標題: 有無人用過淘寶網? [打印本頁]

作者: leeon    時間: 2010-2-13 05:51     標題: 有無人用過淘寶網?

我去過淘寶網睇過,但價錢好似相差好遠,
: J% z' i1 i6 w( |; n5 K) L( [/ u1 K有無人係淘寶網成功買過野呀?
* c+ Z. s0 i3 m( b- q! J5 H同埋點入數?  我睇佢故果個方法唔係好明
作者: 心儀    時間: 2010-2-13 05:54

經常用" ?0 V$ k+ s' K* h: t0 V; ?
而家買親女裝都係用佢
0 o8 M+ d1 ~8 M9 a用Visa比都好方便
作者: samou    時間: 2010-2-13 15:16

你可以搵下o的代購公司,香港提貨,比少少手續費就得!
作者: cassie    時間: 2010-2-13 19:59

好簡單易用者....2 T4 t! g( \5 S" z% E" I( j3 x
http://hk-taobao.blogspot.com/
; ^" F, _, c2 b3 e! J- i: q8 [0 ^你可以用visa或者可以入錢去佢香港認可既淘1站. http://www.tao1shop.com
. D, }5 n4 d7 y7 \$ Q6 l& N8 y! h
1. 先係淘寶註冊一個acc
7 w, ~# z5 h% V; g% j) |; [% E2. 係香港淘1站開個acc
( {- y+ J0 P5 t* Z7 j3. 係你淘寶既acc開通, 將淘寶同香港淘1站既acc相連+ u9 a7 y; O: f
4. 入錢去香港淘1站既銀行acc
8 {- ]8 j9 }* E$ y5. 通知淘1站去處理
1 t/ g7 J. S( T( @4 u8 J$ b( ~6. ok之後咪開始瘋狂買野.
作者: leeon    時間: 2010-2-14 02:59

謝謝各位提出方法 ^^
& `& d' Y8 U; e  因我己申請了ACC,只係入錢方面唔係好明~
8 V- w1 h1 a8 f$ l2 n2 e; C# y2 @+ ?9 F/ t& |8 N
  有無人試過購買失敗or如何提防D賊家?
作者: 心儀    時間: 2010-2-14 03:24

引用:
原帖由 leeon 於 2010-2-14 02:59 發表   
$ Z- b8 ^8 V' d3 b+ n謝謝各位提出方法 ^^
- b, m, l) ]- r/ S% B! F  l  因我己申請了ACC,只係入錢方面唔係好明~
, l3 E; l& G$ N& v1 N5 r1 ~9 |3 Q! a" k- a" l. |
  有無人試過購買失敗or如何提防D賊家?
8 [: {; Y. X# P* [. T
你有無Visa信用卡
0 i1 R! }5 d* n  A! z4 i有就方便好多/ [9 i9 H& X, G

. F( Z0 v2 c/ S, B2 _0 i6 V我都試過一次失敗,買前問賣家有無貨賣家話有,之後比左錢先話無貨,不過佢都有退錢,係麻煩左d姐~+ x' N, U. S" J1 M/ n4 O
其實大部份賣家都好好既
作者: cassie    時間: 2010-2-14 05:54

引用:
原帖由 leeon 於 2010-2-14 02:59 發表   
# {" ^6 [3 n% m8 F4 n9 F! X謝謝各位提出方法 ^^! R( i6 m7 _5 F( [
  因我己申請了ACC,只係入錢方面唔係好明~; b5 g$ A. O+ f3 @

0 j1 z$ d( b3 H9 x( X2 k$ o5 u  有無人試過購買失敗or如何提防D賊家?
5 ^8 ]! {7 a9 H' {

( W7 Z- `3 B1 k/ R入錢? 你指淘一站?  個web有佢地既acc, 直接存錢入去就ok, 之後將收據scan左佢, 再係淘1站入面充值, 填寫你收據上面既資料同埋upload張收據就ok.+ J& G$ Z7 a: t. v- K1 [
如果你有網上理財過數仲方便.5 e0 n0 }2 a/ X8 h" F- ?" i! B
! r& e: d+ R2 O& y8 t
買既時候注意其他人對佢/果件貨既評價, 快遞收費, 件貨同自己既size等等8 L" }  b) U( N
同埋你最好裝佢地果個旺旺, 就好似msn咁既野, 有咩問題就直接搵個店主問. 但係注意唔好用廣東話, 可以既就最好用word轉簡體字.
作者: leeon    時間: 2010-2-15 04:18

快遞收費價錢可以知佢是否陷阱?用廣東話會點架?會唔賣俾我?
作者: FS6573    時間: 2010-2-19 12:52     標題: 回復 1# leeon 的帖子

透過淘寶買制服可行嗎?但不曉得有沒有適合46吋腰的?
作者: ~RaVe~    時間: 2010-2-20 03:53

去淘寶同支付寶註冊一個acc) W/ P5 H( w9 \3 w% T
之後去淘點到充值http://www.taodot.com
: @0 T. }& E0 [! s, {好方便嫁~我都買左幾次野
作者: fantasy_bo    時間: 2010-3-1 15:57

香港淘1網過數, 試過最快45MINS已經充左值, 即刻購物. Y- H1 V% x+ {8 b. L! ?
淘寶網佢個付費系統叫支付寶,  係你同賣家之間作為中間人
# o! ~$ m1 k- w你買野過數係過比支付寶系統, 當你收到貨確認無誤後就可以通知支付寶系統放款
% f8 M! K. P  j2 Z. M6 f8 G# `只要你幫襯既商戶/賣主有商譽 (E.G/: 皇冠/鑽石) 基本上都唔會有問題
% G+ B2 Q; q; h% @3 |6 _/ [5 W2 v0 J/ ~% W0 {  R3 T
我係果度買過好幾次野, 不過記住一次買多少少! V  J7 X; [  l* r# [# C% @
因為運費至香港要30元人民幣 (順FXXG速運價) 買多少少攤分返個SHIPPING COST D野就會平過係香港買好多...; \  c5 D2 l* x- U7 k+ I9 M( G
* Z( |1 c* w( ]* n9 w2 `
近排淘寶網已經加入繁體介面, 瀏覽更方便!5 w7 l( J3 ^- a
* ]0 R1 E  i$ @9 b4 N$ b
作者: zserico    時間: 2011-6-16 14:04

淘寶網還是不錯的,不過貌似香港地區不是很方便
作者: willy    時間: 2011-6-17 22:02

都有; 有時d野只係佢先有就會, 用visa/master雖然要比手續費, 但係方便, 如果無信用咭;& m# s; ?& [" x7 K
可以去便利店買淘點. 我自己通常會要求用順豐, 雖然貴; 但係可以係門市多, 方便我去門市
4 i& V1 x# y, f% i, B攞貨; 攞完後直接入倉. 不過都係要夾價, 因為且一件貨, 價錢可以差好遠; 當然要留意埋地區;
4 E' {6 k! \2 q3 ]! p唔同地區就唔同收費.
作者: lztd.sam    時間: 2012-1-15 14:47

我的女性內褲都在上面買的哦,呵呵~
作者: aaasss201204    時間: 2012-4-12 13:23

用過, 但D衫質數麻麻
作者: lkysu    時間: 2012-4-19 23:14

有冇人找到香港 校 服買?
- v- |6 z/ |$ U1 Y3 x5 H唔知合唔合佢d規定! J# s9 z# L/ E1 W' L' R
所以唔係好覺有
作者: vindesk    時間: 2012-6-2 10:14

质量很一般,要多多比较啊,别一味贪便宜
作者: 公主    時間: 2013-10-2 01:55

我啲鞋都系陶寳買架
作者: UALangham    時間: 2013-10-2 02:43

如果多野就集運啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0