嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Wolford 一問

回復 20# CYT 的帖子

唔太鐘意,我比較鍾意著Sheer 15或者Individual 10
/ V0 [2 r! E. c/ a4 T  P$ J8 C/ c' s% l1 O3 Z: P( I+ P
其實唔係差既!
! z1 Z7 V3 q) }+ ?6 w# |, D& n1 K2 s: h2 L# a4 v$ b3 H  j

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。

回復 19# CYT 的帖子

我好多時間都會穿羊毛襪褲出街。穿慣了不會覺得好熱% D+ m- N7 d1 |% c: y

( ~: E8 @3 q: H* d+ h3 i% T[ 本帖最後由 cottonsan072 於 2022-3-15 17:38 編輯 ]

推薦經典款 Individual 10、Satin Opaque 50 , Satin Touch。
7 ~+ D5 D/ G( j( ?6 h" q8 V# `1 T個人推薦買Stay-ups,因為新手既話,size買錯都著到。
1 ?. A5 ~0 K# C& ?: q* S海港城個間已經搬左去圓方.。1 p8 i: F3 w. y

" }; j8 Z' ^. M3 [( ]預~$2xx-$5xx一對普通款。; L! p: o; ~$ _$ D6 w, E; c2 {. m
其他特別d既,甚至Body (衫)等等$1000~$2000…再高d都有…; M- o6 E8 g+ h* w0 g* I. q. d

( S3 l' L& F6 Z: i% \! y不過,我記得香港d Wolford專店無乜大size。
' v5 e, t0 r. e" F7 X8 Q8 i  ?5 i我以前係直接由奧地利/歐洲Wolford網店買既。( o: j2 p! x9 ?  q
齊d,新d…而且網店我以前買有d Wolford非賣品送。
6 e% m% ~7 F" H
9 G4 X1 f. d  |8 l3 ^8 c& JWolford盒、Wolford香水/袋、手套等等…, A$ M: K& t' C9 G+ S" i
不過,我以前住外國。( w2 d' F8 l2 N6 {7 |6 p/ s: p) v# k" n
計埋運費,可能店買會好d…2 H9 e8 E' m& l; ~
0 Q% W7 A3 n) t# N
我用自己的面修出另一個自己…歡迎關注:
https://linktr.ee/GmomoFashion

回復 21# Yoshihk 的帖子

都可以試下

回復 22# cottonsan072 的帖子

羊毛真係太熱啦

回復 23# gmomo 的帖子

M碼會唔會冇?

引用:
原帖由 CYT 於 2022-3-15 18:04 發表   
% \" u& x  K1 \: m/ S0 E* n" C+ JM碼會唔會冇?
2 |) {0 e" p% O
: L$ [5 X6 M2 M, `4 i基本款,M 通常實有。
& R# N( P) f$ G; _* ?5 X: O8 r不過,新款/特別款就會少d。6 a; f- h" {. `

8 c, u" _7 _1 R1 o4 C) {. [2 D講開Wolford,令我想起好多野添…8 a4 `0 x% [. |& M6 U& Z. \  W

- f% v; T  a' V" U4 Z* }  E, C基本上而家你見到市面上好多特別款既絲襪,其實通通抄自Wolford…
& f1 ^" F* X0 k+ c問題係抄邊年,邊個款咁解,而且抄得個款,但抄唔到個品質。
我用自己的面修出另一個自己…歡迎關注:
https://linktr.ee/GmomoFashion

我有對 silk cashmere 襪褲我喜歡夏天著,不過真係好貴, 外國病就算有折頭都要1300。

回復 23# gmomo 的帖子

宜家疫情就難講d,近幾年都係online買,計埋運費都平好多.
5 F- x/ R. Y) p7 D歐洲d店就一定齊,我去London Wolford Shop買基本上要咩有咩.. T! S  u+ y, E$ _7 n, z# O
香港店就一定唔多貨,新款分分鐘好快無要既size.基本款泠門色都會無

我比較喜歡穿厚身絲襪,所以wolford 最愛是velvet 66,薄絲就會揀sheer 15,如果想平少少入手,可以趁一D外國節日,去D歐美網站買,多數有折扣code,我既絲襪blog 有D網站推介同絲襪評測,可以參考下* C" _% `5 D. t
https://phworldofnoel.wordpress.com/. U5 B2 C- I) M3 _+ e& n3 N

: V. ^3 N+ Z! Y5 }' G* @4 M0 z* A  K[ 本帖最後由 noel 於 2022-3-15 23:03 編輯 ]
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

香港專門店有海港城, 圓方, Sogo......
7 f# r" |; V9 Q3 }5 a) K( ?價錢HK$2xx up, 視乎款式, 至$6XX不等......

回復 27# gmomo 的帖子

第一次買都係諗住買基本款先

回復 28# cottonsan072 的帖子

Cashmere 夏天著唔熱咩?

我就不會太熱! 只係250D可以接受. 我其他羊毛襪大部分都400D 以上。) H! G9 S  {4 Z9 X/ z

1 q! G' t) M9 k( Z' X6 N[ 本帖最後由 cottonsan072 於 2022-3-15 23:08 編輯 ]

回復 29# Yoshihk 的帖子

基本款黑色肉色應該有掛

回復 30# noel 的帖子

Velvet 66舒唔舒服? 我見喺呢度的討論度唔高

回復 31# heidiqueen 的帖子

基本款係咪會冇咁貴?

回復 34# cottonsan072 的帖子

唔中意薄的絲襪?

回復 36# CYT 的帖子

舒服,最近才著過出街拍照
/ d) t6 J1 _" P, q( k* p9 N  F8 c2 k2 `; \" G% @% E0 D7 p" @: q
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

回復 39# noel 的帖子

睇落都ok