嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
& L" `' i, b/ W' E* X3 m+ H: w/ M' i9 g2 Y
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
1 n3 F3 d' T3 `1 V1 P
8 r6 i  B" l6 ~5 _; D[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 01:50 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
9 N- E6 @7 W1 K/ W% @, j8 b$ ~# T+ w2 C
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
" v7 C3 T* b# v1 f+ g) T. {  q% b3 L1 ^* b
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。  ?( f0 X4 V. |; y0 C: j. k
9 y- P* A: a% f0 b$ Q4 _8 u+ m
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   3 V2 s0 l  G! a: ^, u5 q
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
$ R4 ~8 R4 [' U& P

% c% `0 D# W9 m想來很美好。我也有同感。* W" `0 j' T: o: T

$ n7 {, k$ C5 A6 F/ E[ 本帖最後由 Dolly 於 2021-1-15 11:16 編輯 ]

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
% `9 \. v, B8 T深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
+ ~* s, J2 e# R- t; o! ^2 X  b$ R+ P! P) Q4 P4 _8 k& N
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
+ z9 ~! j* [! Z. Z9 s" d/ _6 l" g同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
9 f# f9 L# f1 T
" A9 z( m7 B& d; j# U+ @係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
/ E! O' f2 W1 L
' h( C  I8 q  P% H7 P2 `我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   
3 ^" w) `0 y( W0 o4 m  ?* {籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
+ h8 G& G- T3 x+ M( ^5 _0 ~) \& Z( Z) s/ U* p$ l
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
3 ^' I/ P! h* n/ B

! A/ K# c9 b$ @' N; l4 x0 [我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,) u# f5 X# U3 A1 f: Y

2 O$ ?0 h& L& x; x3 C6 ?咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
; ^( ?/ M9 h) S- N6 d$ Z" C' u2 J7 G  U% k, q, W! ?* k: @
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
. y, ]- u# m/ e( M
' x5 L0 N: B8 x  a2 n
% w/ \9 U, [- r0 t  a' l! Q# s我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,5 W3 ]- v. J9 U" Q6 y" p

, d: t( ~9 \9 n; l+ f( H3 P9 F9 \咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買," e" X9 B. K# M; P# ]

4 s1 F) y& t9 S1 Q所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
- d0 \9 T# }: B5 D- ^2 @% T; ]2 }1 A
: _$ R8 I" i( D& Q2 v7 Y/ y/ e  M
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,. D7 e# N9 N( U7 U4 m
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇, C- @2 B: V! r( Q0 {

% K" _9 g4 Q- U' W9 q2 P  i3 d! o' Y$ ?肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
! l6 o. T) x) d  S5 h5 z
! h5 g$ J8 D% _1 ]: E* a
- P% v* A" N  n) ]( h絲襪超過100D, 已經好似legging質地,$ u7 M! K+ b; l# F. @
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇. h/ z% `$ L3 P( a* ?; I# K4 C: ^, L

; k' A% ^; i# Q3 ^" q肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
: i, P. I0 x/ j8 E/ X: z( R
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買6 I3 N! O/ D) V! n8 l5 i% u

$ I% P# ]/ ^* S- T1 O. P+ b同埋我大部份都係黑絲多,' i4 t! ~# U! i! j9 o

' x* C3 n$ L" x7 Z5 v. c. D當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
$ l9 g5 n1 E  K% U& N: ~  V/ g& s/ I
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀: ^% D& \$ W. \7 J
同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始
1 w3 y, Y) s! p) G" i0 Q) i

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   # i2 C1 u" Y* {0 M! p8 ]
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
* i, J, ^+ A# G3 d+ D/ {! R& N* r同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
. P0 U; y( H% a8 M% S # G$ O0 K! H5 V, Z" v7 _
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...+ j$ G  C; z8 H0 K9 p

0 j6 p. W5 ~! N( z( N$ Q6 E我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
) h. R! m, Y  W: o6 m
/ Q! u/ q; L- C( `2 t4 x- e
你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 " E" B! t- [" N* E+ d
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用
3 B& b% c6 O& N# Q6 C# D我知他們好排斥我CD的,唉。
0 _4 r( K. h/ j0 f0 B1 w7 w* j# F  W6 G( Z; y5 f
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?# D; i% q2 B1 X) k9 f! y
- r" g) W+ q7 [* S* _( d! W! @
我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
5 F+ i7 _7 k7 @, N/ R" Q; \+ M/ e
4 w8 _. {+ U5 M+ z7 z
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
# z- b7 n; H  m/ w4 F6 B) H* l8 z4 x' [
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,! N0 v" o- \/ K

. g1 d" o7 [5 c8 N2 G6 f; O+ M所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
! Y7 l; q; g2 |7 N+ y7 U; @& m/ x# `, w' C
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   % I9 S! |; x' ?7 `9 v& y: b5 X

. r: A! T% }" K5 C! }% W* z( M3 q3 F% I. N- V5 U
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
5 @4 r+ r0 Q8 P/ n7 |7 {! E" h1 ]! R- b# h6 O4 B. T
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
6 u4 V6 V  c  J' B1 h; s7 m0 o+ J, A6 ^9 s# |/ T* i% P
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
$ B+ Q6 u) X% y& P/ r
2 J& i- S! V" O! A
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
0 h7 W8 ^: y4 M- q想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
3 i! J0 u* b  I% v: R" y" K$ b. o對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   0 b0 k* `5 M8 q; @
1 L4 B% d; `4 Z" F- _( I
5 Z% u2 b# L, ]* [% k$ ^3 b  @
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,1 `4 y3 v5 e  Z. S
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
8 s. d; c: @7 `* C5 k3 X, {' f* k: L
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
1 G  A4 h  A9 `* q4 q
1 `. S( g8 _4 g* z8 ~! b1 t. ~
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。