標題: 學生鞋入手 [打印本頁]

作者: cdtv    時間: 2007-11-27 00:10     標題: 學生鞋入手

上星期三 , 終於鼓起勇氣買左第一對學生鞋+ X8 k' s" j9 g- k: G; N
是在屋村的商場買的 , 雖然唔係我最想要ge反光漆皮
5 s3 ?' u' d: y- L不過都好過冇 , 起碼個蝴蝶結款係我ge至愛
/ R# T$ m, M/ r, G希望遲d可以買到反光漆皮版啦 , 不過個櫃接近冇位 , 想買都冇地方擺 , 唔知點好
作者: noel    時間: 2007-11-27 05:06

對鞋咩size ga? 好似好細對咁既
作者: fung90221    時間: 2007-11-27 07:25

我都好鐘意蝴蝶結8 C! W5 r- M7 I7 |5 h
好Q...
作者: cdtv    時間: 2007-11-27 19:21

引用:
原帖由 noel 於 2007-11-27 05:06 發表 : n# e) d4 x: L' w' v, K
對鞋咩size ga? 好似好細對咁既
5 Z' E1 U6 P0 h/ A. g8 d7 H
' W2 t+ r$ ]& u$ |8 ~0 b- i  k" I41  K/ F) S' U" n7 i& \  d7 ]+ m
我應該著 42 的
. X. d' l, ^/ p) x$ L. f: u不過41對腳都入到
" D# N* N5 O+ n' Z1 A但係就一定唔出得街囉- D) j# U& ?5 x2 b
不過都唔緊要 , 暫時都未敢著女裝出街" [6 M$ t7 Q- y$ D6 Q& [- A5 }! w
主要都係買黎影相
作者: noel    時間: 2007-11-27 22:02

其實著學生鞋都幾累下, 之前萬聖節我就係扮學生妹鬼, 行左成晚隻腳勁累(我對42, 好岩size ga), 所以你真係著出街都要諗下先
作者: cdtv    時間: 2007-11-27 22:12     標題: 回復 5# 的帖子

我應該都唔會出街架啦
) U( l$ }8 ~. Q: ?' C7 o都唔知幾時先有咁ge勇氣
作者: yipyip    時間: 2007-11-29 23:57

good我suppost it....
作者: Jay    時間: 2007-11-30 21:33

都幾cute!我都有時囉我
& E, W$ ?( D; j$ z$ a, P6 ?4 W家姐d以前估d返學鞋著啦!
作者: silkypanties    時間: 2007-12-9 21:27

引用:
原帖由 noel 於 2007-11-27 10:02 PM 發表 , U/ M: }; J0 A8 |: m/ }
其實著學生鞋都幾累下, 之前萬聖節我就係扮學生妹鬼, 行左成晚隻腳勁累(我對42, 好岩size ga), 所以你真係著出街都要諗下先
2 G& C' x4 j' S! ?4 z: }" s
2 J: W1 u9 l2 V8 j3 p
雖然我未著過學生鞋. 但係估唔到平底既學生鞋會同高跟鞋一樣, 行一晚會勁累......
作者: cdtv    時間: 2007-12-9 23:13     標題: 回復 9# 的帖子

你唔鍾意學生服咩?
3 Z5 {+ `& V: Q* O: I, K& ~好靚bor
作者: noel    時間: 2007-12-10 03:32

引用:
原帖由 silkypanties 於 2007-12-9 21:27 發表 5 f7 }5 v! V4 C: L7 q

9 D2 r* O; G. D2 C
+ `% t/ O4 Z: B雖然我未著過學生鞋. 但係估唔到平底既學生鞋會同高跟鞋一樣, 行一晚會勁累......
' p! l. E& s9 K, {  o; W最主要係著唔慣, 因為我平時八成時間著波鞋的
作者: Kampfwagen    時間: 2007-12-21 02:35

邊間屋村商場買???
作者: cdtv    時間: 2007-12-21 23:33     標題: 回復 12# 的帖子

唔講我俾你聽
8 F! E6 L1 Y: X" G8 Y- R& m其實好多都有
作者: s200110621    時間: 2007-12-22 14:09

好靚呀..對鞋3 {+ ~$ s/ c( m( V; X1 L  ?
下次影著住對鞋的相* o) d6 m( C, E4 c0 a( [9 j1 g* X7 }
我支持你
作者: Kampfwagen    時間: 2008-1-17 00:38

買左幾錢/??????
作者: cdtv    時間: 2008-1-18 19:26     標題: 回復 15# 的帖子

$120
作者: noel    時間: 2008-1-18 19:38

近排問過灣仔一間鞋舖, 佢地有你呢d 款既學生鞋賣, 最大41碼 $99對, 而佢地亦有另一款個樣似皮鞋d 既學生鞋賣, 最大42碼, 但貴一倍$199對, 有興趣可以pm問我囉地址
作者: cdtv    時間: 2008-1-18 19:52     標題: 回復 17# 的帖子

我頭先又買左對
* v1 T/ _: E8 [5 R係我一直最想要ge款
, Y5 ^& x- n: F% H- T6 a等陣 post 俾大家睇
作者: Kampfwagen    時間: 2008-1-18 22:22

引用:
原帖由 noel 於 2008-1-18 19:38 發表 9 c; B& S/ V' k8 l9 [- ?1 l  _6 \' v+ w4 `
近排問過灣仔一間鞋舖, 佢地有你呢d 款既學生鞋賣, 最大41碼 $99對, 而佢地亦有另一款個樣似皮鞋d 既學生鞋賣, 最大42碼, 但貴一倍$199對, 有興趣可以pm問我囉地址
" \& F5 u' z# t. W4 |$ k
你有冇去過買??
作者: noel    時間: 2008-1-19 00:28

引用:
原帖由 Kampfwagen 於 2008-1-18 22:22 發表 3 F; D2 Q! a& X  f) D

% t/ Z  a. F5 C) Y+ T5 b你有冇去過買??
8 l6 {3 ]7 B% R$ j# {% A
無, 因為我對學生鞋興趣不大, 我只係問過size
作者: ~劍靈~    時間: 2009-9-22 23:56

大大好有勇氣沖入去買.......我就做5到
作者: xxxg010    時間: 2010-2-1 13:47

it looks so cute
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-8 19:03

多謝你呀.......
作者: 小夢    時間: 2010-3-3 19:42

引用:
原帖由 cdtv 於 2007-11-27 22:12 發表   4 y/ x+ }8 D( T
我應該都唔會出街架啦4 E: I. \2 Z/ g: y) M( H" S' F
都唔知幾時先有咁ge勇氣
: ~, `1 y2 L- A5 \, q
我都唔敢著出街 始終條街咁多人 一陣撞到識既人咪死 3 b3 K- g- J) L* ~
不過我敢著去公園個D..
作者: secret159951    時間: 2010-3-3 19:59

唔錯唔錯
& m" Q. b4 S: U9 A4 `買到反光既一定要分享
作者: kevin428    時間: 2010-3-3 21:22

很可愛的學生鞋捏!
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-9 19:40

GOOD.... ....HOW MUCH
作者: anywind    時間: 2010-3-15 17:57

我都有D想買@@
作者: lose_zero    時間: 2010-6-3 13:07

好美哦 $ S  H  s: i8 Q+ }, ]5 S) Z
i like it
作者: asdfasdf123029    時間: 2011-10-7 03:28

正常都會著唔慣la
作者: lyt-358    時間: 2011-10-7 14:27

學生鞋....超可愛....thank you!
作者: 檸﹏檬。茶    時間: 2012-4-1 00:01

我都好鐘意蝴蝶結
作者: ganymede    時間: 2012-7-17 14:12

學生鞋 I love it
作者: Linsanity    時間: 2012-7-19 05:39

我知道taobao有47碼學生鞋,
9 k6 d3 J* c* p! F; ]  Y/ w而且可以畫圖俾佢做,$ [8 F- c. s& Z3 T! x, {
但果度款式唔多.
作者: typesx70    時間: 2012-9-11 16:53

學生鞋
作者: qio068    時間: 2012-9-14 12:54

我都好鐘意蝴蝶結/ N% t% H5 P8 S) \; ^
好Q...
作者: hkgirl101    時間: 2012-10-16 21:58

hard to find big size shoes with 蝴蝶結.
作者: kingkingking    時間: 2012-12-22 20:07

Wow!!!幾靚啊!我都好鍾意啊!
作者: eddiecd    時間: 2013-10-8 17:21

我家姐以前都有一對類似既返學鞋. 不過最後都著爛左.
作者: yauyau1310    時間: 2013-10-14 00:41     標題: 回復 1# cdtv 的帖子

thx for your sharing
作者: angela_fung    時間: 2013-10-20 16:12

出post到而家六年,學生鞋款都係冇咩變: O  J9 Y- e3 V
; i$ N  z" {) j7 ~# c
引用:
原帖由 eddiecd 於 8/10/2013 05:21 PM 發表   
: `; O/ I* h6 \5 P8 i. `我家姐以前都有一對類似既返學鞋. 不過最後都著爛左.

作者: ivannhf    時間: 2014-1-12 20:26

我都好鐘意蝴蝶結* M. b1 F- y, e5 e
好Q...
作者: kid46709394    時間: 2014-2-5 03:23

I want to try it too
作者: 夜魂    時間: 2014-4-2 04:41

作者: Tunaep    時間: 2017-6-25 16:27     標題: ho leng

ho leng

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0