標題: 各位....幫手諗諗計... [打印本頁]

作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-10 00:13     標題: 各位....幫手諗諗計...

聽日我阿媽.....十點十一點到去覆診
, r* z; U' H6 X* w/ ~+ f7 {我咁岩...又想拎呢個好機會出去買鞋....其實好快既ja....
: s4 x6 ~8 V; c9 [半個鐘都唔洗就買完.....但係我傷風....我阿姨唔俾我出門口* H' I- r1 X7 {7 u# I$ c, r5 ]
最大問題係驚佢上黎....佢係無鎖匙...
& R+ r3 S8 ]/ D1 p不過如果佢係門口等.......咁咪中緊.....肯定俾人X穿* x' r1 \$ N3 i) x- }9 h
我有d咩藉口....可以........解決呢
) ^8 t* ?3 u. O, K+ B0 k
9 Z& p" h1 F* e8 |, Y即係我要去諗佢會唔會上黎...我唔聽電話可以話未醒
" ], k# ]8 F1 z0 L  G+ A! Y
9 r3 c# o. P8 S[ 本帖最後由 五香肉丁 於 2010-3-10 00:20 編輯 ]
作者: 心儀    時間: 2010-3-10 01:11

咁你咪帶個袋去裝對鞋囉
1 P% P8 W' V4 Z3 J3 r+ m* |" u藉口...作架姐,話朋友咁岩黎囉d野拎落去比佢囉
作者: iloveevanna    時間: 2010-3-10 02:23

買完鞋 撘lift 禁落一層 放係後樓梯sin 之後撘番lift 上你住個層 如果你阿姨唔係門口 落番個層 迅速拎番對鞋入屋
作者: bra123    時間: 2010-3-10 18:35

這樣的話你最好帶個小背包出去假如被問起來就說是女性朋友寄放的就好了
作者: West    時間: 2010-3-10 20:26

帶個背囔出去,唔好要鞋盒,值接將對鞋(屈蛇)返屋企(驚整花隻鞋就每隻各用一個膠袋包住)
作者: kittykiki    時間: 2010-3-11 02:28

後樓梯呢個方法唔錯, 我用過一次(n年前)
作者: Saya    時間: 2010-3-11 23:56

引用:
原帖由 kittykiki 於 2010-3-11 02:28 發表   1 w) @- p, T% A- v! e
後樓梯呢個方法唔錯, 我用過一次(n年前)
8 n! A  I2 s& v: M" P
" v) G0 v- j0 T: o/ e: P% y
我以前都試過喎
3 {! z$ K( S- Z不過我放過成1hr 先安全入到屋
作者: iloveevanna    時間: 2010-3-12 01:19

哈~~有用呢~~用我方法la~~
作者: BETTY    時間: 2010-3-12 01:44

佢唔會檢查你買d乜野呱 !!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0