標題: 心事 .. [打印本頁]

作者: Phoebia    時間: 2010-1-31 17:26     標題: 心事 ..

大家好 :) 多謝你們進來~看我這個post..
& C, m0 d* C; ^, a+ v) Y小妹今年22歲..CD了差不多10年, @* r, U6 \. v
從小就好想做女孩子..好想好想 一直都唔認同自己既性別
' d8 u  A) T1 L由玩弄媽媽同家姐的絲襪襪褲,到而家自己一身女裝
, o% N3 {: B% r2 g+ U5 b從來都冇放棄做女仔呢個諗頭.$ H( t- U' ^+ H9 }. j) |' A
爸媽離異..媽媽又離開左我同家姐
2 d1 m" d, A4 _9 X+ @而家只係同家姐一齊生活..老實講佢都去左bf度住..都好耐冇返黎屋企
  k: o" u0 C1 O) j1 S+ \  u朋友唔多既我..就係咁樣返學放學 使老豆俾我既零用 哈哈 有時假期係屋企 真係一日一句聲都冇出過
# E# q0 w' Q0 W" i' v' c3 ?' V8 i0 l% L* L0 ]6 ^' m$ Z7 q
差唔多由4年前, 我要從身體上改變自己...一直斷斷續續咁食豐胸藥同避孕藥& p% ?, e' B0 w7 [0 e$ h7 o" z
...好想俾人錫..好唔開心
2 I( n( A$ |: q8 x" l
7 V- q! C0 t" p8 U8 S. @* T& }大半年前左右,身體開始起左少少變化..胸入面feel到韌韌既組織咁& u7 c8 k# [3 _" p! g
好開心~從呢個時候開始就keep住食藥 話俾自己知 有一日要戴到bra XD/ H6 ^, U# J% U) R2 D- f5 `& d
) F$ D5 `3 i; c
這兩個月經歷左身體上好大既轉變..
/ V- B5 w, j8 H9 \$ }而家已經有34B bra係戴到..但伴隨住既係 胸部漲起帶黎既痛楚.., J) g  U8 \0 f+ z: K! |
真係好痛..撞到一下都好痛..好似燒著咁2 S. _, |4 u" [! t
皮膚比以前靚左好多 可以話 八成係女仔皮膚' h  e. L% M4 }: G4 j6 L
但係伴隨既係 情緒好唔穩定..好燥 成日都好唔開心
+ g. A) C* f0 y6 `/ f8 ?( I5 v唔知點解 有少少厭倦了..我討厭呢種痛楚# L0 Z* h/ S7 o1 y5 B
好累...
. r; u3 h" S" \9 H4 u* B* Y4 [* J7 q. O2 U, l: b7 K' D! K' c. s* ?
究竟我係為左乜而變成咁?..好迷茫
3 W& v- g  k1 b3 M1 I% \一把長假髮 但係 我既DNA仍然係XY
5 y) Z/ G9 G% U有女仔既胸 但係 生唔到BB..
* O% k  Z0 h% x9 f: Y$ C咁而家既我算係乜野..?(我好想喊)2 J) `6 c' v( y6 [, l- I
8 B4 y  }- I2 f* o
我唔知同邊個講好..不過好多謝呢度可以俾到一個空間我去打字打出黎0 W7 C0 C4 I! f, g
一時既壓力舒發到出黎 舒服好多.. 大家唔使擔心小妹~ 只係發洩一下情感~~喲呵呵
9 N$ Z3 `9 ?# {9 B# [, a2 n* [1 e5 A4 m" R
p.s. 想同CD既朋友講一聲..# y& E7 C' ?9 M" [. u( D' D
如果你地有做女仔既衝動 從而想改變自己身體..真係真係 要諗清楚
8 |$ o  t8 C$ ~8 W2 K" J6 K" Q帶黎既痛苦..可能遠多於帶來的快樂 這是小妹的經歷 :)
作者: 毛毛    時間: 2010-1-31 17:57

堅強啊
作者: 李慧儀    時間: 2010-1-31 19:24     標題: 回復 1# Phoebia 的帖子

看過你的心聲...知道你已經走入一個可能是不歸路了......現在在英國.....有醫例....男人可以移植女性的子宮....就是簡單說.......變性人將來會可以生兒育女了......不過這個付出....更大.......而你現在的情況是男不男女不女....為什麼就是因為你吃了避孕藥....這些就是女生的生理反應......所以我建議你立即定止吃藥了....不然....更令你不能自拔....除非你現在決定要完全變性.....變為一個變性人.....這樣會令到你心情好過一點.....現在站在你的立場.....真的很同情你....所以從今天開始立即定用避孕藥及豐胸丸了.....
作者: 小軒    時間: 2010-1-31 19:30

小女孩~想好自己要走的路...妳仲有好長的路要走~"~先謝過妳給大家的忠告
作者: chun333    時間: 2010-1-31 20:14

果d激素唔好掂好d,聽講傷身的,m...雖然我cd都係玩玩下,滿足下做女仔既心理...但係我都get到小小你既感受...預先祝你龍馬精神,身體健康 多多指教
作者: karen0129lai    時間: 2010-1-31 21:17

你要堅強D, 唔好亂諗野啊~ 可以既話, 真係好想攬實你, 俾你好好地咁喊一喊~ 咁會舒服好多~- ^1 G2 p( W7 a
我父母都係離左婚...
作者: secret159951    時間: 2010-1-31 23:17

謝謝你給大家的忠告
作者: cassie    時間: 2010-1-31 23:22

堅強喔~~先想清楚自己的想法同性取向吧, 假如真的很想變成女仔,喜歡男人, 你可以考慮變性. 其實香港已經有變性手術可以做, 唔貴, 但要有心理準備就係好痛.; [  w" ~8 M" y$ t' [8 T
早排有個香港變性人接受左電台訪問, 一年內接受3次手術搞掂左, 但佢求醫既過程很複雜, 要搞左好耐先做到手術. 如果你想contact佢或者睇佢既blog, 我可以pm比你.
- }: P% X9 h/ z' Q3 d但無論點都好啦, 希望你停止食藥,同埋睇下醫生會好d
作者: ~戀*Angela*~    時間: 2010-2-1 00:26

我欣賞你對自己要變成女性的執著和堅毅9 z% X8 h  G. L) R0 B& ~
可是這樣吃藥真的很傷身體哦
0 X) W6 D+ M# r0 H你是要真真正正的去做變性手術, 我們都會支持你( j% s1 J% q5 Z4 Z, }8 Q# M# m
可是如果只是這樣繼續下去, 就可能會有很壞的後果0 P8 j0 D% S$ s9 f: y6 D- o
真是要好好想清楚你的將來哦, 那些藥始終是給女人吃的5 V$ P; k; o2 W7 V
為了一個無法達到的目標去勉強而為、傷害自己, 不值呀
作者: liz    時間: 2010-2-1 01:52

尊重自己的決定, 就是要承擔決定後帶來的東西
作者: JG5446    時間: 2010-2-1 02:06

無論係點
# ]: w9 W$ J$ Y只要自己唔後悔當初自己既選擇
# i( \% b1 u: [+ H就會有源源既原動力推動自己向前$ I% R/ c5 I1 `- J
無論前路有幾難行
2 r$ X9 k( T( S(最少我自己會咁諗
作者: grilboy    時間: 2010-2-1 12:51

你食之前都一早知架啦,條路係你自己選擇,冇得怨
1 Z* n# I4 H/ }3 J+ E4 s( V就算比你生到仔,你覺得自己就係女人,我唔係想HURT你
$ f6 I! B2 b* K! [6 k7 ^- D只係要你明白有D野自己知已經足夠,唔好令到成個世界好似灰晒咁
' U+ r' B& N5 [( v/ g" ~" {你食得藥都會知道有咁既一日,你係控制唔到,應該去睇下醫生9 K$ K: x- \6 ~; N& y; C# g" V+ D
濁言有云:吃得咸魚抵得渴,係後悔未改變囉
3 k, R! b* u% I' o# U3 P我同你最唔同既係我從來都冇食藥改變自己,但最緊要係個心態" z" h$ y: z, e
無論係要做咩崗位既人,都有佢風險係道,我覺得你唔應該帶一D咁既氣氛出黎囉- ~9 q0 A2 ^) {% Y  o9 c
仲有我想講既就係,咩叫女仔皮膚= =我識好多女人,又肥又醜皮膚又差
- C: ^3 t  [7 f* `9 A8 b難度佢DNA唔係YY??雖然佢係我心目中我唔覺得佢係女人* V3 q0 P. [* H8 H5 N
係一般人眼中,好聽D你未係陰陽人囉,唔好聽未人妖囉!!# a& b- B& P: o8 h$ \1 ?
有醫例係有男人生到BB,我無記錯佢好似用左900萬美金做手術
' r2 `# ~/ `) z* H* W7 L最後都係果句,自己條路係自己選擇
作者: joey221    時間: 2010-2-1 21:36

尔們好' F" @6 T% R( t/ ?" ~
小妹也有食用避孕藥, 初是想皮膚好一些,
5 g" x1 B5 C9 e4 J9 L, e及後三個月小妹的胸真的是較以前有肉的,1 M) s3 ~8 o3 T2 }- n' n1 [
臉上的毛也少了, 和身體的毛也是
; i5 c+ l  u5 A" }但有種是一定  尔們要知的是小JJ 比以前的反應少了.1 T  e* Z2 w  _4 l) \  V
請尔們想清潔才試 好嗎
, \" d1 |5 \" u! X; r小妹絶不會說謊的
作者: 08miki08    時間: 2010-2-1 21:55

我父母都係離咗婚,同你差唔多!3 \9 B9 C2 i2 a
我都有諗過食藥,不過好彩有人叫我食之前要諗清楚,如果唔係就會好似你咁,我聽完之後就唔敢食啦!
( M+ B3 t3 u0 t! ]0 o因為我都好想變成女仔!所以我係好明白你嘅感受,如果你係想喊,你可以搵我啦,我都想同你一齊喊!
作者: kittykiki    時間: 2010-2-4 15:36

大家齊齊攬住喊下啦~
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-5 12:20

堅強啊
作者: kittykiki    時間: 2010-3-9 01:48

努力!! 過好每一天就夠了!
作者: CECI    時間: 2010-3-9 02:19

Phoebia, 我看了這篇很感人的不幸經歷呢! 請求你好好的活著每一天啊! 不論如何這世上不只你一人呢! 朋友能令你充電的! 支持你的人很多啊!相信在這裡每一位姊妹, 也會對你的堅強感到驕傲, 也會絕對的支持你啊! 未來的路很漫長,要怎樣的生活, 如何面對人生, 完全掌握在你自己的手裡! 加油啊!
作者: CECI    時間: 2010-3-9 02:22

加油啊! 積極面對未來的挑戰啊!
作者: adam5354    時間: 2010-3-9 08:56

多謝分享!妳的經歷小妹亦很明白。既然自己巳經決定要走的路,就當努力實行。這裡好多姊妹支持妳的。比心機!加油!支持妳!
6 J0 ?, O/ T  p5 R8 ?
$ S; P7 W  M$ D[ 本帖最後由 adam5354 於 2010-5-21 23:29 編輯 ]
作者: 心儀    時間: 2010-3-9 10:15

種種原因令我都有諗過食9 M% N& x) D2 r# k
不過後來認清左自己
* T0 E, h/ f% d' O但好少再有呢種衝動
4 t/ K! H* ?9 q1 A6 n5 R不過如果比我係你果種情況6 B; u0 F2 B- w& u) O( P7 ~
我就唔會放棄
8 W5 H! ]1 u! n' F8 ?食得咸魚抵得渴
. W" O0 x8 p. |# r加油

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0