2 y7 M8 K2 \. d, g- h
係由我一日4餐改為一日兩2餐
6 P4 o. I8 C9 n! D" W每餐既食用份量減2/3
; e, f: G- p! \, b, O* R再加埋運動,好快瘦
4 @5 A* l+ e( _4 L! D, d0 Z2 L; z' Q" M7 R/ r0 C! t6 N
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
: _- n% f1 W) d% V1 A5 }
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 * p1 r- D& `/ \+ Q% b
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
* P; D; o$ D, u' K我家陣一日兩餐
" a! d  Y& z( \$ Z: L* c出mk食每餐最貴6草
- ~; ?* ^* z1 s6 K

; I+ ^* t5 a& L2 K9 ]旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   ) s- F7 y6 ~3 E! ^

. U: x# F0 A2 P
- q  h/ S1 Y; S3 t1 C8 k% ^) r旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
1 |0 E% e$ _7 }2 r最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
3 N3 @  n1 J/ {7 x1 q' f想像下$60係mk食得乜野
! j/ p* m, C% E3 b: o最平試過晚餐20落樓
0 B$ s3 N. E; F3 [2 L
9 r8 w$ w; b+ h- a( {5 g你去Burger King/麥記當然平啦.
  _  @+ b: F  [旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動
0 f$ I* Y" J0 Q  N3 t" _+ I7 M; ^  J
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
" f6 I$ _0 [, ~* V+ V( f# [8 S. j* U" N. l& L
就真正係燒脂肪了..
3 T0 n$ }# L, G! X
$ f1 V& k0 l2 d9 ^節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
& D: Y4 X3 W1 }  A3 t( e; ?
7 w8 }# B( l2 z% ?9 ?9 y+ L4 j" N我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.71 i+ i( ^/ _  c- b0 X
因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
, M3 z3 q: X9 M4 v; F/ {  `" V# ^
4 V% w( W* l! g# r8 E5 M$ \$ u6 t* R- X9 \( D3 G
你去Burger King/麥記當然平啦.$ B7 J$ v! L7 x* u
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+
9 [5 R- N7 g- J. N! h, |0 {& Xburking...自從隻薯條轉左之後就無去食
& D8 X% |: V/ t6 ~m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   
" O% P' E. d0 x2 l9 f+ P+ L$ Y. n; E
. v. A0 x" G$ g3 y8 M( M7 n+ ^; L3 B; E9 [

) r6 v, P& [7 M不過最佩服你,忍到口唔食
0 s2 l1 U# p) x$ }' [" q我就唔得喇,我好為食
9 z3 x3 ^8 _, f2 d  _& p; ]1 B←忍吾到x23 V4 b$ ~& j! S  @5 V- F) X% x( w* ?
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
0 k8 q1 A/ M# Z5 v' f瞬間51-->57kg
+ K2 ~+ u4 P1 X- f& u2 H. hp.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!# w  m0 Y" D' z* p# T( O
我自己都估唔到!!!6 p% J, I% D( G) \
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
: H' u" H9 Y" ?+ e$ ?下午唔食,夜晚食少少野
. p0 N. t& T  ?( c2 {0 [# e初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )" p) N$ Y2 n) q% ~/ ^# J  p
/ {/ _1 o2 c9 Q" }0 S+ j
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
' \; p1 ]0 {. l9 v& p& m
: S7 N2 x; m6 U0 o; m做運動很易長肌肉...
8 M% h) b# T4 P. v還是節食著手?/ I, v3 Q7 {. I+ x, j
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   9 G% V* c$ O8 `7 Q: N1 }: H

; ]# N- J1 I7 F. E同意6 s$ s+ u% K1 V% E1 S+ Y' j
我之前減到差唔多20磅
, @! {4 k, [0 c1 M6 ~& B8 n係由我一日4餐改為一日兩2餐
) |0 H0 a9 H4 S. `8 j8 {每餐既食用份量減2/3$ F* H; S3 y  r7 S( v, D
再加埋運動,好快瘦
: R; H: l, E- g- X; y
! b- ?' ^4 O7 i* [" P& W7 bP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
$ z9 m$ J, A& B4 l8 _) T. y我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大