嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

淘寶網的支付寶

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 00:23 發表 ( E- o5 \  K; `# _% y6 x$ v# e
0 ~  x3 Y# I, h1 }3 ?$ N$ m! p
你果張係咪hsbc/渣打等果d?8 _7 K) [2 k; C5 f- }0 a% o
如果係... 就唔洗上大陸
9 k7 H1 O+ S8 R, H下bid 前, 記住問賣家.... 運費會係幾多,
$ H8 n1 l& ]. f* ~7 K# ~千萬唔好信佢個bid 入面講既費用, ***一定要問賣家***' B' o* y# m! G% ?5 u

" g/ n( D# v7 z4 h& s6 X跟住講好數, 下bid... 賣家會修改bid 既內容
0 G, C! C, @) y你一定要見 ...
, q9 `+ h* U4 {# u5 \3 K

_, t1 U  J' `- B5 U& e5 i我o個張係hsbc架5 s6 `; ^: F/ w% u* y5 p
咁我以後可以多個網買野了

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 01:19 發表 , U* A* A2 O: I  T0 }
. e) H+ v- g% Q" p
我都係分享一下經驗者... % x; x" {; r6 s6 ?1 X
我發覺我上次買果d cc 好著過係香港買既..
8 r* c" Y; d  M0 A3 U- `  J不過就真係好易爛.... 即係話每穿一次, 差唔多要用RMB 6.5
) M# o" B8 u2 P& r1 U8 x* y, n; I不過D 質地我就好鍾意
7 [5 u$ v/ ~+ c( J3 T6 b
% L. ~0 ]. y) f: V) H5 Y' a( Z+ g# U% E6 [# v5 ?. g
我都覺得果度D絲襪質地好正架,不過小心D著,
" `& L3 F4 q3 h1 h: L0 h7 ^應該都著到幾次架,而且因為洗左都唔可以晾,
+ I! G. h9 B5 M, V1 i4 L所以去呢度買都係一個幾好既選擇嚟架,
) c4 Z  b, c6 P* ~, k4 g第一可以成日有唔同色和款3 b( E6 ^+ R7 L
第二幾蚊一對,爛左拎去掉都無咁肉赤' _# k& j- O$ k1 N; H& q- B8 |
而最主要都係唔洗同埋晾,無手尾跟

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-10 16:36 發表 % p# O- o( {" M6 |% s" A
9 d2 _7 G: a, t

4 R/ J; A- [( Y! W( {2 J! `7 `# \7 O9 o6 e
我都覺得果度D絲襪質地好正架,不過小心D著,9 Y/ I/ p( W1 o1 L
應該都著到幾次架,而且因為洗左都唔可以晾,
' t6 I( f$ Z, d! V7 n所以去呢度買都係一個幾好既選擇嚟架,
3 d9 C& R- N' b. O第一可以成日有唔同色和款
* x9 N8 N" u/ }& V6 y/ S  f) H第二幾蚊一對,爛左拎去掉都無咁肉赤
3 @6 Q# K! R$ L8 r1 ?而最主 ...
; V! `4 X5 H( d0 `
不過就要留意,; X4 F; r. @/ |$ w5 c7 u" x
由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞...& C6 q7 _  [  y
一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)
# p1 C: F3 b( `, p
3 T/ c' `9 ^% c/ w9 M" U2 \不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...2 c. W4 N+ E- j2 c. V" S0 X, d
我諗住遲d 同佢訂100對拎discount....唔知到時大家有冇興趣呢?

如果我用左支付寶比錢,點先可以叫佢唔好送上門!?

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-15 17:57 發表
0 z7 n) C; U# H2 w! b如果我用左支付寶比錢,點先可以叫佢唔好送上門!?
3 ]% W2 l8 J0 u+ H( h) ]4 a, B
係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取
- J" L  F1 {* T8 y2 |' a. ^0 Reg. 順豐觀塘門市自取
1 b4 B- x* n- D$ ?5 b咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 00:08 發表 / I/ F) ?- W* B: D9 J

% u( G# |0 ]9 _  L) P係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取
2 H7 _/ A- W: P' ?! n2 G( Peg. 順豐觀塘門市自取; H5 m, J! J3 a9 u, [3 @
咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...
' j* F9 U2 H: j# H9 c& m1 C

' I/ S# J4 s: F9 Q" ^" a' d" Xgood idea

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-11 00:08 發表
2 F; i9 O8 p2 a6 C' O, `% t, M6 o# z2 n
不過就要留意,
: a& z' l8 s  W7 a$ B  [% B: @由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞...7 O! F; x9 T/ |) N% b
一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)6 N( @2 P+ w  ?: E* v

4 G3 n2 B% ?# v- ^8 M不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...0 h% \3 Y1 E# ~
我 ...
) i/ x4 ^- r6 a- U. ?

! |$ {. I, F% j+ K1 ^$ k應該有人會有興趣,只係交收上會有點困難

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 00:15 發表 - k' q6 P1 z; C. o

9 j, V" P2 D& ?& Y  ^3 V* p, Z9 A. C  R/ v+ ]: |
應該有人會有興趣,只係交收上會有點困難
8 S5 ]. r7 @- T' S反而我覺得仲方便過郵寄喎... 郵局開門時間仲短過快遞公司...

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 00:08 發表 6 ^' Q4 z4 I5 g0 m: \9 Y% c
! x& j7 O' e0 K: G
係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取* y+ N& N* B" A1 L( y# j
eg. 順豐觀塘門市自取
7 ~$ v5 U, c2 k% z* d; N! R3 K咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...
* ]" h9 W4 {9 o% c- `$ t" f9 g# L% `7 a# e) R* x
我唔怕遠ge.有冇詳細地址呢?我係咁打就得架la?

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-16 21:23 發表
& J5 V4 d2 J2 b: g+ c9 H, ]; u& r$ @: K! T

; t1 ^" t5 I; ?% R/ S: n+ _我唔怕遠ge.有冇詳細地址呢?我係咁打就得架la?
9 V$ R4 \% M2 u/ u
; a: I- u7 M9 ^2 ?
7 B: U  D. n; t  P4 t% J* b
喺阿里旺旺同賣家講左先4 M, j: ?/ o0 F3 {% k7 v  t
話比佢知會去速遞度自取" v& b. h0 W& l/ D3 R% c0 D0 P
至於邊間速遞多數都可以自己揀既
; E7 K. _% ?) O4 u( T5 Q/ R3 k咁邊間速遞個門市就腳就用邊間
, P2 M  o& l& E5 m9 R3 @7 x

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 08:05 發表
. {* M% |! i( H8 h) m. H' E1 J- X
+ V4 A! m: H+ z4 h反而我覺得仲方便過郵寄喎... 郵局開門時間仲短過快遞公司...
. k+ M: u0 n7 a0 ?
" @: C& N1 y& l# m
我意思係可能有人唔想透露自己地址
9 m: b+ S2 U  ~$ r! W所以團購返貨之後再分派會有點難度喔

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 21:32 發表
, b$ s$ ?5 D' Z5 @% c2 p$ T0 E+ W  b$ U& J& Y& [
. q1 [( `. N$ _) R9 ]

7 o/ O% u5 a( S9 v5 l% @* ~喺阿里旺旺同賣家講左先
" t/ Z% h9 Y3 B! C0 `! c" m+ c! ~7 s話比佢知會去速遞度自取
% u- ~* r: m7 i: u% L: V至於邊間速遞多數都可以自己揀既/ o! Y1 D; {; {- t6 @
咁邊間速遞個門市就腳就用邊間
# U8 r, U' L  S) j
4 ?6 F/ l) J+ H' O' s" Y

+ c/ J) v% U; ?' [  R有冇好介紹呢!?

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 21:34 發表
, Y5 j" ~9 `2 A! D* A# j& D) e% ?: y1 a7 _  {: S. e& b$ }" U

" J8 p0 C% ^; o, \+ \4 l我意思係可能有人唔想透露自己地址
% Y0 H3 V% r$ n& u; |  [' C所以團購返貨之後再分派會有點難度喔
& A0 f  L* q4 k
咁呢層又O岩喎: t% P9 {) C& m6 v. x
但你唔訂得多...就會變得好貴..

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表
* @3 {" J& B: O7 }9 t偶網購只在淘寶網買
8 c- u: ^' S6 B4 P( T' w; [都是使用支付寶付款
& L# |2 d- T$ U7 K1 Y# c現在已經是100%滴好評(買家)
0 O/ |- S/ y* k; Q) g淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!
9 c+ O- c0 q; z6 _/ {我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..

套護士服我就一定買,問過賣家了.3就$47.郵費就$30~ 算......

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-17 13:59 發表
& e. t8 C' ?2 a1 E1 D; ]: f2 v0 S7 n( o' r9 K% }9 `, G7 o
我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
/ ~2 V0 r; @: F. \
嘩...你地一定買好多好野啦6 e* S# U4 w1 H. t
我只係金....下個月會冇埋添

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-16 23:08 發表 8 O  B2 D' v8 E( ]' i1 D

! L* F$ M* X: R) e) f4 j/ m- ^" `& o) w9 d& g) m
有冇好介紹呢!?
0 M+ p! H6 k$ [" s; z4 a7 U6 c. u+ P7 w6 ?
我就用開順豐,就算係四川都可以隔日到香港& f7 w( Y) p# Q7 h- z0 w6 v
最主要係賣家幾時發貨架啫9 W+ ~: e# _0 Q% w6 x4 ~
順豐網址' p3 [/ {/ t* Q$ v) T! {( G+ i
http://www.sf-express.com/

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-17 01:31 發表
6 E3 [' e' c! g7 Z$ c! E; }3 x% f! E. g, @
咁呢層又O岩喎; V9 ~) c9 d$ {& q6 O6 f- [
但你唔訂得多...就會變得好貴..
/ h! Z3 E- D. y8 y. k* ^- D

! i5 F& e* F  G8 d( x! @其實運費先係最貴,如果係同一賣家度搵唔哂所有要既野
# v* `" j( o. V) T0 U就要去另一個賣家度再買,分幾多賣家就要比幾多個運費
' f+ A; B, R4 w: D( z7 P$ ]6 \所以買之前都盡量搵多幾個賣家
9 R7 m7 P8 O0 @. n: ~4 `8 d希望可以係一個賣家度買哂全部野
2 p3 a1 I' V; U5 S不過有時都可以叫賣家幫你去BID其他野1 L$ e& s7 d9 P+ ?" g( X
如果兩個賣家同區都只係收多幾蚊運費

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-17 13:59 發表
+ v/ D- T+ P, n* r. |3 ?8 o  g* T& }1 M$ L
我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
, t0 A  t  d0 j8 S8 H! {  b) J
0 R1 c6 S' P- V. \9 Z5 H& h我都覺淘寶D野幾好,而且又平,
( l7 @( B: Y* v" m著爛左再買過都唔會肉赤

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-18 00:57 發表
# S8 m6 V+ a# u! B. v套護士服我就一定買,問過賣家了.3就$47.郵費就$30~ 算......
0 L& L1 S! l$ B: o! M9 A/ w# K7 `$ R$ x  N% y8 L$ u2 H
30蚊差唔多係公價,頭1KG以內都係30,& |5 N$ ~% L( s
所以如果淨係買一件好唔化算架4 U: X# ~4 C/ U2 W, d
淨係運費都蝕到你暈