嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

So weird that I lost my CD pictures that taken last week as well from my external hard drive...
. U0 u' q5 U1 W6 a
1 ?* R' _7 d' u( B, R[ 本帖最後由 christinecd 於 2020-3-14 14:43 編輯 ]

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   # g* |# Y0 _# `1 i3 t, U. l; ]2 M
有無試下坊間的 file recovery APP?" A5 F4 u4 }+ a) R: R# \7 s5 Y
有些可免費試用" `0 h0 Z4 U% ?  m7 m
唔得唔使俾錢
0 g1 |, E$ H6 Y+ |. u% x
" y, S1 a& ~% A% ^5 u! h7 V
應該唔得啦∼其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。$ ~0 B: U6 G9 u- v
試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。; d, G2 w8 w* ~' |
一心諗住影多啲相將來回味。都下定決心慢慢少CD。將啲CD用品掉晒,衫捐晒了,只留最愛果幾件。
: |- a7 F" [% D* q/ j# [" P  J無諗到,最後連唯一既回憶都無晒∼ 唉∼

引用:
原帖由 Qwer1967 於 2020-3-13 19:20 發表   
4 r3 R3 t7 O8 x- t& j$ J
2 _( I3 Z  g+ c" Z$ F
8 r1 ~2 L: S/ |4 }無啦∼∼都下定決心慢慢少CD。將啲CD用品掉晒,衫捐晒了,只留最愛果幾件。
. f' p, }0 T) N) N好難影過啦∼唔通買過晒啲野咩?仲有以前啲衫好多都買唔返。" y. K0 `6 [% e7 C7 X' p
我既青年都一樣追唔返。以前後生又瘦。唉∼影唔到相同野了∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 21:57 發表   
2 h; U6 j# p1 E
2 h0 X8 T0 r0 D1 S6 H6 e你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 & O! t. P) r. W% ?
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎
; [# S5 V* V( ]0 s
( g. n, w% P# p3 a
其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。
) [4 n+ ^7 X, v' j1 s- z" v試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。

引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 23:16 發表   
$ {6 k: w8 _; W4 b. I' ?) T: N4 y樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
8 F) ?1 Q) C7 i9 i7 v  c/ x軟件名字我要找一找。
7 b% V( @) b- k% y+ P& E9 k# W3 H! }
6 Z# j) ]2 p: c+ t  z, ^/ o! ~8 E謝謝你先∼但我應該處理唔到了∼其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。8 u1 w. v8 w$ n0 h
試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。3 E/ e2 @! {/ p9 c( `: D5 D
最慘又唔可以囉出去整!所以野都唔可以外洩∼最煩係咁!

引用:
原帖由 christinecd 於 2020-3-14 14:24 發表     {$ y: ^+ ]5 x, e9 g" R1 B5 [
So weird that I lost my CD pictures that taken last week as well from my external hard drive...
  C. ~" d) X+ s  \1 R! s/ }同時天涯淪落人,大家一齊

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 AM 發表   & y, @5 ]6 ~; Q& {
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
8 e2 a% f  r5 c6 K9 V+ Z依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 7 Q  i% z% Q3 g6 X2 P! ]
我諗或許係一個終結了。
/ l3 z6 w0 g* j1 W" i, y+ f# h" E! v- j3 R( {) J$ r9 H
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
/ Y7 G. c. V2 p7 @" V# |2 E記得要 ...
) @, M  Q! }& z- u% _2 ~, d' D  T4 o$ f8 y) M3 X1 S- o
善用GOOGLE相簿
9 G9 w- q$ {1 ?2 J  Q- S5 f可自動壓縮就有無限容量
: O+ L8 Y/ D! Q& p記住認證埋電話號碼,EMAIL
bye

早排我女朋友非要汁屋 點知一打開個櫃筒 見到既我D新褲鞋襪同義乳 二話不說掉曬佢 唉

回復 1# Carly 的帖子

依個喺好痛苦既事啊
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過