嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題2 Z, q: p. q2 T, J
) M- S8 }- t* u1 l; ?4 h% g
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
, r% y* R( e" @8 u& X8 K
  \6 s, X7 W$ P# d各位CD認為對妳有什麼影響?
& F* f7 Z% v7 M+ Q
2 d8 {  r7 m6 f/ C< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

, D, s1 Y! {+ l
% A8 r/ K$ @! Z7 C* n' B[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-28 10:03 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪' ]) p3 I7 q; ^4 |7 E! g
但香港女仕普遍不穿
# q( }" M- K/ h$ [: D5 K. k. |通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
1 s' s: u: s3 U0 B+ K# D因不想每次都著suit黑絲( t: X; o- X1 L
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"+ M; O1 E  b# N! ?* T2 ?) v% [! ~# ~
1 \& Z" i6 s; _! [4 d  P" Z
3 D# ~) m  Z1 c
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲9 Q9 Q  j9 n6 ?( c
尤其係肉絲4 g: z3 c- U1 v9 h2 d
所以而家市面上多咗肉絲女仔$ a; [; |7 `: ^+ n1 y" Q
我出街衣著就多咗變化容易咗% P% `& h: [$ C0 N4 Y

1 `! [+ X$ d$ \' _4 ?4 ~: n[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係0 u% _2 o6 w/ i# N6 \
現時酒店房價在穩步上升5 `9 V, A4 U) s* T
我的CD開支也越來越大: _1 W; C, [( p6 s

你有壓力, 我都有壓力.1 d1 n" G% E* p* I" O
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   7 w1 ?% N: z% k
你有壓力, 我都有壓力.
# H  B3 S* K* N' x# M' ?( }9 W會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
! r! Y; p6 z* \3 S8 o- E. |
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   * I: Z' i+ ^& [% B6 Z, D0 j
你有壓力, 我都有壓力.
' [* V" Y4 l. r# E4 k2 z5 {4 V2 k會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
' E# a6 E7 G+ H唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.( Z( f6 B8 c, `' D. O$ V

& M' m7 x0 n- w
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   + I/ d1 ?& A2 B5 a. o
7 ?% k) _# t8 b, ~7 w9 V2 ]# {
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   : h1 m2 m( L+ u! |" o
如題
' r# ^. F4 ]! `7 F9 c! I' @# d  e5 g" J) ?, p2 Y2 Q
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。; t& w# k( H% `
9 Y% J6 Z1 Q5 o" ]" I
各位CD認為對妳有什麼影響?) b. B, M2 c* q1 a, h2 a8 k, g
& J) w& N3 S5 d* [5 C2 j
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
, g" \+ X# H+ l: K+ r1 ^
" ^" s; F5 I% i" r* H+ J
我国的女生,% e* l8 T0 E! Q  ~! R
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   6 E' j3 S- o+ U4 f+ j* a
村姑望都費事
, f6 s4 o% i0 i
/ q: }7 c+ @: J! H我有時都係著肉絲啊  
7 r! F, E: e( @$ _( g( e( Q# A
9 i3 u! b$ \4 B& W8 j/ ]不過
% T6 c0 J  ?, r+ \9 v) k1 y佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
# h7 v  y( i! g! T+ p我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
+ ?5 C# ]/ A8 `' I其實我都幾明白女性感覺5 O% }- T, s/ e& G

; F  \# s+ W( \6 J. G' c% T夏天穿絲確係熱
3 j: |8 {1 Q# p對於多汗女生來說' ^' ~0 h% X% R* I
大腿出汗後皮膚黏黏的
- b+ v& Y; A1 P: ]+ u7 p0 S" A! N坐下時很不舒服
* ~+ Y8 W" U* f, Y7 x( h3 d6 t離開椅子皮膚又會被黏住& _+ h# Y* ]. Q# ~% p4 r
同樣地皮膚也會黏住裙/褲" f$ i) @& u1 [6 v3 Y3 y
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
* ~+ E5 _2 j/ R" l6 [! o近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
0 [, y0 I' c- H% \; O, g/ Y8 n7 y, Q
2 }% @) ?( _4 ?) O9 d2 c# l
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
$ }3 x% ^& [4 |$ O0 q- O1 x我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
) o; k, ?' \. u* y) A( U我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
0 W; F- S: S8 L+ L% @問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著+ m, u  ]! w# R1 R" y& ^8 r
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   
7 a  w" A. s& d* d) U& b4 w; R: k返工已經著
, Z# D: b3 q$ y2 E) z9 C  ~- R: i0 ?唔通weekend放假都著咩
, C- X2 k7 ~6 A* x; i9 M- }$ I
  _/ _8 V/ A, V
返工的' q) G+ r' F6 F" Y& r+ ^
除咗接待員或銀行的著黑絲( {" l# \/ @3 q+ ?8 A/ y0 G, }
真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   * M* o/ J6 N( S" B# d

( @4 n$ P% E! m* {. A
6 Q6 c: Y5 _1 s& P1 h; O# e1 C返工的8 q/ U5 w+ {3 q* J3 ?
除咗接待員或銀行的著黑絲/ |( w8 w0 L  b% \6 C
真係甚少其他穿絲返工啊
7 H( m) s) P( i- V4 X. L0 X) g, J  T穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   3 W9 O9 V2 z1 P! d
$ k, `) T9 n! s7 w! T5 s( g4 C
穿套裝的, 女強人
5 e4 K5 I* J# H" l7 J; `; e4 m0 i
- O. I" a7 t! c: I
女強人只係少數9 X- a& t8 t, @. T4 _* x/ l$ J2 m0 s
而且佢地出入高級場所) v6 Q( Y) R# X1 A. K  {# o
甚少見於街上哩
2 Q2 x( y* c3 ^4 t% U% o1 Y* i7 h% O( k+ A! O4 Z0 U
近排我經常去中環
1 R, o# {) l4 E& I7 S3 Z4 xOL們甚少穿絲
5 I+ D5 R/ X$ T; b穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   ! u7 y. n% n8 e! C7 W
: _1 s; n- n) {8 g0 I  x4 G

* Q5 |/ @( Y  b$ X. E女強人只係少數! @; W% f! `5 K( L, }( t
而且佢地出入高級場所
% k5 o8 q4 T, K% g! S甚少見於街上哩
+ C3 t# h0 T: V3 P; W淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲