標題: 假髮+首飾舖的分享!!! [打印本頁]

作者: CECI    時間: 2010-3-7 07:33     標題: 假髮+首飾舖的分享!!!

上個禮拜,小妹發現到一個買假髮同首飾(包括耳環,手鏈,頭飾等)的好去處! 果度個老闆娘叫Rebecca(大嬸),佢好好人而且什麼也肯教,而且好好心機!- u, ?; j2 V6 L$ M  Y; e& Y

_$ D, w3 @6 ?+ `6 l  w7 A點解我會入去買0野? 因為當時小妹見有一個很瘦的男子正在拿著兩個假髮比錢!於是我又入去睇0野啦! 個老闆娘問我有0羊0野可以幫到我! 我就一貫作風唔駛煩咁同佢直認"我係CD0黎ga"跟住佢笑笑口咁同我講,頭先買假髮果個都係CD0黎ga! 我呢度好多CD客ga! 你唔好見我師奶就好守舊先得ga! 我唔會歧視CD ga,而家0羊年代呀!& J7 }8 M6 ~; {. F$ J8 ^0 M/ L* J

6 t  _+ P0 r6 v, i' C: E9 w" C' q隨即我揀了兩個假髮! 跟住佢叫我坐抵,仲慢慢同我帶,仲驚死我唔識帶咁,非常苦口婆心! 還教我如何在無髮網時,點樣可以唔需要髮網都可以帶到好穩陣,試後果然點Fing都唔跌!跟住仲同佢買左d耳環,手鏈,頭飾等!
' O8 f$ q7 K5 A7 ~! L" y- ]# }2 i- a- G& Q% e/ ?1 z: d3 |
如果是住在香港區的姊妹會比較方便d了! 因為間舖在銅鑼灣總統商場地庫48B號舖,不個個名唔記得左,淨係記得係三個英文字母 Collection咁上下!我一星期內已經幫襯了兩次! 開大約下午2:30時左右!
) o0 y6 C  Z4 {3 G; r0 Q6 b
2 u9 N) Z5 W1 X呢間舖頭雖然細,但那個老闆娘真係好細心,同冇歧視我地,所以小妹絕對推介呢間舖頭啦!希望呢個分享能幫到多d姊妹吧!
作者: regina1010    時間: 2010-3-7 08:21

多謝推介,我曾經去過那地庫商場,佢好多款,當時女友在附近無法進內參觀,既然老闆娘咁開通就唔怕選購了
作者: secret159951    時間: 2010-3-7 16:52

唔知多唔多野買呢
. r8 ?2 r. Z. Y好可惜我唔係住香港果邊
作者: adam5354    時間: 2010-3-7 18:11

多謝晒CECI!我有時間就去看看吧!
作者: CECI    時間: 2010-3-7 22:05

不用多謝! 有好0野就同姊妹分享嘛! 樂意做我0地生意唔歧視我0地0既我會好開心咁話比大家知,我唔想d姊妹心靈受到傷害,受到d歧視眼光!所以我唔介意好似盲頭烏蠅咁亂咁撞去做先頭部隊! 反正我唔會隱瞞我係CD(親友除外)! / Q& o& K- e% \. u3 s
如果去到你話Ceci個Friend可能有折都未定!等我聽日落去同佢傾傾先!
作者: goldsickle    時間: 2010-3-7 22:25

非常感謝,我仲煩緊邊度有假髮賣...唔知o個度有冇學生妹純黑長髮呢?我唔鍾意染色/曲,戴o左唔似學生
作者: karen0129lai    時間: 2010-3-7 22:39

真係好喇~ 等我放假都去睇下先~
作者: CECI    時間: 2010-3-7 23:55

引用:
原帖由 goldsickle 於 2010-3-7 22:25 發表   
9 ]7 Q) _2 Y8 o" h非常感謝,我仲煩緊邊度有假髮賣...唔知o個度有冇學生妹純黑長髮呢?我唔鍾意染色/曲,戴o左唔似學生
$ \" e8 l6 I8 j' T, Z8 i& D+ \
0 c9 s  X9 M; {
果度有好多款式, 由你講果種至到爆炸頭, 五顏六色至到純情黑色! 就連胸毛都有! 我果兩日的戰利品, 其中兩個假髮就係你講果款! 你看看我買的你合不合用,你可以去到問事頭婆Ceci買左邊款! 果度款式實在太多, 所以果次我都係形容比佢知, 佢就介紹果兩款比我,咁就一見鍾情...買了...而且非常鍾意!
7 [' Q7 b3 j) _1 h% H' |5 D9 K跟住過幾日買了3對耳環, 一條SWAROVSKI手鏈,一個頭Kool! 呀仲有, 起果度買耳環可以免費穿耳的! 5 K* q9 T6 c, \- Y* g
希望各姊妹買到心頭好吧!
作者: xzx_1983    時間: 2010-3-8 15:01

穿耳。。還不敢,太容易被發現
作者: CECI    時間: 2010-3-9 01:40

各位姊妹們, 我今日已經同老闆娘Rebecca傾過,佢話如果係Ceci個Friend會比返個折頭你0地wo! (因為小妹跌左唔少錢比佢掛!)不過你們真的不要怕認是CD的,她是個很開通的肥嬸嬸! 而且好好人呢! 當天有其他路過的女生睇0野時,小妹正在試假髮, 我當然當佢0地冇到啦! 點知班靚妹亦冇0野wo! 當時係閒日下午4點幾左右,我竟然忽略了放學時間!
4 }8 R! o: q6 N# }1 S我問左老闆娘,佢營業時間係每日下午14:30 - 22:00時!
: ?. J8 r1 Z' [/ v& W; {" o& @/ r) n* x) C% v& L+ }# A" `
作者: xzx_1983    時間: 2010-3-9 10:11

好有勇气=.= 看到正妹會不會很緊張=.
作者: xxxg010    時間: 2010-3-9 10:13

must go and paid a visit thx for the information
作者: CECI    時間: 2010-3-9 11:06

引用:
原帖由 xzx_1983 於 2010-3-9 10:11 發表   * H/ i8 d8 A: w
好有勇气=.= 看到正妹會不會很緊張=.
* Q2 y  V: |3 _* v; a* {+ @8 |
( {+ L( m* J0 G不用緊張啊! 如果你著件縷或者T-Shirt, 你帶左假髮後,基本上係唔知你係男仔! 所以唔駛太擔心呢!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-11 16:58

有冇磁石耳環先?
: ?8 L! x8 Y$ ^8 n" @8 P咁樣方便d
作者: goldsickle    時間: 2010-3-12 23:00

買o左假髮啦,不過冇話係你個friend, HK$280,黑長髮# C* g; ^: f* p2 A/ q. p
雖然我自己個樣都算眉清目秀(苦笑),但載o左之後都唔似女仔,灰....
作者: CECI    時間: 2010-3-13 01:25

引用:
原帖由 goldsickle 於 2010-3-12 23:00 發表   
$ D# D, w6 U  z7 U7 P5 u% }! n" o買o左假髮啦,不過冇話係你個friend, HK$280,黑長髮' h, t+ L' h: {
雖然我自己個樣都算眉清目秀(苦笑),但載o左之後都唔似女仔,灰....
9 s1 ~5 s* N) y2 x1 _/ L2 c& X

; ~1 t6 W- d( y% Y咁咪好囉! 係咪買到你心中想買果款先! 點解唔話係我個Friend呀! 個事頭婆話會比折頭ga!係咪我0地唔係Friend先?
" J0 J% p1 L. e3 |. o其實可能你睇唔慣自己帶假髮個樣而已! 當你回家後,穿上女裝, 化個淡妝! 睇睇0下你會有返自信ga!放心吧! 我都唔似女仔ga...似師奶囉!!!
作者: goldsickle    時間: 2010-3-14 10:00     標題: 回復 16# CECI 的帖子

我戴o左似成龍.....
作者: regina1010    時間: 2010-3-14 10:52

咦...,我帶左似洪金寶呀,加上體型巨大,妳地有冇見過洪金寶穿校裙嗎?
作者: goldsickle    時間: 2010-3-14 10:54

引用:
原帖由 regina1010 於 2010-3-14 10:52 發表   ! k- d$ M/ i1 }( ~  E; m2 w- _
咦...,我帶左似洪金寶呀,加上體型巨大,妳地有冇見過洪金寶穿校裙嗎?
# e( z/ n& t5 q) i/ h# k

# N* e4 `( C3 |0 ]# \" t9 n* \2 j) c  z+ S& k9 A# F6 N! i9 f
假髮...not for CD..
作者: CECI    時間: 2010-3-14 14:29

你兩個唔係呀嘛!!! 成家班? goldsickle 你幅校服相都OK格!你遮左塊面我真係估唔到你係點樣ga wor? 莫非你個鼻真係好似成龍咁大?
作者: goldsickle    時間: 2010-3-14 15:04     標題: 回復 20# CECI 的帖子

你冇睇過"贖金之王"同"我是誰"咩...個鼻就唔似佢...但個格似.....
作者: CECI    時間: 2010-3-14 22:19

比D信心啦! 一時之間睇唔慣0者! 單睇相片就冇問題Wor!
作者: 08miki08    時間: 2010-3-15 11:12

果到d野貴唔貴嫁?2 p! M* a6 W) n' g
我都想去睇下喎!
作者: CECI    時間: 2010-3-15 16:32

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-3-15 11:12 發表   
+ l0 Y, v  d8 K" L, s( ~果到d野貴唔貴嫁?. ~% }( \9 F) e6 p$ g. S( W
我都想去睇下喎!
) |$ n. D# P9 f$ b  R; W

9 o- p9 F6 r6 ^4 d一般啦! 始終都係銅鑼灣區, 假髮約200幾蚊, 其他首飾,耳鐶等由幾十到幾佰都有的!
作者: CECI    時間: 2010-3-15 16:36

引用:
原帖由 regina1010 於 2010-3-14 10:52 發表   
  @% `. X& N# m咦...,我帶左似洪金寶呀,加上體型巨大,妳地有冇見過洪金寶穿校裙嗎?
; W1 F6 M# P, A0 {; w! F. T

) \" {" t4 |. p2 V你唔好咁鬼浮夸啦! 張相好OK呀! 邊似洪金寶呀!
作者: fowlerau    時間: 2010-3-28 15:54

等我都去睇
作者: Shurato    時間: 2010-3-31 13:39

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-15 16:32 發表   
( M5 W1 ?& z) o! @" R! f* @& G; p1 z$ U8 p) Z

/ M; u& A' Q* k: ^+ h一般啦! 始終都係銅鑼灣區, 假髮約200幾蚊, 其他首飾,耳鐶等由幾十到幾佰都有的!
. s7 @+ u% o" G# j' |
假髮的話就有點貴了~~~
作者: w649109681    時間: 2010-3-31 13:48

這是在香港的~~在台灣的姊妹~~有誰知道哪裡有類似這種店面的嗎??可以跟大家說說唷
作者: CECI    時間: 2010-4-3 15:50

引用:
原帖由 w649109681 於 2010-3-31 13:48 發表   
' `7 F, X( e; D/ e. W這是在香港的~~在台灣的姊妹~~有誰知道哪裡有類似這種店面的嗎??可以跟大家說說唷
" U9 U5 S+ }0 R何解不問問Angela姐姐,她身在台灣呢! 你PM她吧!
作者: 蘭若    時間: 2011-2-4 23:08

其實我就住在銅鑼灣,但真不知道這里有很多商舖做CD生意.謝謝介紹
作者: qwe123asd123zxc    時間: 2011-2-6 00:41

銅鑼灣太遠
作者: michelle666    時間: 2011-2-24 13:39

提到成龍, 小妹之前有個女同學花名就係成龍喎
作者: bba2004    時間: 2011-5-2 21:08

3間野我都有去過~~~不過去果到買野係幫學校話劇社買野.....
作者: victor820731    時間: 2011-5-3 19:55

等我有機會都去睇睇先....其實去買野最怕都係比人歧視!
作者: garsonyue    時間: 2011-5-20 02:34

多謝推介.買wigs有好去處lo~
作者: gila    時間: 2011-5-20 14:34

可以PM 我話我知邊度嗎? 因為我係時候換下髮型. 同埋貴唔貴呢?
作者: CECI    時間: 2011-6-25 23:01

引用:
原帖由 victor820731 於 2011-5-3 19:55 發表   + k5 \& ^3 p4 P, I0 A& N
等我有機會都去睇睇先....其實去買野最怕都係比人歧視!
/ u  _5 ]- N/ y: y* r, Y7 x# k" P8 v! o
Victor, 老板很好人, 叫Rebecca, 做慣CD生意, 絕不會受歧視, 放心! 揀選後佢會叫妳坐低, 然後會好好心機幫妳試帶! 妳話Ceci介紹來, 佢識做ga啦! 柷妳揀到心頭好!
, b4 p- c) _/ U) C2 u) [+ ?
作者: CECI    時間: 2011-6-25 23:04

引用:
原帖由 gila 於 2011-5-20 14:34 發表   
7 v2 x- l! }. @/ w/ {" H1 u( O可以PM 我話我知邊度嗎? 因為我係時候換下髮型. 同埋貴唔貴呢?
6 c7 I0 W& p0 P, t1 j4 h& _3 g7 J9 d, V- A0 f/ S) b
Gila, 地址在Page 1, 如果唔係就搵日約埋, 我帶妳去啦! OK?
作者: cutecat0714    時間: 2011-8-25 23:07

very good shopping exp
作者: tsming    時間: 2011-8-25 23:51

想問一下,果度有無夾耳式耳環?
9 O# ~4 T' c6 W# C/ N如有大概幾多錢左右???
作者: LULU6988    時間: 2011-11-25 10:56

要去睇下先

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0