標題: 關於TOMOTA一問 [打印本頁]

作者: cassie    時間: 2010-1-27 02:54     標題: 關於TOMOTA一問

我打算去TOMATO買我人生中第一對高跟涼鞋@Q@, 但因為小妹經驗很淺, 唔知各位姊妹可否分享一下你地選購既心得呢?# j2 i0 l* N4 }/ [* K
例如, 係咪著對厚絲襪去試鞋會好D? 試鞋時有冇D咩地方要注意? 要點簡...9 T) |0 f% b/ M3 E
同埋TOMATO 呢個時候仲有冇高跟涼鞋賣, 仲會有邊D鞋賣呢?: H9 Y1 B& }9 \1 d
" y7 P# Z9 w% X6 n
謝謝
作者: 校服收藏者    時間: 2010-1-27 09:55

咩鞋都有,包括你要求既款在內
9 x. S3 d) z1 A# }" ~& _# e我尋晚先落完去
1 |3 P: ?$ v, i% j3 U最好著埋薄絲襪試鞋啦* O) v2 @3 S( N3 L, {- y
至於試鞋冇咩要注意& C( t9 a, A/ l! u
你揀岩款後慢慢試4 q: q0 c7 j/ W6 a3 Q
佢地會幫你試鞋
作者: sharonlin    時間: 2010-1-31 11:58

係唔係個個 sales 都醒目, 見你男人問買 4x 號就知要帶你入入面買?) a. [, z6 |7 t
仲想問, 果度平時放工, 星期六,日, 乜時間無乜人?
作者: regina1010    時間: 2010-2-6 07:38

真係好容易買到43號鞋嗎?可否提供果舖在幾多樓呀?妳知啦...人越心急就會越難搵吧
作者: cassie    時間: 2010-2-6 14:51

好多姊妹都買慣買熟啦~~以上2個問題都唔洗擔心.( [# I) A& d) e% V8 S  Q
只要見舖頭冇客, 就入去講要幾號鞋, 咩款. 然後就入倉等試鞋.% v7 l0 Y" n* t) U8 C* U
d sale 姐姐絕對會好好服務你, 完全不用怕羞.
# o0 E; t6 o2 g1 P9 ^6 @就算比人見到你入去都唔洗怕啦, 最多咪當你係老闆既朋友入去坐之嘛.5 T" y- u) _& |* A
間野位置係地下.
作者: CECI    時間: 2010-2-17 12:04

我都想買返一兩對高跟涼鞋啊! 因為我果d全部密頭ga!
作者: CECI    時間: 2010-2-21 03:02

請問, 這裡可唔可以用EPS或者VISA呢? 如果唔係又要提定款去啊!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-2-23 20:22

7 g3 S: P$ D8 Z* q其實你行入去宦唔覺咩一回事* c$ A9 _) h7 o' @9 p5 ?. X/ C) g% ]
有冇cd想去買?  f2 |8 t; G; ^- V, j" j+ s
可以陪你一齊去
作者: CECI    時間: 2010-2-23 23:46

校服收藏者, 多謝你啊! 咁佢地開幾多點ga? 因為如果我放工去又驚刪左門,如果做開野過去可能會係繁忙時間多人呢! 有你陪就更係好喇! 但會不會阻你時間啊?
作者: CECI    時間: 2010-3-3 00:31

2010/03/02今天特別向校服收藏者鳴謝! 今天特地為我引路,卒之到了Tomato選購了兩對鞋! 果度d姐姐唔只非常好客,而且像朋友一樣玩到顛!真係笑到你噴飯! 總之,無論如何,"校服收藏者"今日結識到你真係好開心! Thank you very much! 亦向Tomato d 姐姐仔 say Thank you! 今晚真的過得不錯啊! " T/ r" A' o# C2 v  f
8 x" I/ O: L4 o2 r$ E# k7 T
作者: xzx_1983    時間: 2010-3-4 23:43

真好啊。我也想去。本人對高跟有異常的愛好
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:28

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-3 00:31 發表   ' Y/ b* k+ H5 Z4 _# Q) H+ P1 }
2010/03/02今天特別向校服收藏者鳴謝! 今天特地為我引路,卒之到了Tomato選購了兩對鞋! 果度d姐姐唔只非常好客,而且像朋友一樣玩到顛!真係笑到你噴飯! 總之,無論如何,"校服收藏者"今日結識 ...
& C4 l- o8 |* k5 n

: m; `: G1 Q& D0 }) o& k8 ?( B3 A. n, x' p8 A# A
唔好客氣2 `/ F6 f4 k' U3 X
我只係帶你入去者& t/ ^0 N- B5 [5 O
其實夠膽就可以  ?! u( G- c7 Y. D0 s

0 H. t, z* }" O- j8 R[ 本帖最後由 校服收藏者 於 2010-3-5 01:29 編輯 ]
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:30

引用:
原帖由 xzx_1983 於 2010-3-4 23:43 發表   + N2 o  G& j; P; W$ Q
真好啊。我也想去。本人對高跟有異常的愛好
  @" w1 D3 J/ g0 p9 v  \4 p% F  F, @( {8 [" T* B( ]
. ?% p0 M/ s- C" T
咁使唔使同你一齊入去?
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:31

仲有呀.佢地透露下星期會有新貨返9 a) Z) N/ u+ R2 Y1 Q
大家留意
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:33

引用:
原帖由 cassie 於 2010-2-6 14:51 發表   
. G3 Y' n; }* i9 o) Z( A) w好多姊妹都買慣買熟啦~~以上2個問題都唔洗擔心.& J5 T& F; x+ s. ]2 }
只要見舖頭冇客, 就入去講要幾號鞋, 咩款. 然後就入倉等試鞋.
8 I3 i7 c# W( l+ i! ^3 d% D+ `d sale 姐姐絕對會好好服務你, 完全不用怕羞.1 D* t$ d& I  c  g3 f/ m7 `; a
就算比人見到你入去都唔洗怕啦, 最多咪當你係老闆既朋友 ...
; Y; K6 i+ |! R9 L
6 u& J" q) v/ w& z8 p

1 O1 y+ g" I3 R" }8 A) p咁你有冇買呀?
作者: xzx_1983    時間: 2010-3-5 09:03

確實不夠膽。呵呵。以前都是用網購。不過蠻心動的
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 10:31

引用:
原帖由 xzx_1983 於 2010-3-5 09:03 發表   0 ~( Q5 i/ N' m) l* {$ _% C
確實不夠膽。呵呵。以前都是用網購。不過蠻心動的
5 ~/ ^" ~; l% A6 V8 O/ d, \7 m
6 u1 T/ C! K" H+ o

8 e, v5 J6 [& |4 z. b# E5 F咁又使唔使同你一齊入去買呀?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0