嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我喜歡直穿絲襪的原因

我喜歡直穿絲襪的原因

相信好多版友都知道,我係長期直穿絲襪的。有好多人問,為何會直穿,衛生嗎?
$ {1 V* P9 A' M1 ~5 }# q% n" f( U- x1 Y% O8 J( r+ E( q0 ^
我可以說,隔著褲來穿,從來沒試過突然傳出尿味等等的。6 T3 q, t4 n- l2 T
& `) h& a& n4 [9 m/ P9 ^# Z/ B
其實,我第一次穿絲襪已經係直穿。因為接觸過的絲襪包裝 (如圖),model 都是沒有穿內褲就穿絲襪。. A+ R: t; P7 `# k( t0 d4 @

! z# ]/ {! z: o/ V. U! q去到外國看歐美的成人絲襪網站,鬼妹 model 都係直穿。4 G. K8 G5 p: F2 e. \8 x* }
- D5 ~7 G0 E, t% {
所以,我一直都認為,直穿絲襪係最正確,最正宗的穿法。6 n: S0 K  s; H: z1 c% t' ]( Z
9 J, P6 Q& ~0 g& N! [- ^9 b
當然,我試過著左底褲再穿絲襪,或著了絲襪再著底褲,感覺不舒服,不習慣。+ m5 W, `) j5 `5 y% z  C

# }  S3 x& D" X- b9 C" E起初,我會另加綿襪 (返學 小學、中學,一定要隱藏)。後上上大學,同出社會工作。間唔中會試下就咁絲襪腳穿入波鞋,皮鞋。著著下,覺得沒會有人會理,亦唔會太異樣,就決定以後穿絲襪出門時,在外不加穿綿襪。
$ i0 q3 A! r/ \# ^0 P# T1 K1 I, w  w+ S
咁就直穿左絲襪幾十年了....
6 x# E+ `3 _4 q/ \, f! x" p
$ f( d3 G4 q$ A" P[ 本帖最後由 陳真 於 2024-5-13 18:20 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-13 17:00 發表   
: @9 P* P4 Y; V1 g: c相信好多版友都知道,我係長期直穿絲襪的。有好多人問,為何會直穿,衛生嗎? 6 U! z. v- t; k# y+ a2 o& _8 f
, \" Z- f  T5 g6 D! n& _$ s( t
我可以說,隔著褲來穿,從來沒試過突然傳出尿味等等的。
! K' p0 N; ^" T& A; m4 {3 H# e# M4 n# w6 D3 C* O2 Z
其實,我第一次穿絲襪已經係直穿。因為接觸過我絲襪包裝 (如圖),model 都 ...
" h* f9 L4 R9 z, {4 \5 B4 H6 ~我印象中我阿媽以前都係買呢種絲襪,人生第一次見到的絲襪都係呢款
- ?0 l" n% S* Z1 Z$ R5 n+ o6 ]: I8 d6 H; W; e
我喺其他post都講過,我細個第一次著絲襪係畀阿媽逼我著,嗰陣乜都唔識,當然係著咗底褲先著嗰種所谓絲襪。到我有一年暑假第一次去永安買絲襪,嗰陣仍然同屋企人住,每次都係襯佢哋唔喺屋企嗰陣,直穿絲襪打飛機,但因為冇得洗絲襪,所以每次臨發射之前褪低對絲襪完事 3 s5 f4 f1 D. [
/ ?' [& m" T* p9 P
到我出嚟做嘢之後先有機會長啲時間著絲襪,通常都係星期五可以著便服嗰日,喺條牛仔褲下面著絲襪。因為二十幾年前可以買的絲襪款式有限,可以買到的絲襪普遍彈性都麻麻,所以我一定要著咗對絲襪之後再著底褲,如果唔係咁著,對絲襪好易會跣落嚟!, Q& d& [5 h7 [" u# S8 S* u. n

8 N8 Q& ]- @. t' _另外我呢幾年開始,有時夏天會著短褲加肉絲出街,為免太過引人注目,同避免脚趾甲同對波鞋兩面摩擦對絲襪令到對絲襪脚趾位穿窿,我點都會著多對短襪
1 i& l! Z' v6 O% U8 ]$ T# W5 s$ u% d1 ?

感謝樓主無私且熱心的分享~~

印象中我阿媽以前都係買呢種絲襪......, b+ t2 z. L  V! x4 i+ m$ }( g
我呢幾年開始直穿絲襪的 , 好好享受......
4 q, ]( b' e, N# B4 K

我都係直穿,咁樣先舒服

直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
7 I0 z& h5 S, e4 r% F而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?
- {. P. s3 _3 t1 \) _% f
/ B* l! H7 A- n$ B我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,* x/ v4 `; u/ R! [# r- A* R0 t
反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊

引用:
原帖由 1677 於 2024-5-16 01:02 發表   
5 [2 I  o7 l4 X# ]1 Z4 q直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?8 Y' t! k. d6 ]& [
而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?
) Y) c2 ^( n" n. [# l8 g0 |* A  o
我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,* Y$ L  b3 D' T6 D+ T5 i4 \
反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊
! v- Z$ @; j4 ^6 X
9 D0 U- ?8 l4 Q: R7 C
著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-16 09:01 發表   9 c% E) b6 v0 y, u5 a$ V0 |; Q+ ]
0 Q9 p" {& N- f  b4 p$ U3 y
  P+ T  V% t. r& v
著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
/ E- J7 @7 v; G' Q+ O  z點解JJ應該要全日向上擺?JJ向上擺會唔舒服,就算著著下絲襪無啦啦扯旗,我都唔會由佢向上擺

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-16 09:01 發表   
4 k# J6 G2 G4 t3 i1 I0 J" s7 T& J  o4 e+ E& R% J2 O

, z3 D+ J! f* n( ^- p0 H: [  k著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
* `# n: d* |* R# I! d; A" Z" _" a* m

/ ]3 l" |( M6 d/ m# z! V如果唔硬2 E" z3 |8 b- ^/ n  x+ o3 i1 @
唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊
  q9 [" {8 C+ @7 k3 v# G9 s' ~除非絲襪可以將條軟J箍得好緊; y& K; |/ Q4 }: W: m
自己經驗係2 c% O, K# z" Q5 @2 b, ]. H
行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位
7 b+ ^, G) ]) k4 J7 D9 B於是向上變成"側卧"
1 r! Y: |1 W* l! d- h$ B% M) I4 e0 T

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:54 發表   . Y* C( u' m  ~3 D* S( N

4 @; i. z* U* D- R- b% G- X" }) M
如果唔硬; y7 ]' c# \# I  b: u6 |
+ z' f( Y7 o6 x, E8 i& b$ n2 |2 T除非絲襪可以將條軟J箍得好緊0 }; H9 b/ l. M: Z( B' \: g' n
自己經驗係
1 M# p% v4 l: v. c行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位
' B: F( U0 v/ L& T2 ]於是向上變成"側卧"
# n9 i5 `9 T2 B# g# `+ G  T- D' \7 q% d6 D
我平時都是穿這,絲襪也包得夠緊,所以從來沒有下墜問題
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我平時都係直穿,jj會全程向上擺,龜頭自然會貼住條車線。咁咪由得jj同車線磨擦lor,jj同條車線磨擦先至最舒服
$ E* U8 R. [2 J' J, d點解冇可能冇可能全日向上擺?只要你一開始著既時候向上擺,佢就自然會維持幾個鐘(除非條j變到好軟好軟啦)。) a+ A# `0 R- N' ~

4 f* i9 b( j5 P! P6 j; E我覺得向上擺舒服過向下擺好多,所以我會盡量令佢一直向上擺,首先係一開始著時,令到jj扯到最硬,先至再著外面既野(如女裝底、長褲等),咁就會維持到好耐。" L$ \4 }/ c$ ^

& z- b  K: ?+ S* F. P7 ~  v向下擺就一定唔舒服架啦。著絲襪時扯旗真係好爽好舒服,如果向下擺就冇咁易扯。就算係扯時,亦會痛,同埋快感冇咁強( M& e# ~" j2 Y: D7 w

8 ^8 G0 f' I& ]0 q6 Y, o
引用:
原帖由 1677 於 2024-5-16 01:02 發表   
8 Y4 t3 m6 H! @! _: g; J* v直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
% e4 ?# j5 R# p! [4 l5 u而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?
9 o3 m1 L2 x4 O5 @' V7 m4 W# |+ n" t+ V1 X6 k0 U+ n4 k( [
我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,
' z3 J6 m0 B6 r8 E反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊

如果你條絲襪夠緊,或者出面著條緊既女裝under,就算jj唔硬,多數時間都仍可以維持向上(我個人經驗就係咁)
' f! r5 |6 B0 V/ V" a$ w: z) l1 ^2 j( e2 Z: F9 r$ \5 s
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:54 發表   
1 C3 f* U3 y) F4 d; w; f2 W) Z6 G

" w, f0 \/ m$ t8 O1 F如果唔硬4 R& s" r, F  V7 g* m1 R, Y
. Q" h- h4 }9 C; N除非絲襪可以將條軟J箍得好緊) z" w# @: u' n! N. R2 l
自己經驗係, |- C" E' A% D3 [0 B0 L
行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位
! M8 |' F! p: _. a0 {6 v於是向上變成"側卧"

回復 12# england4ever 的帖子

England 哥很久沒見..

完全同意👍,我都一樣一開始已經係直穿,直穿時特別舒服

引用:
原帖由 england4ever 於 2024-5-16 17:53 發表   ; B  G* G; t3 F% T5 g' k% ]6 }
如果你條絲襪夠緊,或者出面著條緊既女裝under,就算jj唔硬,多數時間都仍可以維持向上(我個人經驗就係咁). L* E* ?7 ~8 H! \

% s! p7 o( h( F5 ~1 T
! }( x- c' d( `/ r) X/ T6 d  ^, T8 p- L, M* s
唔硬意思其實係咪指半軟硬所以可以keep住?
. k4 V+ O( {' ^2 H我的完全軟時就算有絲襪箍住1 t' z( S# O0 b) M9 r9 ]
坐下行下之後過一段時間都一定會側卧,無計$ O9 D$ [' ?' z) V5 Q

' ]/ e8 x2 x& F9 i6 N3 d[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2024-5-17 12:41 編輯 ]

唔係。唔硬係指半軟硬或全軟。我著果款絲襪係偏緊,加上我會在外再著多條又緊又滑的絲質底。就算jj全軟時,條絲襪已經大致上貼住條j,出面再有埋絲質底緊貼住、兜住,真係冇乜可能會令jj向下。我依家就係著住實測緊,jj全軟,但條底底真係包得條jj好穩,已經唔係我早前post所講既"多數時間都仍可以維持向上",而係根本一直都會keep住向上lor。
# Q4 R1 M* J; x4 X1 r4 e$ o& X
7 A. `8 Q) ~2 L% s7 p) N! F唯一可能性係,你一開始著絲襪上身時,冇俾jj硬,軟林林時已著外面野如長褲等。
- p; q0 N0 p4 {- D. p" X/ S. ]: z1 ]2 w2 d4 ]
我諗係你條絲襪唔夠緊,同埋出面冇加多條緊既絲質底# @, e. @0 ?' s5 m/ T

3 z, l8 b- Y1 i& ]# l2 _7 ?1 U" C3 x7 R' Y
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-17 12:39 發表   3 n5 T# x1 B* V$ D# g/ F5 \1 t
$ w- K5 m: i; \8 [
$ ]( F* ~( ?* u+ x
唔硬意思其實係咪指半軟硬所以可以keep住?/ }# S% a' E2 y. T. o
我的完全軟時就算有絲襪箍住
* p, F* i1 b0 q4 y坐下行下之後過一段時間都一定會側卧,無計

向上擺舒服好多wor。向下擺扯旗時,會痛,而且快感又冇咁高。向上擺扯旗時好舒服,而且向上擺會容易扯好多
% x4 Z+ G- l0 e1 ?- n+ Z- ?& O! |/ I# r9 s/ S- N
引用:
原帖由 wky 於 2024-5-16 10:08 發表   + L& p  W3 _) X0 g

7 Y" F5 M# q  b7 _9 u點解JJ應該要全日向上擺?JJ向上擺會唔舒服,就算著著下絲襪無啦啦扯旗,我都唔會由佢向上擺

引用:
原帖由 england4ever 於 2024-5-20 19:23 發表   
5 m. j( K+ t6 W唔係。唔硬係指半軟硬或全軟。我著果款絲襪係偏緊,加上我會在外再著多條又緊又滑的絲質底。就算jj全軟時,條絲襪已經大致上貼住條j,出面再有埋絲質底緊貼住、兜住,真係冇乜可能會令jj向下。我依家就係著住實測緊, ...
2 w5 C% V4 b  s& t; P8 b
; \1 G7 o, A9 E& g! B: D
, Y, K6 p+ o& V, J等我又試下先......

滿認同直穿的 ,絲襪包覆著JJ ,臀部 ,大腿觸感很棒~ ,後來想多點女性化會穿上丁字褲 ,又是另一種視覺享受

回復 18# JoJo1217 的帖子

試左未呀?