嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇絲襪好介紹?

有冇絲襪好介紹?

之前網購絲襪,發現買番黎尺寸唔係好啱身。' f, t% S8 _( u- v! ]
  o2 @3 v  M$ A8 v" z$ |
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我啱啱買咗兩對0D超薄超透黑絲+ N, ^4 s  m0 d0 b& q! Y  K
係0D

我個人高,係淘寶買都啱身喎

引用:
原帖由 紫瑩 於 2016-12-24 10:02 發表   0 J' [/ K, o" h
我啱啱買咗兩對0D超薄超透黑絲
& W" j: f$ ~! U7 R. ]係0D
$ b5 T  d/ i6 E6 j  ?! m
% {! C8 w. R4 Z  T% t* _- ZWow, 係邊度買?幾錢?

引用:
原帖由 Trilfun 於 2016-12-24 13:04 發表   7 r  @: \: `6 Y$ `( g1 `* f
) n( I7 x. J1 I

" g5 A8 X, s2 W" t; ]: T( |+ DWow, 係邊度買?幾錢?
1 _/ j2 u% m! r- k! F! I上網買

其實骨架大或者腳長會唔會影響+ U" K; F" M. D' ?; Q  A9 a( W( n
0 ^! W# b9 i5 T9 q+ _7 _

引用:
原帖由 Trilfun 於 2016-12-24 13:22 發表   
" g0 }! Q. y; |. Z* O1 k$ f( s0 r7 e其實骨架大或者腳長會唔會影響
& l/ r( M; _3 J# n6 g5 s& F: H: @" z$ m
腳長都有影響,骨架大而唔啱就好似未聽過。係唔係好肉地而唔啱呀?

高彈性絲襪

回復 2# 紫瑩 的帖子

0D 是什麼意思?

我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2016-12-30 10:09 發表   / ~6 i' V% l% n- T& `( H
世界最薄 TSUTSU(0D)絲襪~~請看Link
8 C7 y/ e# q' g" Q: ~- @; q! ~$ k, t) s
https://www.amazon.co.jp/tsutsu- ... EF%BC%90%EF%BC%A4%E ...
5 Q( p6 P6 U- L4 Q5 q; d3 j; \6 h* t- U' d$ X2 V, E- S
呢隻...不過,世上是沒有 0D 呢回事的。3D已經是最薄的了。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

天姿呢三款常穿...
' z) N  c- V- [' p; [& z7 R5 Z& i
: T2 i' B+ E. U% R- s) L因為呢三款,外國品牌同日本的也少買了...因為夠舒服/ H# u' d3 J) J9 P" r. {, N* s* {

+ [: A' v) L1 M- {0 v! c$ {* @[ 本帖最後由 陳真 於 2016-12-30 12:53 編輯 ]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

Denier係指絲襪用纖維o既粗幼,
) @% j+ d  o9 G( h( e4 h" O" A所以冇可能係「零」!
) M- ^4 D: T# B  t) m9 p% B" f4 W. Q1 b9 [+ ?1 _0 t" i/ ^
一般5-7 denier已經好薄,3 denier好罕有,  d1 n- Y) O2 v* Q
0 denier係冇可能!
8 i. w" B8 c+ b3 o. m參考:, D" f9 _, i  L8 ]" ~7 b, e# Q5 ^$ M
https://en.wikipedia.org/wiki/Units_of_textile_measurement#Denier
4 g3 b0 G2 @0 I$ O: z* @
+ s3 K) p" M. m0 G" w( \2 V留意,上面有圖寫3D,係3D立體,唔係3 denier!) k; ^+ ~( v: k' V$ t
中國製絲襪,好多個包裝都係取巧,: u, y" Y; t& s( \( R
唔夠薄仲話有10 den,唔夠厚又話有200 den: @, h  z$ t$ s/ d  ]; T

% |5 N& Q- L' `& F6 D中國唔係冇好野,但要慢慢搵囉!

魚網正arrrr