標題: 大家係邊到買戀物多呢? [打印本頁]

作者: leeon    時間: 2010-2-3 05:18     標題: 大家係邊到買戀物多呢?

不知道論壇的朋友門,你們會在那裡買自己的物品多呢?( L6 F) _# t/ w  X+ E* i3 w4 u

9 V  l/ a6 y! ]* H4 V) A  ~1.地鋪?
7 g) ^" g4 A) N$ p8 \0 y2.街鋪?(如女人街等等)1 n8 w# c" x9 J" @- I! X2 R& C8 Z
3.連鎖店?! I1 S  ^6 |# [0 u. I, H7 A/ _' D
4.商場鋪?
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-3 06:06     標題: 回復 1# leeon 的帖子

邊度有好野...就去買....不管什麼地方......
作者: sghk_abcd    時間: 2010-2-3 08:21

引用:
原帖由 李慧儀 於 2010-2-3 06:06 發表   
+ u2 u. U5 I5 ]0 M3 Q邊度有好野...就去買....不管什麼地方......
) ?  U% O6 K1 n7 y5 J
方便為先
作者: woodywoody12000    時間: 2010-2-3 11:12

都係邊度就腳咪邊度買囉!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-2-3 15:09

見到鐘意咪買囉
作者: cdtv    時間: 2010-2-3 21:59

網上呢
6 U5 @, k0 A- l3 T6 ^3 @/ t2 y2 ?漏左呢個最重要o既購物點wor
作者: adam5354    時間: 2010-2-4 01:56

邊度都不是問題。因為你買野人地收錢做生意。大大方方講自己要乜同去比錢就得啦!誰管你是男是女呢!
6 ^# K" ?) ^7 M( m5 H" L; O
  W% _! j/ q/ @1 _1 ^[ 本帖最後由 adam5354 於 2010-6-17 07:03 編輯 ]
作者: leeon    時間: 2010-2-5 03:52

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-2-3 21:59 發表   
5 k1 Y/ z0 I, p" S# g0 `5 e; z0 e網上呢5 p- M& G8 w" l4 N3 x
漏左呢個最重要o既購物點wor
- ^6 b1 Q/ I' J! X6 b! c
係喎~  重有網上,不過我覺得網上買野,好無安全感,淘寶網D野平到大手買入都得,但價錢與貨是真是假?
作者: leeon    時間: 2010-2-5 03:54

但有時人來人往,好難的呢...
作者: iloveevanna    時間: 2010-2-22 02:31

行去邊買到邊
* K6 A6 d% D/ B我享受比人推銷既過程
作者: monsterkimo    時間: 2010-2-23 19:02

>__<+ x6 ~0 p+ Y  q* r
怕遇到熟人! k, Z0 ]' y3 ]+ W0 }
大都是網路偷偷買的...1 s0 y, q; o3 U5 P$ w& s$ m( S

作者: iloveevanna    時間: 2010-2-24 15:04

我反而怕網路偷偷買....我怕佢郵來的時候 比屋企人知道
作者: ~RaVe~    時間: 2010-2-24 15:24

引用:
原帖由 iloveevanna 於 2010-2-24 15:04 發表   : |# j" D4 ]/ C4 F8 _/ m- z5 a$ ~
我反而怕網路偷偷買....我怕佢郵來的時候 比屋企人知道
4 I: U0 z% J) @% _, V
去淘寶買完自己去速遞公司拎~8 B* X: I1 \1 P; s! w, @
我都試過~work嫁
作者: emilytay    時間: 2010-4-5 17:38

All places.  No problem, as long as mum, dad, friends, relatives are not around...
作者: sonia    時間: 2010-4-8 06:46

mostly online, but expensive
作者: angel    時間: 2010-4-9 18:53

度度我都會去買野~
作者: ken7654321    時間: 2010-6-25 09:39

网上最简单啦,又不会被人白眼。
作者: ameifule    時間: 2010-6-25 15:35

內衣褲.洋裝.套裝.假髮在網路買,我只買我看過的廠牌,這樣就沒有品質(質量)問題,
& b2 s4 t, ~8 B6 i一般居家服,如polo衫,絲襪,Tshirt就在大賣場利用買日用品一起買,
作者: Josephine    時間: 2010-7-1 17:31

我會在網上購買
作者: kenneth212    時間: 2010-7-5 13:48

通常都係網上買
作者: pantman    時間: 2012-5-17 22:53

有特價為先~
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-5-19 18:48

yahoo bid 二手,新野就邊都試過
作者: kdkid    時間: 2012-5-19 23:30

街舖為主, 因為有實物可睇
作者: ckchan4000    時間: 2012-7-12 02:39     標題: 回復 1# leeon 的帖子

上網 bid, bid 到幾多就幾多
作者: ydsncan    時間: 2012-7-12 05:02

因為申請淘寶戶口好麻煩,我都去 ebay 買,可以用 paypal。感覺都安全啲。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0