嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
$ ]9 z6 t! T, _" [$ L- y/ P我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!+ o+ g# a' x1 {5 c1 c/ j# b
女面比較貼面,所以比較焗
/ B+ U" `) h5 l
- i7 U- p& m5 w: q以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。! ^' O" [8 k7 F# N6 w

4 T: J  \9 L9 U  b) c! d9 X可以隨時pm我玩女面啊∼
8 l! h) {, F9 |1 ]

! v  @0 G& q, {/ q1 a
% l5 @! j/ r+ D* o  o4 |2 _) X  U0 G% M& s( o' X4 d7 Y$ @: @1 D
呢個? 咩價錢?
1 |0 \% {0 k- ~  W5 t- ]% A鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
! Y3 m- D9 J. p5 h, ~5 ^3 V8 n0 F$ p! z

' [5 w" ^/ I0 x6 F: O:large. e( n; w* _: S; c0 [6 J( T
, W, J. @! }) O$ @2 [$ G
呢個? 咩價錢?
2 P' a$ h- S& {鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
0 T- S5 k8 [/ F& A

: V2 v9 [" H0 I5 z. n) j5 g9 a呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。: z  h5 v! N6 y% S& a6 l

J8 {+ t) f- N. F% x9 Z9 f  Jkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
8 v0 ~  u. I' C! e
2 _2 Y5 J# z7 _9 i9 Q[ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   ! g0 a! k# V* h" v- l; P" w0 y' |

: A* S# ~4 E6 S9 m5 O' T3 h  t- {# A) R. c1 i
呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。2 h( z$ J$ }  M% B" \/ _
; g$ M% n7 ]; ^7 k9 l
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
8 D' _+ z1 P: N3 k0 a  x

1 b/ F1 j( A0 T多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   
& F( D) N) C9 ?. O
  f: E4 v. h: Z" L+ F; y, T. X1 e2 T0 D
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
2 p! @0 V4 B* Y0 c: |

( @+ P4 F- E/ N; z5 Y8 Y# F0 q你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
. O# u3 e2 S8 S  A" o+ J7 r4 Q# V, t; b! {8 ~

$ u8 I# n( s) l" R0 L( c! O你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
1 D9 i9 O! L9 j9 p+ z- N0 v, c8 f% ~; _. k2 F
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具9 s  e$ V& W  t8 w# F
我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   : w2 ~7 {' R2 `  a2 A( R

) l" f% z- J4 t+ b1 Z7 [. ~0 i
3 ~! ]' }6 X# e. C我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具* K; t* T# Z2 ^2 C0 e% W! K* _2 X
我見晴4算係比較好
  D' a" I" B/ T9 ^

+ k% l  ]- e5 o都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
. U0 g! v( V' c( \' [( K) P, o- J. j* u
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   
# S6 K) H# K/ T9 i  |
0 u! M, w& A% d7 ?  h2 |4 ]
" H; q5 u( h, _都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
& I- \5 y  i5 q) w9 s/ M0 M4 J# A7 S) U8 n7 X
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
( T6 U' m: c9 G; H' H4 a
; r" G2 d% K/ [0 N/ o: A7 Q講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
$ [, }& Y5 o+ r" T8 x你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   
+ L! x2 P  T4 r
& H, t. A$ J# x. b$ s
. X8 G) C  w, X- K1 L, N+ o講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱1 J& R+ w  V4 V: _! x/ |
你有著出街玩?
3 O% J8 Y# B0 q, W0 o7 N
( h0 {: ~+ K* n3 Z
有,但有人陪先會出去
4 Z, [& p' j+ j8 n( s8 E通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!  v0 f0 l3 w7 R
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。1 M% T6 P5 s0 b  p9 m8 b" z/ Z
6 t9 i$ j; F( z5 N
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表     [! f6 N) c' \7 L: y
7 t0 v, J0 [5 E8 m* S
. L9 k& Z0 z9 ]& j5 j* \2 ^$ x3 h, N
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
$ Y" z. @7 |  p. w3 b不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯
* v7 O2 l- ~& V4 l1)每次用前用後必須清洗及曬乾- r: H( v; K& e' z
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
" e) @7 C: G- G8 v8 i+ {+ L5 s' u7 g3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題); |+ G; A# Z5 X' y9 j
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險
! ?/ S) a' @  x$ f. E" J5)視野受限,不過問題不大2 c  X$ x. x* r* U
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
% T) J$ C! _9 D7 e4 c7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉
* `! s& @! @, c7 _8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套