嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

洗絲襪

洗絲襪

想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
手洗,用乾毛巾包住,好快乾。著2-3次就要換。

放在不密封膠盒內,把膠盒放入電腦機箱,借助電腦熱力焗乾。

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪

引用:
原帖由 wky 於 2020-12-2 11:40 發表   7 G+ x8 K3 O2 H" K% s* s
我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪
( i+ H. J6 I  c5 T5 ~& }4 C" o+ O) G0 C7 T
老婆,都知 cd 了 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 00:15 發表   " ^( ?+ ~* x* W6 W7 L1 S7 W1 i" o
想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
2 \& U# q, r. s- w
依個問題曾經都有想過,但每個人家庭狀況都唔一樣- Y3 R* |" k$ M9 i8 d- g
2 C7 O8 c8 V3 h0 h/ T# c
我既狀況就係趁屋企人返工,我先洗絲襪及掠乾,而且要算好佢地會幾點返到屋企0 E) Q. ]5 u0 v$ s; P
* |- W" J( u7 C, B
例如:我屋企人係18:00佢地就返到屋企,我就提前約30分鐘就要將絲襪收返黎,. e4 n+ E* \+ L1 W4 n6 k9 x

. h/ }3 K' V* [/ H: A" F因為話就話18:00佢地就返到屋企,有時候都有變數唔準確,只但係收返黎絲襪有時候都未必乾得晒 (約乾左7成到啦): l4 a- r9 Q0 L3 e/ s9 ]

# M/ o# c' p0 t! ^2 z  q! }餘下約3成就放係我衣櫃裡,至於丟不丟如果懶得洗、頻頻咁著既話 (好似我D咁既怪癖,每晚都要著住絲襪黎訓教)( Z  d3 v3 ?. y
! N4 H9 K- _/ ]/ S, y# t" J& d
丟掉一、兩對絲襪都唔係咩大問題,因為絲襪再買一堆唔係問題
; `( Y+ F/ u5 @) d7 g8 M! A/ @5 N. a

我習慣拎d女裝,絲襪去24小時自助洗衣店

同啲女裝衫一齊攞去洗衣店洗 會幫你乾衣
: O9 O3 E; s9 H* [但係其實洗3,4次左右 差不多等於買過對* b& i, b/ h! B4 S6 X( y
我薄黑絲多啲 好易爛 其實着2 3 次已經要換

我暫時諗到放係後樓梯咋

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾0 ]9 V- \! y3 Z7 N
其實著2-3次就要換

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 21:26 發表   
( k+ s5 j- `- C我暫時諗到放係後樓梯咋
5 }+ S  Y" [! f5 t& r0 }有啲危險 好易俾人攞左或者掉左
1 n' ~' s- ]; Q) t; D* N以前同屋企人住就係掛後樓梯 結果成日唔見左
CD一名 最鐘意緊綁放置

引用:
原帖由 misslady 於 2020-12-2 17:37 發表   
4 P$ _8 ~0 O2 g" s- J5 Q! {4 E5 a7 F. @4 @0 C0 a9 ^" F$ A9 }

2 o% o0 N! _" x5 P# j8 T0 t老婆,都知 cd 了 ?
) {) s. \: ?6 l' B4 |我只戀絲襪,唔CD!

[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   : ]) m4 M( f5 x6 \# i/ y' p
9 y- r) J! |# e6 m5 W8 a# p: K
有啲危險 好易俾人

題外話,你地買絲襪係去開邊度買?網上?實體店??

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-3 00:28 發表   2 y, X7 J* I$ K6 a  z
[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   
3 n3 L. a# R0 J) B8 |) ~6 ^, d% m' W8 D6 e$ t/ n2 m3 a
有啲危險 好易俾人
$ u1 ^% u2 E  I/ r; h
樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-3 12:46 發表   , [  S$ g1 S9 H3 c; L

! N: H: m3 X+ t# j3 a) `5 q4 K樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎
& k$ R. \/ v! j

. [+ N/ `8 R1 I呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-4 23:31 發表   
: N0 x: P, C) v8 _) q! n3 J. l4 o8 q* n1 u( l1 c9 a; [

/ H% ?+ }) P  P2 Z* u呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條
  d9 ]  f* u1 J/ c& {' [: f
放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,
/ O0 k' }" [# Q# {; p
. C8 s5 `6 A0 v2 j. @. S1 f不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,3 a6 Z7 t0 F1 ]0 F  v
7 h4 {6 j9 C8 Y( h
不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚

厚薄都試過用風筒冷熱交替吹乾

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-7 22:27 發表   2 [5 |8 v2 u, Q" m

1 E4 W7 k$ q% ]6 \. {+ W. J放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,
, t" Y7 q8 ^# Y6 _4 X- n4 @$ b6 f, `
1 }, Q' ?3 e: [" T, K, _不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,
; Q# f& M' z* _/ x. Y" n$ Y( @* Y! u" K8 B/ Z, ~
不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚
8 _) p2 W. ^- \# n
4 N6 Y3 L2 N9 g+ V# T. |% t話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-8 00:08 發表   7 z5 C) h+ K4 Z7 z4 l8 T
/ y# t* C% ~  F: |  f7 S2 V
& E. r( O9 Z- P& w
話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?
) S8 @6 J6 \) \- e  Y' J+ Y要好既絲襪通常價錢都係貴,
' H! W0 q' U6 m6 t0 O- `- U, M9 Y; k( @7 H) O% c, @
至於有咩好既舖頭介紹,通常都係出名D SOGO咁囉!
! m' i# x. Z: y3 z1 W" _5 b' Q
不過我屋企都有一兩對真係未開封既絲襪,你有冇興趣想要嗎?) [# w$ m/ ^: M, u% L
; ]# v* Z; ]# b( }5 M. j
如果你有興趣想要的話,我可以賣比你& `1 ~( Q. ?" q" m8 _( s
  `" B/ l1 d+ z. l% |1 j

最近訪問的版塊