嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡
3 F; F$ o+ P- g) n' w7 U4 C6 G我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
6 v0 a: L8 P0 u( v7 G; o, h* a我穿不了4吋高根
9 ?) [2 k7 S$ L3 A# Y$ o" R/ S; v$ d
, w; k6 a2 ]2 |" o$ n有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
8 h6 Q. e) m. _$ M5 S2 {1 Z0 z5 u4 n1 d- i

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
. ~: I+ N/ s$ ^3 ~& O我8至10cm都OK。再高好難行。
& f0 R; a6 F5 U8 y* K

& `7 W. I- ?* _* p2 g我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
, ], R6 l( x2 L4 [我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
4 Q* X3 o9 \: q3 y
: ^, R7 o; s/ p比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   * N* W& p) |! B$ x$ U4 c' q* W$ N5 u
我25X,穿40-41。
: W6 ]. F$ |) L" b4 b- K. E
7 |" t# J6 T/ @0 X咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......7 R4 W/ J* K( h* R. g5 E) b

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   6 P) u) F: P+ f& ?% M7 S* C
再高好難行,企一陣已經好攰......
: H, U- y8 G+ w7 e) V' E6 y
! g! L- `0 v, Y9 I" B- B
, S; i/ F& t1 B' P+ j( q我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
9 x+ @6 h8 J4 [2 ^1 j% f個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
+ o- @' P4 c; T9 q; r: i+ o% b/ U" o  C  _6 \3 E1 x3 ~
防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   - M- _' J5 j2 \$ |! v* S9 ]' K
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
" H  `% A  |5 O3 D7 r

* {% Q: P4 S5 w, U3 g3 P正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)7 V, _0 F. h  g  r1 Q* t% {: t0 W9 Y0 [
$ p0 \$ u! Y; t) H. ^/ u  ?, c
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得) Y" h5 B+ h6 c4 N% w% E3 X4 g' b6 z

: R6 z" l  z3 v2 L9 E- u+ p- ?5 ~2 \
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   ) [. t5 v+ W$ f5 z0 c! s
* O& N- i* N/ x3 i6 H3 I
5 L+ b, N8 s" @5 i& p  K4 h
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
* z8 |1 j/ w' |; w0 w/ h9 X  w- f0 k& h* H
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」- J0 ]1 `4 A- @& s% h+ n

2 c, m% |* B7 s* k- U; l7 k同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」, T& I' v+ ^6 h3 A. j# K. P; Q
- B6 J+ `6 v. W2 [9 d, j
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)/ q- Q! @; U' l9 {7 Y

' ^9 T7 N. N& Z  ]4 }[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   . y8 G; t- ]& W$ a2 u$ a& e; ~7 N0 D

$ E; G: h# }; _9 w我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
- E0 r9 @# u/ L
如果245,11cm比較適合。 1 X4 L9 p8 n5 V' L
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   & `5 j+ M1 z/ K5 x

7 Z# R9 ~1 \3 u' k比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
& [! r' }$ g) K0 w$ t& P
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
7 I; f& v3 _( b" D( I
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   3 s9 [8 V4 @! ^
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
. K# @2 e  _1 Q
2 X% N  M' A! g而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得! G$ w2 G( O& f) f. P

8 E) I0 ~3 {7 c) x) n, V% I有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
" H6 c& B: z$ ~+ \6 g; m3 J1 [
同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
0 r+ N8 ?- D5 ?' u. h  S
& t- j5 r: w5 b/ d& {& R# J: K所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
/ S" N) _% e2 h; ]
HKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
0 c# y6 l) d9 N9 e. r* D; {9 ~9 N  W4 K* P
如果245,11cm比較適合。 0 I! ~; r, A! m/ f2 e, J- N

; V9 x) F8 W4 Y0 t) K$ e站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
8 ^8 h& T0 j, p' Z+ i$ V9 U- b8 K% y: `# |1 m/ o
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上