標題: 上網買左條連身裙唔岩著...... [打印本頁]

作者: *雯*    時間: 2010-1-15 19:47     標題: 上網買左條連身裙唔岩著......

仲整爛埋.....! a6 z& D8 h4 g5 F5 C8 _5 b' E" F
好心痛....
作者: 小羽    時間: 2010-1-15 20:51

你著幾多碼嫁?
作者: kof_1998    時間: 2010-1-15 21:13

點爛喇?? 背後既拉鏈拉爛左?
作者: *雯*    時間: 2010-1-15 21:30

我男仔衫就著中碼ge.....
0 }. o' B/ Q& }1 V但裙果d我就唔幾識點先至算係岩自己
4 Z' R3 ?  w- f. O6 O4 I# d  Y9 D% ?5 D& d, K3 v4 ~
好在條裙只係買左30蚊
作者: *雯*    時間: 2010-1-15 21:31     標題: 回復 3# kof_1998 的帖子

條吊帶斷左
作者: KC123    時間: 2010-1-15 21:31

買XL嘛
作者: silksilk13579    時間: 2010-1-15 21:46

Next time buy XL or XXL lol...
作者: 小羽    時間: 2010-1-15 22:55

引用:
原帖由 *雯* 於 2010-1-15 21:30 發表   
! f; M' C, @( k+ L& U+ l我男仔衫就著中碼ge.....; f+ Z8 J4 u6 n1 j1 G6 v
但裙果d我就唔幾識點先至算係岩自己
5 B  Q/ K5 z# p
( k, {% f8 ]4 d0 M好在條裙只係買左30蚊
' [3 l5 c* ?2 B# p2 h! ?, P( o
+ d/ d0 [! F. ]) o/ A我都唔識分嫁-,-"
! P* b/ A, v+ ^8 j+ X因為我女仔衫細碼都岩既-,-"
作者: zone999    時間: 2010-1-16 00:08     標題: 回復 8# 小羽 的帖子

你咁細粒就好啦
作者: shinobu    時間: 2010-1-16 01:03

引用:
原帖由 小羽 於 2010-1-15 22:55 發表   6 d9 O# K/ C. Y  n) p  u$ ~# `
# ~) ]! O1 e7 f) @6 l

7 W, D9 Q8 b) z6 b我都唔識分嫁-,-"* d8 Q9 k% P9 n
因為我女仔衫細碼都岩既-,-"
( {& w" l0 {: ~4 g3 O; E0 S
因為妳無論外貎同身形, 同小妹妹一樣嘛
作者: leo9972000    時間: 2010-1-16 02:46

Next time buy XL or XXL
作者: akina    時間: 2010-1-16 02:58

下次買中至大啦,大就比較好
作者: hkhello    時間: 2010-1-17 00:17

自己補返啦!
作者: deaddemon666    時間: 2010-1-17 13:48

其實你唔清楚個碼係乜 ... 就最好唔好買( ?, H! h( }6 s
你可以問下賣家先
作者: angela    時間: 2010-1-17 13:59

搵針線聯返好啦
作者: butterflies    時間: 2010-1-18 19:59

其實唔係剩係買X或者 XL就可以解決問題, 買大左太鬆身都唔好睇, 因為唔同牌子碼數所代表既呎吋會唔同,衣服既剪裁亦會影響你揀既碼數,最緊要係清楚自己身體每一部份既呎吋, 例如買衫一定先睇肩寬, 過頭lup既衫如果肩寬太窄會著唔入, 就算開胸既勉強塞左入去膊頭位既線條都會現晒出黎, 比人睇到你件衫好窄, 至於胸闊就睇你想要幾大個胸, 太窄既衫會令你無得谷大d
作者: joey221    時間: 2010-1-18 21:24

小妹都是每次也買大碼的, 會方便身`穿著
作者: vivalive01    時間: 2010-1-18 22:07

引用:
原帖由 butterflies 於 2010-1-18 19:59 發表   
9 {' O1 v: e  c8 q其實唔係剩係買X或者 XL就可以解決問題, 買大左太鬆身都唔好睇, 因為唔同牌子碼數所代表既呎吋會唔同,衣服既剪裁亦會影響你揀既碼數,最緊要係清楚自己身體每一部份既呎吋, 例如買衫一定先睇肩寬, 過頭lup既衫如果肩 ...
+ R. Z8 T4 ~. E! p# u
, q( ^6 Z, i  ~* }" X9 |- _3 A8 }
! P1 O; x. [( |
夠膽去試就好啦# t' c4 M  J' k. r

! L/ I0 f7 k2 ~8 \( B. m唔洗禁煩
作者: joey221    時間: 2018-10-27 15:03

引用:
原帖由 *雯* 於 2010-1-15 19:47 發表   1 `% u9 ^  ]  `. S4 h% D/ J6 y9 p
仲整爛埋.....- w. e0 i/ u' |" U
好心痛....
" r# y. J+ i* v0 p
9 w7 D( S; b  K
我也常常買錯衣服
作者: Frank123    時間: 2018-10-27 16:18

Wear a bigger bra? look bigger?
作者: cathy.w    時間: 2018-10-28 15:45

我都常買錯
& Y$ @4 R8 N1 r# O! p* ^" O" D5 A) K5 O  T
女生衣服都難買
作者: joey221    時間: 2018-10-29 20:57

引用:
原帖由 cathy.w 於 2018-10-28 15:45 發表   
+ @) Q5 K) Z  V; h5 y我都常買錯
8 ~+ ^% }  d4 c4 G2 I3 m  r8 X( s( T* a6 z
女生衣服都難買
- g9 _' _2 N7 s* B
) D  @/ [5 X) {/ ~5 c  h我也有常買錯

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0