嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???6 k( C7 m( r" N0 O( i; {" {
* n5 x2 ?# m5 y7 A2 {) y

& _6 b  o8 A! k+ M屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生- Q8 t& ^6 D+ h4 y

4 V! \- Y( v! j6 C+ g9 |主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次% h2 S9 k  B2 v( |+ T1 C
) V; G7 o  f" O4 B4 ^* F
我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
6 _! r0 u# \' T0 S. B( y8 L
0 |/ E% p, _9 g: |  |. u% o5 l醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
' }9 V) o9 n- h$ o/ S& |1 d4 S8 P0 s$ H1 U
有次和媽在樓下荼樓渴荼時,2 y6 w  O& q$ u; r1 r0 I
我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
  Y. ^$ {4 J3 b' a$ V) r我見幾得意我比媽看,我媽面色大變  P9 P1 N; [8 \
(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)
! g, l  \3 G: L% X& n# b7 e8 l6 [+ Y  z, f1 R7 U9 |6 x

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   / v0 N- `! ]5 M! ?- F( D
  見左報
1 t7 g" u$ X5 |/ a" t: Q/ _
不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   8 S: W# c$ [- s( O& \  ]- V8 Q

* K6 ?" T1 D& ~5 t- g9 M: ^不明白呢?
/ @' Q& H# S0 G; o' Y* A
" @4 A. c' A: M. Bhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D16 E; ?! t& n; k- o$ D3 W7 O
! n0 t% [) _7 a0 }  e$ k. a

8 X5 y: ]4 Z, e$ j[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   , J8 H5 H8 _% ]& _
& ], z5 P3 v/ ]: {& |
3 g/ F' `* _4 r. M
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1$ Z5 F3 a2 r' x, X3 ?0 d- B+ s, Q
: g9 @5 M" f( ~- l
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺) e3 b; d' P  ?' t  N) b

/ r& E8 F6 i' d9 ?# C  P; O# R( o
! W7 X. \9 o& x8 }2 F& `( Z4 P 醫生要評估下我是心理/所以有排見???  k' L, Y; G5 L; M5 j
; s! b/ t  I- A* U: f) o# {) k. a- {

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   3 f% q/ H4 U* j
, 醫生怕我自殺
6 \4 N- a5 }* k說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
$ w7 e7 v4 Y5 ?! {" g3 Z
3 t# o1 M% p0 F) ^% _
- U" N( d0 e$ t! {9 ^8 nhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
% b2 z! P. V" |, x8 n
1 Y1 Z/ D& Q" f: |6 r; L# `+ u
' J1 i4 R# C8 \' ?8 S9 d* X

, Y3 m/ k1 Y: ^- g4 z3 i' S+ Z& s$ F) z! Y

* J+ b1 M2 ?( q( K* b! O東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。& T+ Z% o, P  ?* K0 b+ y
& g6 k" V) C/ z

; A  z8 X9 R* `2 `其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。+ q* \6 e! L: ?) _* ~7 o0 u

醫生說要先處理家人的問題
7 S' d) w  ?3 I9 |  n" v# @5 h0 D' @: Y) h; s

% \" R" ?7 U5 B9 d
+ M% E9 ~3 Z! X. G# n0 O5 n. P: e7 ?9 W, E, t! j& y
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
: w5 T0 S4 ]1 Q3 W, t. r0 X* h(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)( h' }$ R( p  `8 b$ D
今年29歲
4 n2 V8 S4 h3 s5 c1 Y高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
1 W7 h% a1 {& l4 v2 p5 O4 q7 S, A, N( b
我只覺自己得60%像女 (我個頭像)1 F; x( {! v7 K$ r3 q. C/ s
; O' r( C; S3 x  w
我小學時真正想當女生
$ ~/ r+ O$ O) I* Q7 f
& O6 b$ p) w$ y  |( `( N, P現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像
- f: o( t3 p; W0 a5 z+ C2 V" ^
  a, S/ o0 _! `不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術): u  g! g+ s- f. V  X6 z' a
& b) ?0 F' q+ p- v3 v/ u
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])
: i$ B& q2 T6 [' E3 [- f9 l" b: }* Z5 t" a
叫爸媽打999( N: V/ w* d! t/ p& z

* Z% ]( i/ H& i" x
* m7 k! \/ D: F$ p0 Q- Z(我爸媽好古板,女裝都唔比 )+ n" E0 I& ~, h1 e! V' n) u6 F+ v

# R* E* n6 ]& [: x/ _& D# v( J現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)* e% p) R% m! }' N

, l2 ~" @% y% m我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
0 R( Z. g" i, K2 T8 [# n) G* D" {& g1 _6 F9 D5 x$ N+ _
我中學時買到藥周好ra~:Q( ?3 j# s6 s8 q3 ?" h' S- U, \
& M1 m* {( r' L5 y7 \4 p
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)
2 B5 Y3 H6 x  J5 n
! w2 e7 g: B) |9 _3 |而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)' L" U: Q! _! M9 S& D) S& k

- i: X6 V# }& H' Q2 F$ \( L: a男~我會好奇怪
- B3 y' w6 S' u# X女~我只喜歡自己
  I- o& f. N+ `$ }
) P+ M" B7 }6 a' n" g% _! \0 [, qAV我想自己是女
" w" [' F6 w  G+ `# {! o2 a5 f6 h: M: x6 ?/ U! l
(我看到自己皮膚一年比一年差
4 I" ]2 `% j* v7 ?- L3 k1 _7 [* Q毛孔一年比一年多及大
! f8 |: }* c% c: Y3 A+ v4 Q毛一年比一年多) ) \& c( N- J' k8 C8 H  y5 ?  m
! d- o  w8 H2 a9 h; K( O2 E+ E
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚 * W# |  R5 l. ?( t' o, R

* K1 ?7 f9 J: n+ ]9 G3 {看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔7 \$ W; _# ?0 Y$ j, V4 b$ X

; w( t( }, K2 T2 X! t" r, `% V[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
) ^8 M' F9 c; j6 v# c0 T只要有足夠金錢* e! v0 h. _# b7 C7 x$ F; a3 O2 }
唔會有變咗性唔似的
1 _( i1 d% k) ]5 D# C; s7 O( W因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
1 R! v9 g% E9 @9 ]6 k# o. I脫走多餘毛毛、學女聲
; P% U1 }. T6 _. Y, F$ E' [) K1 Y% c" Q  t
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野/ A/ q' {$ b+ `* c% s! W( T4 c# k
就只講留長頭髮一樣
5 k$ h( R) ]5 q: j: O* X已經會令你搵唔到工

8 B* y( k3 E8 X! C2 s- k0 t3 e
' w5 n- z) I8 V2 a我都29歲 到現在都沒長喉結
8 m1 a6 r0 L5 a- a" J* O, n& M: Q8 A8 t, o

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   
$ G  D1 y2 I2 J# x醫生說要先處理家人的問題
5 L+ y- M% t$ D; m/ L  J2 A8 m; P7 d
, Q* X5 C- [1 L) J$ r
1 O  E' K9 y; S% S& f0 e4 o
( Y% [; g4 V9 p
我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心), x3 a( \1 \  K7 b3 S
今年29歲 ; N) T; O7 ^8 M7 F- t# M8 g
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG+ w( ?+ R6 u# Z  H5 _* g) [% E

, p3 p2 D) Y+ X8 _$ r& f$ ^6 D' V 我只覺自己得 ...
3 Z( g& f3 ?- Z" |; y: i3 c妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
! |; W, D: Z5 [如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~; T4 X) R6 U  ?; I# C2 ^
醫生點先信妳呢?
8 A1 e6 H+ K, J& z  ~* g9 w唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
2 E% V) e: E8 j# z妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
( B/ |% Z5 `  s2 p. j即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~0 g2 v. A/ ]: j! c- f0 P
食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~: s5 Z0 K5 T5 b/ Y! I; {+ [! Z& F1 e
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
( q2 Z) q% ?& s其實.....5 _% ~4 E: }; a: r
只要有足夠金錢9 G6 U; {4 D9 ?7 C
唔會有變咗性唔似的
( M# q; F( _" G4 e/ e8 I5 X因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
" J* F2 C/ s  [  S( O脫走多餘毛毛、學女聲; L( M8 l- h0 b5 G% l1 X3 d$ E8 I

7 C' b. [: n- X6 n* F問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野( ]8 O. j( w- m: N; t, m! Q
就只講留長頭髮一樣
! H1 C6 L: {; u: z- J" L3 I/ P; N已經會令你搵唔到工:sw ...
6 ^' ~% c+ ^0 J6 x9 {+ J唔係割除喉核只係磨平~~
! F! r: R8 }( i  U6 Z  B& T+ L有錢可唔可以令家人諒解妳?
4 i* o7 W) ~! D: y5 V/ V1 Y. C! I有錢可唔可以令所有人接受妳?9 J6 J& r; `& V
有錢可唔可以冇人歧視?4 g: z2 N7 O0 m
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
0 \& ^( ?5 _2 h2 f我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
- s6 s) d! m: K" `
2 c% _, h5 F. w- G5 L: u
我要做美女,不是女人
" [* n/ o9 |% L' E
) ]! @- R# m/ n4 W) }3 \9 p有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人# ~/ A$ |5 r. N, j4 a& g2 o
* @) W' n% f& ]! x  _$ |5 C

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
" T1 W( \; u( W' R! [) ]; o
, t6 N  O" s: e3 e6 e1 ]$ A[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   
) Z# p# L7 a! J$ |* K+ c醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
" [1 r: ~- M+ B) P8 A! N9 d, @5 h% f# b+ Z. X# p
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!