嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決7 p+ S- b  r- f; M, N
1.見心理醫生$ [: r) ]  t: d, J& `
2.搵社工輔導
/ d7 V) v# H! S' |- ]3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋); ?- u. V# O5 M) \* X8 X2 P
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD3 i0 I0 W  F; t2 _, m* ^
因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多, u+ @& @( h! |
想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.
; f7 h# m- k: r, j% p- I; _8 H1 N, f. y, t% w
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   
3 Y' n& j8 |" L& C7 B5 [% z6 O) n9 X完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.
$ _; n: F1 t- U! V; U* I* w3 |; o0 z( t* N7 }
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
/ I& k1 _6 |$ O0 [3 I' P: L& Y7 a  g- b, [5 U
gila 你都不 CD 了? # @* s! u% G+ ^9 |
為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   / e% r- G' J, s( ~

% O3 W0 t, @! Z, y
* h& W8 N0 M. t2 N+ Q5 Hgila 你都不 CD 了? * E" T4 P2 |0 h
為什麼呢?
' U* h6 o; ?4 T; @
. {- V+ B# P; l不一定呀. 2 U; W1 v. \1 j$ R7 o
只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:0 d7 S( Z: X7 k+ }
個人覺得…4 `# j, K* `' ~# J/ ?5 N9 k
當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。
: i( x: Z0 t1 E, T7 @7 X# l, [例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…8 J5 z0 k9 G" Y3 h) t
有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。
" g- H. x* X/ b9 j6 o只不過是一件衣服…% u2 \% |3 |  {. a8 Z5 [

3 F' W5 i# b/ W6 d& G7 r1 t0 C如果有戀物成份的話:, `1 S- n( L2 @
假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的) ) Z8 K" |" s# Q( P9 q$ P1 y/ h' B0 J
會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。/ f8 g( Y& {1 p# o6 l3 I
進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。
$ y5 q1 g+ c$ z8 _7 n2 ^7 m; Z% [就會少了很多想CD的雜念。
( F6 c2 [5 j' Q* W
. d7 x% ^' V, q8 i0 L+ b9 [3 `[ 本帖最後由 gmomo 於 2014-10-17 02:28 編輯 ]

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
+ `2 J( Z5 G9 y  n, D0 s9 q戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
4 @& m, x  s9 s
唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費
! E0 N9 k3 c3 d. ^$ }' B+ x其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   
1 r, w; |) E2 Q戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  
# Z5 {6 e( F3 c# l2 _/ z3 i我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表   
7 D) D7 \8 @! ?9 a9 w8 D& I當著上以後,一世也戒不了。
. ?- t. I" C! U, O  T
* P) A* c- y' x* d7 [% ~7 B% _X 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   ; Y+ P" ?/ Y: H- s$ ]3 u
識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
* t# v- I( q+ }6 y- c3 z5 m1 i; R0 G7 ~; k7 L
but now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   
5 g4 ^9 g4 K' S% c  J% z
8 h& V+ b) [& _+ t  e  }/ k" v7 G- O. B# V% s3 ~1 Q7 H
but now you do not have GF yet ?
# ?: s' h/ c! X% E/ n, L
- p( ]* D' J+ ?0 K# Bbut now you do not have GF yet ? x27 Y$ _! `5 K; k( J8 t9 ^: l
同路人,傷心事。。。cry