嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

租工作室

引用:
原帖由 hongho 於 2020-6-8 12:44 AM 發表   # [8 w* o  M7 N9 u
大澳文物酒店,好遠呀∼
: M/ Y1 B8 M& C5 J其實租酒店仲有一個問題,就係我基本上唔過得夜,咁會變左日check in又check out?
1 H% T% g$ A1 O3 f: ^/ u

- E1 D! I1 f- b2 r: U5 n% G) O咁又係, 如果有家室, 家人又唔知CD 的事, 工作上又無可能工幹, 就好難籍口要過夜。(去朋友家睇波/打機? sorry 講笑)
Heels Fetish

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 gila 於 2020-6-8 01:02 發表   
2 G9 V- b7 y5 E9 ~+ h( J
! @9 e5 S; k. q4 e: `! y7 J& ?$ t9 j! L. W& Q
當然啦。都要互相去尊重。唔係話俾錢夾租,做乜都得。
' [* [9 C% f3 C$ I8 ?8 I! W, w
) K0 I# X$ |& f係...有晒Rule的
! ~. X2 ?6 m% i; V1 E- L1 w例如唔可以帶朋友上去 , 又或者帶人要所有人同意之類- y% T9 T* {- e, t  M7 z" p
有晒家規
6 W, G# d. }. s$ @5 l4 U9 E$ ^就睇你既需要Match唔Match到人地, s/ t/ B- Y4 R

, S8 K8 _* X  m6 D3 @# w' p

其實我以前都試過同人租唐樓,不過離我住既地方都遠,去一次都大工程,之後就放低左cd一段時間……搵人夾租其實都難,見工作室月租唔算好貴,自己一個租都尚可以負擔得到
! C1 I' H5 s1 p3 S- H+ H9 h5 B
同埋呢個又真,我好多時cd都會解決生理需要,又真係唔係個個都接受到

引用:
原帖由 CrossX 於 2020-6-8 01:06 發表   8 ^& y* e5 d0 W( t5 S& E4 x

( F9 m# @+ Q! ^6 o5 _& t  h# Z0 \+ q. R( r0 |' d7 [
咁又係, 如果有家室, 家人又唔知CD 的事, 工作上又無可能工幹, 就好難籍口要過夜。(去朋友家睇波/打機? sorry 講笑)
3 n9 U2 S  f4 y* V5 J3 T4 S" R- _- R/ k4 Q
所以話幾煩呢∼租酒店就有呢個問題要諗,同埋睇波,打機呢d理由最咪可以到凌晨兩三點……打到朝早過夜另一半一定唔准許啦,一次半次都或者可以

引用:
原帖由 gila 於 2020-6-8 01:05 發表   5 r. ~% t% `& F0 L" N( {% i: S

) T* }( D! D1 Z( r; K: k+ |  x7 g+ |2 i, A4 D
有時間,又花費得起,其實好多酒店選擇。另外首選黃金海岸酒店,環境又係唔錯。
( {9 [* w8 Y  v$ @5 ?
. ?0 C- i/ @, d+ X* n呢個新手CD聖地呀7 a+ J) H: S  \/ [
夜晚落海豚象 , 無乜人 , 又唔光
" n& T* ]5 [, G又可以響海邊沙灘行下
. `* Z: B3 I  h3 I/ n0 v9 J) Y* ?. v( o" ], w' w- x
但見人見光死既就唔好揀星期五六晚3 Q2 E- O, l0 m. f$ O: O
果到夜晚經常有車友聚會 , 會比較多人
# q9 H7 x: c( }! o/ ?8 u# Y但深夜1,2點就10分安全
4 ^8 Z6 n9 k: u  ^( I5 V6 P( E+ m& I5 s2 y
PS 我係跑步客經常經過見到7 g- E! H8 n3 Z+ c+ P, K1 d/ ?
* `% {" t0 ~2 P3 ]

引用:
原帖由 hongho 於 2020-6-8 01:08 AM 發表   
6 g* J% `/ W* q5 U$ h其實我以前都試過同人租唐樓,不過離我住既地方都遠,去一次都大工程,之後就放低左cd一段時間……搵人夾租其實都難,見工作室月租唔算好貴,自己一個租都尚可以負擔得到: Z7 S% R3 X9 }0 |- }$ I: D6 z

4 y- c2 G! M2 S7 c同埋呢個又真,我好多時cd都會解決生理需 ...
2 @5 ~1 C  Z2 W
$ F7 ^1 Z+ Y. }+ O2 d2 P) P5 ZCD來獲得快感解決生理需要好正常呀, 如果變得不需要仍會CD 你已經進入第二個階段
Heels Fetish

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-8 01:13 發表   ; t3 V3 X2 q" t2 {# i
4 `0 ~+ ^" p: ?! P; Q0 y
1 h1 I; `; }) l8 i2 ^; T
呢個新手CD聖地呀  c/ C' r/ }6 ~; i
夜晚落海豚象 , 無乜人 , 又唔光
% f. ]( Z! m3 n  [+ d# x4 w3 ^又可以響海邊沙灘行下
5 l$ R2 w- p9 k0 K; G8 P7 U- c( G" k1 T4 Q# }/ ?. |
但見人見光死既就唔好揀星期五六晚2 s$ p! w5 O. M' E. z
果到夜晚經常有車友聚會 , 會比較多人3 ~* H; V: Z+ e+ H+ o
但深夜1,2點就10分安全
$ F6 U7 ]" j0 c" R. A5 a0 S7 e0 `* n- n6 _
PS 我係跑步客經常經過見到
' l* p7 G" v; B+ ]2 h" P, s+ t ...
% d. H5 a0 T* o" p; ]1 y0 w1 A$ B1 Z0 w* Q' M+ c* C
咁應該撞過唔少CD.* c& {5 T7 }/ o2 J, Y
夜晚真係冇得輸。不過就始終光線不足,影唔到相。除非帶架餐去影。

引用:
原帖由 CrossX 於 2020-6-8 01:16 發表   . \" T9 a5 r2 W

7 j1 X& b) V: w% k" y: l) I! B/ f/ z( |' g+ H4 B
CD來獲得快感解決生理需要好正常呀, 如果變得不需要仍會CD 你已經進入第二個階段
9 U. m! l" d6 g

0 p6 e2 M5 v3 B0 t9 h- I8 o# v我諗我永遠都去唔到第二階段

引用:
原帖由 gila 於 2020-6-8 01:18 發表   
4 P! h  I0 R( H; v. p. S+ L
/ i* `1 N1 |. d- v" m5 g1 w0 z2 Y
咁應該撞過唔少CD.; I% q- l$ v- d" {
夜晚真係冇得輸。不過就始終光線不足,影唔到相。除非帶架餐去影。
5 w4 q7 C1 _5 A, O
4 P2 }) [& ]* \3 K! Z' H印象中未見過(認得出係CD既人)
+ h+ R: _8 N0 f! W* R可能有...只係我見唔到 , 同埋可能我唔夠夜...通常唔過夜晚12點+ l8 ]" A, K7 I( s: t$ J: ]
跑步經過見到響沙灘求婚我都撞過2次

引用:
原帖由 CrossX 於 2020-6-8 01:16 發表   
9 M9 v* r6 k  L7 w3 C: C) `  u
4 w5 \3 a% h0 b6 N; K% V) c* K% f4 k0 C7 t3 o8 O; x  Q  R4 S3 \
CD來獲得快感解決生理需要好正常呀, 如果變得不需要仍會CD 你已經進入第二個階段
: j2 D/ k. B; Q/ ]
唉,已經去到第二階段。。。Gila老了。 ( ?$ `4 n, f  `6 Q7 x! |
CD係為左出街同影相多。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-8 00:59 發表   ( i2 y: @7 J, l6 P# T8 S' R
多年來一直都有姊妹會夾租一些地方做變身空間3 P/ J2 m( k* ?" _
例如唐樓 , 工廈" _: T. M$ C: k' H7 k
有晒地方沖涼換衫
3 c+ n$ V# L, {9 l1 Q7 J0 l有晒化妝同置物空間
9 [2 u: w2 q+ W! ~月租由幾百到千幾二千不等6 g! F- [7 D+ K4 @! J. @, j
睇人數/地區/設施而定/ f8 }9 d* r) G3 i  ~( E3 Y7 n
偶爾我都見有人搵租客- u6 ]0 {3 U- |" i

1 ]6 W' k; h0 x3 z3 Y! {" J但唔會歡迎一D奇奇怪怪
  ]* k- \- b4 s) R+ \" I又或者 ...
, e( y- Z7 K" c3 {- S, P, u4 A# g+ f6 y$ I* j
我就係會解決生理需要的
' \) M, c2 B, I- F所以唔會同其他人合租

引用:
原帖由 hongho 於 2020-6-8 01:08 發表   
' j- U! d2 w3 c! _( g+ c其實我以前都試過同人租唐樓,不過離我住既地方都遠,去一次都大工程,之後就放低左cd一段時間……搵人夾租其實都難,見工作室月租唔算好貴,自己一個租都尚可以負擔得到2 {4 b% n$ U* v5 n. a/ D1 T8 c

5 U7 T5 Q8 y. L& a4 c同埋呢個又真,我好多時cd都會解決生理需 ...
: ?" B) {) J" y; i% y
- C5 r& W5 v* I3 Z) _0 E( ?
工作室只有四面牆
' @9 ]) r9 B3 J廁所又要出門0 x- l$ ]- n3 b) U! O5 h
CD 不偽街留在裡面解決* W* O8 q5 |' G, A
相信兩三個月可能已會沒興趣再繼續

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-8 01:13 發表     @# G6 `2 P( [

) X. U7 X, b) ]. K/ U! a7 K: [+ @4 \: u
呢個新手CD聖地呀" C3 O# b0 x5 l. ~) c
夜晚落海豚象 , 無乜人 , 又唔光; w2 p! z  Y- M0 L3 K7 C& i" i% |
又可以響海邊沙灘行下
" w& c+ L- O. L  H" Y5 F$ c7 ^+ }- _5 B4 y1 H
但見人見光死既就唔好揀星期五六晚
1 }7 J3 m: N: H" |6 K9 [2 r果到夜晚經常有車友聚會 , 會比較多人# d, C, s& s0 L7 b
但深夜1,2點就10分安全+ W4 Y3 u2 w; G+ \

. N% l; r5 p2 j1 dPS 我係跑步客經常經過見到
- E6 ?% g& y! \  j& D. G ...
: o* h* I7 m, C2 ?) h- E  U- g  F: }; k

8 P0 k9 D1 G& J- L/ W1 P8 V. P3 Y我之前坐元朗紅van都有落車行下
3 c  ~$ |( O8 i3 \& L" p確係幾正

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-8 01:26 發表   8 A6 r6 [: M( B# k) p8 v

8 f- G8 j5 d/ M
+ W0 ^/ m& m6 z7 v印象中未見過(認得出係CD既人)
5 O# ~. w: y$ ^1 z7 }可能有...只係我見唔到 , 同埋可能我唔夠夜...通常唔過夜晚12點
6 O: x: k( _( v8 Y( ?$ f; e跑步經過見到響沙灘求婚我都撞過2次
6 x! I8 c1 A5 g* E' U0 P
; z. t$ ^8 h; `
求婚過程只係一分鐘1 w2 |- b7 t7 c) i
跑步一閃而過咁都可以撞到兩次都幾難得
! t/ d2 R1 w0 M) m; {3 m
6 W& Z2 W" d9 h4 E[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2020-6-9 10:49 編輯 ]

諗過  租倉+酒店+ l' i, a5 M, b
但考慮到要清潔(特別係洗衫洗玩具) : e* A! H- t* k: A7 a
$ C. _3 R6 |1 P1 G0 {
最後 租左房/ e2 m, K/ K8 e6 a( N7 t
3000 一個月 @太子: e1 w  [, Q; V0 S7 K, X& \! B
70呎到 不過表示滿意

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-6-9 10:38 發表   
8 ^- F4 d% T, K0 h
) ~! q; L. w2 g3 K3 b/ @( @8 K' @7 H
我就係會解決生理需要的
3 J3 D5 D4 B, W7 `& w0 t  ?3 k+ C9 @8 o所以唔會同其他人合租
5 y4 z) i' D) t# V$ t
如果大家都接受解決生理需要呢樣野,我又唔介意同人合租

[版主管理留言]2020-6-9 22:33 by gila大部份廣東字都打唔到.

上一個帖無論點都編輯唔到
9 j1 Y- I0 p- o7 B. w無洗手間真的很不方,但只有3000元的予算,是否只有唐樓劏房的選擇?, Q) t# m+ O* @

4 s8 U: G( _3 U4 ~% u9 Y[ 本帖最後由 hongho 於 2020-6-9 23:58 編輯 ]

回復 36# hongho 的帖子

如果可以同夾租

回復 1# hongho 的帖子

有無興趣來租個儲存箱或櫃3 o; G  i# ?2 Q
地址官塘有沖涼,化妝間,休息區$ J5 `% g+ i' g5 h- ]- s0 z
24小時
5 Q% ?& Q4 n9 V7 ~) H# ]* ^- |1 P5 \+ N% z8 B* [& p% R
我係詩詩香港日系女生是個跨女TS
WeChat: sher_man003
Line: sher_man0069
Facebook: 葉詩雯
Telegram : Sherman_shi

有呀∼咁應該可以解決我所有問題