嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

做乜個論壇好似靜左好多咁?

引用:
原帖由 connye 於 2022-7-24 17:55 發表   
我都係垃圾級
印象中玲玲姐從來無回我貼

唔出奇,因為我9成都係無意義的回應,純為戀戀金錢

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
如果你想睇相,但唔想睇灌水回覆,可以上戀戀手機版。入到去戀之回憶,再轉相簿模式(好似IG
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
戀戀手機 App https://hkcd.space

引用:
原帖由 cdalike 於 2022-7-26 09:36 發表   
如果你想睇相,但唔想睇灌水回覆,可以上戀戀手機版。入到去戀之回憶,再轉相簿模式(好似IG  
似乎....都唔係幾好,就咁睇都唔update

可能冇乜新血

我估,原因好多啦,例如tg等group吸左不少人走。

但我覺得一個好主要因素係,要有足夠多好睇,有質素的post, 先多人看,觀眾中又有人試出post, 如才會越滾越大

而家只靠幾位有心的姐姐,好勤力咁撐住,係難架

我都只係睇同回覆,不敢出post,唔應該批評/要求太多。只期望這個園地興旺啦

我也曾陶醉在兩情相悅
像飛舞中的彩蝶
我也曾心碎於黯然離別
哭倒在露濕台階

問題又黎喇: 咁點解沒有足夠好睇,有質素的post?
引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-7-27 17:51 發表   
我估,原因好多啦,例如tg等group吸左不少人走。

但我覺得一個好主要因素係,要有足夠多好睇,有質素的post, 先多人看,觀眾中又有人試出post, 如才會越滾越大

而家只靠幾位有心的姐姐,好勤力咁撐住,係難架
...

唔係呀, 見好多新血入左黎? 好多新註冊, 又多post搵人交友.
引用:
原帖由 JayLai 於 2022-7-27 14:53 發表   
可能冇乜新血

出post 又會比人美其名backup
實際係未得同意抄走偷走...
小心啦
Connye
V7: 分享完

回復 22# cdalike 的帖子

謝謝你!
真係唔講唔知有這功能呢!

forum 界面唔討好,手機browser睇非常吃力,
又呢樣果樣限制,想留住人都難

回復 28# connye 的帖子

..因為這裡曾經試過幾次 停了(最長差不多兩個月)上不到,佢都係一番好意等大家寶貴的心血唔駛驚一野冇晒啫

已閱回一下,我一直都係只看沒回,不好意思。

新一代可能已經很小上 forum
Wetlook/濡ホギ女装/女裝男子/制服偽娘CD

回復 1# Charlotte_Tse 的帖子

近呢幾年好多社交媒體取代論壇

引用:
原帖由 connye 於 2022-7-27 23:11 發表   
出post 又會比人美其名backup
實際係未得同意抄走偷走...
小心啦
如果你不想小站備份你的內容,小站可以略過你的部份。
目前有一個用戶明確表示過不想自己的內容被轉載,所有小站在開發時加了「自願黑名單」的機制。

引用:
原帖由 陳玲玲 於 2022-7-27 08:56 發表   

就咁睇都唔update
那邊比較少更新,因為每次更新備份都是人手開始的。而我最近身體抱恙...

平時忙起來也會少更新,但主要是因為那邊主要是做備份。沒有太大需求...

現在回看,小站由 19 年八月中開始開發,主力備份 hkcdtv ,同時也備份了 hkcdfamily,還有未完成整合的 162hk.net 和 xocat (舊版)。

主要都是自己不想見到討論關閉後才可惜一切如過眼雲煙。

如果大家有什麼想小站開發,絕對樂意幫手!
引用:
原帖由 陳玲玲 於 2022-7-27 08:56 發表   

似乎....都唔係幾好,就咁睇
你是指界面上用不慣吧?
小站下一輪的開發會更著重在 desktop/laptop 上的使用體驗。

同埋還在猶豫要不要開放給 search engine。
目前小站不開放給 search engine 是為了保障用戶的私隱。但這令到內容很難被站外的人發現。應該有辦法只開放非私隱的部份...

一想起cd都會想到呢到,
不過...原來呢家轉唔到頭像.... ..
2022年目標:變成一個自己喜歡的女仔
要從新學化妝