嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

洗絲襪

洗絲襪

想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
手洗,用乾毛巾包住,好快乾。著2-3次就要換。

放在不密封膠盒內,把膠盒放入電腦機箱,借助電腦熱力焗乾。

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪

引用:
原帖由 wky 於 2020-12-2 11:40 發表   - @! l" V" z3 H  O2 R, R' R
我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾,我係唔准我老婆掂我啲絲襪
! m' x  r- k, h) W# u. V2 y5 a  C' d" m! F
老婆,都知 cd 了 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 00:15 發表   
& z$ e- p0 @3 w0 n$ C1 P想問你地洗完D絲襪點處理,屋企有人,都無地方可掠,唔通每次用完就掉??
, U: l8 t6 i) \9 P/ v: _
依個問題曾經都有想過,但每個人家庭狀況都唔一樣( g5 a8 L( M) m( J8 m7 c
; \; U/ |! @+ w" n, T! z
我既狀況就係趁屋企人返工,我先洗絲襪及掠乾,而且要算好佢地會幾點返到屋企
' X7 O8 H  s/ n' f6 f( u0 c
% v/ t/ l) i3 M2 \; ]例如:我屋企人係18:00佢地就返到屋企,我就提前約30分鐘就要將絲襪收返黎,
& B$ {5 ?  N$ V* A) D) X1 e5 i3 Y; ^! d& V
因為話就話18:00佢地就返到屋企,有時候都有變數唔準確,只但係收返黎絲襪有時候都未必乾得晒 (約乾左7成到啦)
! y3 F* |* U' r0 Z! O$ w
7 {$ Y, Y4 s! e! d/ N9 w餘下約3成就放係我衣櫃裡,至於丟不丟如果懶得洗、頻頻咁著既話 (好似我D咁既怪癖,每晚都要著住絲襪黎訓教)
+ h/ n5 Z  ]( ~' O. ]
5 I3 P- X, N' r* }: v丟掉一、兩對絲襪都唔係咩大問題,因為絲襪再買一堆唔係問題3 B- Q0 d% D( W* g$ G
3 n7 j, i% e' t: r6 Z

我習慣拎d女裝,絲襪去24小時自助洗衣店

同啲女裝衫一齊攞去洗衣店洗 會幫你乾衣
2 I5 U. p/ M4 M) c, ~3 n9 b( ^但係其實洗3,4次左右 差不多等於買過對
, u0 V, s* O" ?' T& i5 s; b) k+ m我薄黑絲多啲 好易爛 其實着2 3 次已經要換

我暫時諗到放係後樓梯咋

我啲絲襪係自己手洗,洗完搵乾布印乾水之後晾一陣就乾
8 A; g% @$ ^3 l+ n6 M1 n其實著2-3次就要換

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-2 21:26 發表   $ T6 W' l1 Z: w+ N5 b& k
我暫時諗到放係後樓梯咋
: X' n+ p3 C; O
有啲危險 好易俾人攞左或者掉左
  `$ {- E1 X$ s2 ?6 T' e以前同屋企人住就係掛後樓梯 結果成日唔見左
CD一名 最鐘意緊綁放置

引用:
原帖由 misslady 於 2020-12-2 17:37 發表   ! z0 o, F4 S3 u& B! x2 |( q, P

4 P4 Z! y& S  c
( C2 h4 l; }4 Y老婆,都知 cd 了 ?
. S8 a0 m# u1 X( q7 e! n0 L6 Q5 i我只戀絲襪,唔CD!

[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   
/ X: _1 T; ]$ T8 q/ i* P
" V- j4 q" Q  m有啲危險 好易俾人

題外話,你地買絲襪係去開邊度買?網上?實體店??

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-3 00:28 發表   / |8 q# ?6 A0 E8 D% b4 u
[quote]原帖由 tintaitai 於 2020-12-2 21:36 發表   
- M: W: b, F  y8 c2 c. h8 k' T* E" k9 a0 l0 [2 ^6 B; m6 s  H% Y' ~
有啲危險 好易俾人
6 t. W& M) \! c3 j0 u+ L9 U樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-3 12:46 發表   
" K; v- A5 l9 R5 b. `; r2 T
) ?- y% n5 W4 M( |! |9 c4 e樓主,你句說話講到一半,好似仲未講晒喎
% r) P  ~2 v- h

9 [0 f2 o. k- n1 m6 x呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-4 23:31 發表   / ]. @2 m. m1 ^" V' \& [

( i" t' X: Y9 ~* Z- L, R; P0 y5 B5 n
/ _; d, b! O, e* P. `4 o: |. r呢星期放過3次,暫時還可以,就算真係被人偷,洗左幾次都算LA,總好過無地方掠。話事話,呢幾日買左幾條絲襪,以往都係1,2條幾日就掉,但今次竟然同一時間有成5條
' H/ L' h# ~; Z6 }' z  Z
放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,. t3 T! U; |/ }. ?

; I4 `* w1 w0 c7 {+ f/ |. \不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,0 b: d) e! t0 F5 h
( m: J0 @% K. E. f8 V
不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚

厚薄都試過用風筒冷熱交替吹乾

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-12-7 22:27 發表   . C0 `0 N  P+ F, J8 n" K' b+ X
" B5 f9 C! p! I
放係後樓梯始終心裡覺得唔係幾好,就算冇被人偷都唔知有冇人做手腳或整古做怪,
' \$ t# g, t$ x) y7 k. L+ v# p) w! U! Q: q% U1 r
不過你覺得OK咪得囉,換著係我真係唔放心,只但係絲襪真係唔怕買多同丟棄得多,
% `# B- |! \+ W* l6 f% O+ X; X) i7 ^4 L% {" e, b
不過名牌絲襪想丟棄就要想清楚
; \! y8 w  e' q- j( @" }4 y$ D5 g* z/ n" n- w
話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?

引用:
原帖由 peter19470484 於 2020-12-8 00:08 發表   - o3 J5 Y+ m0 e2 }

8 j+ H2 y! J2 h8 Q' x
$ l# o) q. p0 E# W' w/ p3 D( W1 V話事話,有咩絲襪好介紹?我習慣去舖頭買,因為上網唔知佢係點?有無D好既舖頭介紹下?
- b2 N6 R: g/ Y5 g3 ~: R( e
要好既絲襪通常價錢都係貴,
# i$ j) W3 S# v+ X) O6 X4 s6 `# v; g1 G) z
至於有咩好既舖頭介紹,通常都係出名D SOGO咁囉!3 O, u) ?9 e9 z
/ l! Z1 P3 m# w/ E7 T& ~
不過我屋企都有一兩對真係未開封既絲襪,你有冇興趣想要嗎?+ R; s  [0 h9 q. O+ r2 }

, x. [3 `: X+ L% n0 V如果你有興趣想要的話,我可以賣比你. |( D8 t3 u0 u9 y4 D6 H

+ J# i6 v- c7 b- q# M  w[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-12-8 19:09 編輯 ]