標題: 葵涌廣場地下的GUNZE商舖 [打印本頁]

作者: CECI    時間: 2010-3-12 01:37     標題: 葵涌廣場地下的GUNZE商舖

首先, 0係度多謝老總(管理員)個Post! 唔係你小妹唔會買絲襪買得咁開心!
4 ?8 N! q# `# M: M4 u小妹卒之跟住老總0既路線圖,成功到達葵涌廣場地下的露天商舖,尋找到那間買GUNZE的地方,一入去個Sales叫做Mandy, 非常玩得而且友善! 我問佢係唔係成日有CD落黎買絲襪, 佢就話唔多囉! 淨係久不久就有一兩個CD埋落黎買到熟0既客! 但係男人入黎買絲襪0既就好多! 但係佢地就冇話自己係CD,唔係好似你咁, 劈頭第一句就認自己係CD, 不過咁都好夠誠實嘛! 亦都方便我點樣去面對你同介紹d野比你0丫嘛! 其實我0係呢度見慣CD架啦!冇0野格! 又唔係去偷又唔係去搶! 我覺得男仔CD絕對冇問題wo! 日本好多男仔都係咁架啦!係d香港人老土0者!! \% g( l; I, h( S
以上部份對話絕無刪剪, 你地話呢間舖頭, 係咪我地0既天堂呢!
" l* y. \$ |+ f1 Q1 Y5 E小妹買了5對GUNZE唔同顏色L~LL Size 0既薄絲,一對Malerba意大利直紋40針0既黑絲,全部85折,加埋折實180元左右,你0地話OK唔OK呢?  {- u6 l' K& M1 H- V
好開心呀!
作者: leeon    時間: 2010-3-12 05:12

你係總數180?
作者: 心絲絲    時間: 2010-3-12 11:13

你點知佢個名既?都算平,咁佢自己有冇著呢..
作者: ngyl1394    時間: 2010-3-12 15:45

thank for your post
作者: pk108    時間: 2010-3-12 20:22

Sister , What Time you go ?
! ~2 [2 h7 w3 U: ]
) q, y5 ^/ K' h) i" I9 B7 ~! s3 S經常很多學生在那兒!, R, y% V3 T, |+ {2 e& W
你買時有否撞到其她人買呢?
* s: u8 z9 r: H/ y3 l+ D& U  J4 h4 e$ [# Z! ^
Thanks
作者: 十字架    時間: 2010-3-12 20:38

哈~~~我就系個到學琴   你地可以去3樓睇下   個到有間琴行  我就系個到學琴    我有時學完琴就會系2樓小雨天望落去     成日都見到間鋪       D絲掛曬系到   好正啊    不過我只系可以睇下   吾可以買    因為我仲系太細  (14歲)
作者: 08miki08    時間: 2010-3-12 21:21

我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁嘅野,樓主有無相比我睇下果間野係點?
作者: iamonheel    時間: 2010-3-12 22:16

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-3-12 21:21 發表   
6 m& k4 ^4 x2 X8 Q8 f3 c( j* y我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁嘅野,樓主有無相比我睇下果間野係點?
0 E+ w( \/ f3 P' k7 }* V
% Q* Y2 y4 n+ n; P& l" |2 I
即係地下 G/F 玻璃門一入, 最左手邊, 有檔賣燒烤小食嘅, 對正果條巷, 第二間舖就係, 日本城隔離
9 z4 Y- G' Y8 {; _7 v( n+ x) E
) z3 U. X' T, D* p# m店主後生女, 幾friendly, 任揀無問題.
作者: pig0624    時間: 2010-3-12 22:25

好正喎........我都想去....但我又驚......
作者: CECI    時間: 2010-3-13 01:43

引用:
原帖由 pig0624 於 2010-3-12 22:25 發表   1 f$ }/ d$ U! O- N
  ?- F* H& F& T! [- T9 d2 ?
6 k# q0 p1 J) J  Q% W唔駛驚ga! 正如"iamonheel"所講,個Sales係後生女, 佢話我知佢叫Mandy,幾好人ga!至少唔會歧視我0地囉! 本來我按照管理員0既推介,一心想落去買GUNZE呢隻牌子0既絲襪,揀選後佢問我有幾高, 咁我就答佢170啦! 佢話其實GUNZE的彈性應該冇問題的!隨即佢介紹一隻意大利牌子0既絲襪比我, 話呢隻係"歐碼"保証合穿! 昨晚返到屋企立即試穿...歐碼果然夠碼,合穿到不得了! 而GUNZE就未試, 試左再話比你0地聽啦! 照計應該冇問題掛! L~LL碼佢話170應該剛剛好WO!
作者: wtf    時間: 2010-3-13 01:53

我又試下去買先~!
作者: CECI    時間: 2010-3-13 02:03

引用:
原帖由 pk108 於 2010-3-12 20:22 發表   
" h! m* M8 v4 T% [2 h. W. f5 eSister , What Time you go ?
' j$ k7 h; u& v+ }7 [* H
* V+ Z" v& n2 W! b經常很多學生在那兒!: [, F0 U6 z9 C
你買時有否撞到其她人買呢?
5 N7 V9 p3 g$ S8 O* n% t1 D+ W8 l. y" [0 c
Thanks
, M4 D# j. _# P. w7 ]
. ~& T2 A' R3 ~, l/ [6 n. @+ i& u
我係夜晚7:30咁上下落去0既! 當然咁0既時間落去買0野,點會唔撞到"澎澎聲"0丫! 不過係唔係繁忙時間落去都一樣,果度唔知點解一年四季,什麼時間都係咁多人行! 我入到去絲襪照揀,計照傾!其他女人都冇理我, 我有我揀佢0地有佢地揀囉!
+ m1 J7 B8 W0 I- Y其實, 克服到第一次入去買0既心理! 以後就唔會再覺尷尬GA啦!因為只要Sales唔歧視我0地,會令到我0地心理上會冇咁緊張, 從而比較易克服環境對我們的影響! 放心吧! CD唔係罪, 我每次入到新環境試探時, 總是不斷同自己講, 我是CD又如何! 所以我會一路照樣咁亂咁撞去買0野! 遇到d對我0地好, 唔歧視我0地0既舖頭, 我會第一時間話比各姊妹知, 等大家買得安心! 同樣如果遇到d衰舖, 我亦會第一時間Report! 等姊妹們唔會領0野, 比人白眼!
作者: CECI    時間: 2010-3-13 02:12

[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-12 21:21 發表   
9 n5 L( H; U( c我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁
6 _/ i& K5 j/ b6 t) {* \* U/ T% R. _6 m
Miki妹, 你去葵廣梗係唔係去買女人0野喇! 果度咁多女人0野買!  
  K$ n* `% N7 b4 U7 \如想知詳細地址,可參閱管理員以下呢個Post, 我都係多得管理員咋!" Y, e) M7 W9 _4 Z; e  d

c# W) l. f: J9 A6 Uhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=379&extra=page%3D1
5 g% a9 i6 g0 W5 z1 ]2 n& ]0 n3 {2 b5 a2 L
作者: cdtv    時間: 2010-3-13 21:58

恭喜你有此開心一日遊
! u4 ~) w$ M8 w) [6 {我去買咁耐絲襪都唔識 d sales
8 m, z. a( S- ^, a9 b3 s冇你咁大膽、大方承認自己 CD
作者: connie    時間: 2010-3-14 15:36

我都去過果到~
作者: 08miki08    時間: 2010-3-14 15:42

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-13 02:12 發表   - P. \9 J) x. T/ n
[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-12 21:21 發表   
& P1 @. D3 H" g2 `/ e. v) H我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁
. l0 y. x% w. g4 x* ~ ...
, w7 i( |2 G7 f5 R' \/ b3 \: f
我去果到主要係睇款,之後再上網買!!!
作者: CECI    時間: 2010-3-14 22:28

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-3-14 15:42 發表   ' Y! o) a9 t# m# D- l
4 p; Y# m9 r% ~7 m, ?0 u
我去果到主要係睇款,之後再上網買!!!
; }- z& y# Z+ b+ F1 s) T
& Q; l; s4 b/ z, O
你咁鬼死靚女, CD埋落去, 邊鬼個知道啊! 上網買好鬼死煩! 由其是鞋同衫, 唔試過而上網買始終都好冒險呢! 如果不合穿就算可以換都VeryVery煩呀! 我去到果度, 揀選左就遞比Sales幫我Keep,繼續邊揀邊傾都幾Yeah架,揀到夠咪Paid囉!
! @! S; w  m8 c4 g你住咁近咪鬼死咁懶啦!
作者: iamonheel    時間: 2010-3-14 22:50

引用:
原帖由 pig0624 於 2010-3-12 22:25 發表     N- M: x0 v5 q/ k# a. [
! O& }6 O( t' q; }8 }
' J0 i9 ^% m8 r+ c6 |2 ^
我廿年前, 第一次係中環利源東西街買, (特登去遠啲 ), 都好慄, 行嚟行去咗好耐, 最後幫襯個嬸嬸買,
3 o9 y5 e3 j+ s' k0 r+ C
4 v$ q9 B6 ^+ K$ {% U比錢時自己同嬸嬸話有啲尷尬, 個嬸嬸話有乜嘢啫, 咁就開始咗自己買女人嘢.3 ^( b% J" S1 H+ w8 h  x3 D: ^$ d! ]
: |5 z9 l: \4 r# t# Z
當然有啲檔係好似唔太鍾意男客咁, 咪走投囉, 唔洗死嘅.
作者: CECI    時間: 2010-3-15 01:30

[quote]原帖由 iamonheel 於 2010-3-14 22:50 發表   3 O) h6 k- t4 w' |0 Q4 G+ R; D% q

# o5 t2 ?* r/ L3 c  @9 e' v
0 {, S# ?& t$ H8 ?5 }' s' t我廿年前, 第一次係中環利源東西街買, (特登去遠! M/ Y7 L6 n' e8 S1 w
' l: K' ?2 i9 X: ^2 E" Y
Yeah! 中環利源東西街有時都會去果度買Bra架! d店舖都冇0羊架! 不過我就冇幫襯街邊檔! 雖然我唔算怕羞, 但人來人往, 費事啦! 都係縮入舖內穩陣dd!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-15 10:30

絲襪有晒經驗,街邊我都試過
1 L3 K" w; j1 d5 `- _  x冇咩野
* H8 K! n5 B, Y% R( G至於bra始終未有咁既經驗" t1 a+ q2 o# k+ R2 b2 e6 o8 Z: c
到而家都唔敢走去買
作者: 08miki08    時間: 2010-3-15 11:04

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-14 22:28 發表   / t  v+ h& b! J# ?7 R
; F! A2 q- ~6 |! v
, D" u/ Z9 Q( G
你咁鬼死靚女, CD埋落去, 邊鬼個知道啊! 上網買好鬼死煩! 由其是鞋同衫, 唔試過而上網買始終都好冒險呢! 如果不合穿就算可以換都VeryVery煩呀! 我去到果度, 揀選左就遞比Sales幫我Keep,繼續邊揀邊傾都幾Yeah架,揀 ...
! T! P& p; y0 Z& z我有幾靚女呀,咁樣衰!1 ~: n# N4 _# T. j; L% a+ N$ A
我d裙都係上網買,無試過唔啱著!
作者: CECI    時間: 2010-3-15 16:25

[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-15 11:04 發表   8 l1 {0 @: K0 M# U

+ g: h9 F+ H& U4 E9 u% T) A8 G我有幾靚女呀,咁樣衰!6 p: g' m2 k7 w: n
我d裙都係上網買,無試過唔
6 O3 h) F! G+ M! M- j: L* h3 j; t4 B/ p& C' u! I& W  `& o# e6 I
因為妳Fit囉!
作者: 08miki08    時間: 2010-3-15 22:15

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-15 16:25 發表   
( X7 U. E3 M) f; p5 T' W4 Q, F0 p[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-15 11:04 發表   2 d' E& M4 ]) i" n4 K& \0 N

' o) `* W8 V; J; `$ g我有幾靚女呀,咁樣衰!
/ b" V2 x8 G  {* p我d裙都係上網買 ...
9 _2 J! z: ^; I- h) l
自問都要係幾嫁!!!
作者: 心儀    時間: 2010-3-18 17:52

引用:
原帖由 十字架 於 2010-3-12 20:38 發表   & K/ C8 p# b) z
哈~~~我就系個到學琴   你地可以去3樓睇下   個到有間琴行  我就系個到學琴    我有時學完琴就會系2樓小雨天望落去     成日都見到間鋪       D絲掛曬系到   好正啊    不過我只系可以睇下   吾可以買    因為我仲系 ...
4 I  d$ P6 q+ r, Y8 D點解唔可以買呀
/ W( V6 S; G5 m' z% L又唔係煙仔
( k' R0 ~2 B! S( e2 s  `) h% u唔夠18歲都可以買架XD
作者: 十字架    時間: 2010-3-18 18:15

引用:
原帖由 心儀 於 2010-3-18 17:52 發表   2 `0 |7 {, e3 K# e& F- |

) V+ v# [9 g( ^點解唔可以買呀8 }- K6 L, o4 D5 ?
又唔係煙仔
% U/ N& S; d0 ]# R唔夠18歲都可以買架XD
( V+ C: ^& Q, a: U& h
  費時卑阿媽揾到D野啦...
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-18 18:26

搵到你阿媽會點樣對你?) ~' B5 Z' e$ E% b% _( G
就算你夠18歲咁又點?! e$ T# V: a' W. x
如果你買左絲襪,但係你阿媽搵到  x" z# C' N6 U! H. X
你又會點做?
作者: 心儀    時間: 2010-3-18 18:33

引用:
原帖由 十字架 於 2010-3-18 18:15 發表   
9 K# T' o  y' S; J; L( ^$ C0 W! D1 P/ {( l& @/ Y& V0 r
  費時卑阿媽揾到D野啦...
# C+ b! l/ a  V2 J+ |8 ~咁你大個左又唔代表你媽接受到你cd架喎
作者: shinobu    時間: 2010-3-18 19:22

引用:
原帖由 心儀 於 2010-3-18 18:33 發表   , s* X% q# i! }- i; ?1 t$ m, A

% C" ?& [( v( q; m$ R! ^- r咁你大個左又唔代表你媽接受到你cd架喎
7 ?' P5 j' d4 s7 n' s
無錯...我依家如果畀屋企人知道既話....家變都似呀
作者: connie    時間: 2010-3-18 20:34     標題: 回復 28# shinobu 的帖子

咁你d野擺係屋企?我就只係敢買絲襪,其他衫或者鞋都唔敢因為冇地方收同發現左解釋唔到= =
作者: jg400hk    時間: 2010-3-20 00:07     標題: 回復 1# CECI 的帖子

不過呢....屯門間分店就真係唔鬼睬人啦....
作者: tteeaa    時間: 2010-3-20 00:23

引用:
原帖由 connie 於 2010-3-18 20:34 發表   : \- D/ @6 f, v
咁你d野擺係屋企?我就只係敢買絲襪,其他衫或者鞋都唔敢因為冇地方收同發現左解釋唔到= =
: X! }# {# w1 i1 i5 p4 r
, U4 p' \' B" N+ ^9 M " i# h7 K& V; ]3 R! w
我都係呀!! 我D絲襪用好多衫蓋住, 希望唔會被屋企人發現啦..如果唔係真係唔知點算..死都似..
作者: CECI    時間: 2010-3-20 03:00

引用:
原帖由 jg400hk 於 2010-3-20 00:07 發表   
9 c; _, W* ?+ {. W不過呢....屯門間分店就真係唔鬼睬人啦....
) n( c1 A& p6 l& Q
5 J1 F! U  l" {3 U2 M呢d Sales如果比老細知道,實行聽炒!都唔係做生意0既咪咪鬼幫襯佢囉! 再毒d投訴佢添呀!
作者: jg400hk    時間: 2010-3-23 21:29

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-20 03:00 發表   
8 F: S' D4 x6 }& v" \6 E$ K0 d, I/ `/ F# E7 S. Y; f6 w
& a) ]) k5 t! P2 N
呢d Sales如果比老細知道,實行聽炒!都唔係做生意0既咪咪鬼幫襯佢囉! 再毒d投訴佢添呀!
( D  a( o7 S3 d; F/ @
  T* l$ F* E/ t5 D6 M所以呢間成日都拍烏蠅!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-9 22:54

今先啱啱去咗呢間野買絲襪!* j. i5 L; ]3 j! g
個sales真係好好人,一d都無用奇異嘅眼光望我!
. Q7 f9 u; M; j8 F4 ^5 G所以各位姊妹真係唔洗驚嫁!+ @! u9 E6 G% M* c) a) u; Z( q, H* P
但係其實個sales知唔知我地係cd嫁?
作者: CECI    時間: 2010-4-10 02:30

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-9 22:54 發表   # D) y+ X9 g) @) J
今先啱啱去咗呢間野買絲襪!* [. ~7 @0 w  K; }* m7 N
個sales真係好好人,一d都無用奇異嘅眼光望我!3 H& P5 `" a" G
所以各位姊妹真係唔洗驚嫁!, V) `3 T. f- u
但係其實個sales知唔知我地係cd嫁?
# U. O( t# _1 h1 J: @1 i4 q7 l* i- Q" N' F8 U& t( O4 ~( R" y) q
死鬼Miki你無睇晒我個Post ga? 我劈頭第一句就話自己係CD睇佢反應如何! 簡直賓至如歸! 呢間Shop係"老總"介紹, 唔係都唔知間野咁好! 下次姊妹們如果覺得尷尬,不妨話比Sales知d絲襪係買0黎"笠頭"打劫用, 睇0下佢信唔信?
作者: 08miki08    時間: 2010-4-10 20:33

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-10 02:30 發表   
- W: M4 A$ L. G2 q2 M) x" g
$ R$ D, N: d% Q7 H" U
' s+ _$ V$ o( ]# ? 死鬼Miki你無睇晒我個Post ga? 我劈頭第一句就話自己係CD睇佢反應如何! 簡直賓至如歸! 呢間Shop係"老總"介紹, 唔係都唔知間野咁好! 下次姊妹們如果覺得尷尬,不妨話比Sales知d絲襪係買0黎"笠頭"打劫用,  ...
' o0 m0 M4 T5 E3 t9 t( j但其實個sales知唔知cd點解嫁?
作者: iamonheel    時間: 2010-4-10 22:05

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-10 20:33 發表   ! E9 K' L, s; r0 a  S5 l
- f" u4 r. W- g8 C% g" f$ x
但其實個sales知唔知cd點解嫁?
, z, B9 O( `; }/ \8 }/ N
$ q; r; K- f  x有啲 sales 見好多人, 有見識嘅大有人在, 梗知有男客買比自己著喇6 R6 E5 C% B7 T
唔好諗得CD係啲乜嘢咁前衛, 有啲叔叔嬸嬸, 後生時唔知幾in, CD碎料喇
作者: 08miki08    時間: 2010-4-11 13:40

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-4-10 22:05 發表   1 k. l5 [- h3 {1 O9 f7 f

7 R- f$ y# a5 [+ ?' P# U' f
4 G! j! Z  w! o有啲 sales 見好多人, 有見識嘅大有人在, 梗知有男客買比自己著喇9 J3 R1 u0 z5 ?" d
唔好諗得CD係啲乜嘢咁前衛, 有啲叔叔嬸嬸, 後生時唔知幾in, CD碎料喇
; r' N  a, A7 X) s) e4 v8 n  M
咁如果佢知cd點解會更好傾!
作者: iamonheel    時間: 2010-4-11 13:53

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-11 13:40 發表     C1 e& Q2 C6 g+ _# r

% r4 d5 I! R0 |( ~7 [2 t8 K咁如果佢知cd點解會更好傾!
  l7 y7 `% N4 @, c' T$ L* x$ D2 j
$ t4 c7 g$ W/ u3 r  T我腦筋轉得慢, 一陣先睇得明
' l9 ?. p  H/ {"咁如果佢知cd點解, 會更好傾! "
* ~, }, p" U& v& G有可能嘅, 但都唔好阻人做生意啦
作者: CECI    時間: 2010-4-11 19:32

其實都唔怕ge! 如果見佢多客咪再揀陣間或者走去比錢! 佢梗係知CD點解喇! 因為佢問我CD出街會唔會化d好濃妝,亦向我講久不久有相熟CD客,直頭CD埋落去買襪, 佢話初頭如果唔出聲根本發覺唔到佢係CD! 後尾熟左就點會唔認得! 咁你話佢知道CD點解嗎?
作者: BSoD    時間: 2010-4-11 19:44

我去過葵涌廣場那么久都沒發現
作者: CECI    時間: 2010-4-11 20:16

引用:
原帖由 BSoD 於 2010-4-11 19:44 發表   
8 I4 v5 h4 J* S$ _2 q& n3 z' ?! P/ O我去過葵涌廣場那么久都沒發現
& B- d0 t& i4 n; y* P0 W6 p
3 Y0 l. s# f2 ?! s$ O: T- O哎也! 叫你好姊妹Miki帶你去買咪知邊間! 一去到包你話"原來係呢度呀!點解無為意到ge"
作者: 08miki08    時間: 2010-4-12 22:01

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-11 19:32 發表   & [0 j4 x! e3 h2 E" W+ W+ @. A
其實都唔怕ge! 如果見佢多客咪再揀陣間或者走去比錢! 佢梗係知CD點解喇! 因為佢問我CD出街會唔會化d好濃妝,亦向我講久不久有相熟CD客,直頭CD埋落去買襪, 佢話初頭如果唔出聲根本發覺唔到佢係CD! 後尾熟左就點會唔認得 ...
- R/ p7 c* w( Y
咁我下次同佢講我係cd先,睇下佢有咩反應!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-12 22:05

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-11 20:16 發表   * C/ e8 Y( Q/ M" d" w

9 F$ p. I! ]: |9 r3 ^8 {7 E5 {' V3 ?
* v1 U7 [/ J2 l: j9 w8 b8 A7 h6 k$ j哎也! 叫你好姊妹Miki帶你去買咪知邊間! 一去到包你話"原來係呢度呀!點解無為意到ge"
0 j" `1 P) A9 E+ w+ |
係囉,而且果到都唔係全部賣絲襪,會有男裝野賣,所以入去買野人地都唔會有咩唔妥!
作者: CECI    時間: 2010-4-15 03:39

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-12 22:05 發表   ; J. q- L% W3 ^- ?2 m1 |
5 Y+ P) [# z4 N( w
係囉,而且果到都唔係全部賣絲襪,會有男裝野賣,所以入去買野人地都唔會有咩唔妥!
' J: v1 X$ g' Q  x
2 q0 f+ C7 `. I但係我一入到去,始終都係"縷住"絲襪個幾個Post! 因為睇開好難扮睇其他野ga!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-15 09:28

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-15 03:39 發表   
: Q6 B9 ~3 q) x" P3 {. X6 J5 r
( O* F8 [) ?* A( j2 I3 D" R
' K9 L  p8 s; Z9 {/ Y( C" P/ g) e但係我一入到去,始終都係"縷住"絲襪個幾個Post! 因為睇開好難扮睇其他野ga!
( |* J* Z% d9 w) Y  i
咁又係呀!但係入去果時人地唔知你買咩!
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-20 08:41

有冇圖片睇吓你的戰利品呀?????????
作者: 08miki08    時間: 2010-4-20 19:29

引用:
原帖由 mandy_mandy2006 於 2010-4-20 08:41 發表   
* _8 z9 Z5 {7 b" u5 l3 ?5 ?3 G( }有冇圖片睇吓你的戰利品呀?????????
2 A  r1 M8 M5 o5 D7 |1 {8 A6 F幫人買嫁!所以無呀!
作者: SZCD    時間: 2010-4-26 03:29

谢谢楼主分享。谢谢!
作者: SZCD    時間: 2010-4-26 03:37

谢谢楼主分享。谢谢!
作者: KR7723    時間: 2010-5-1 21:53

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-12 01:37 發表   ( w/ E% I6 K1 C( k' G+ F
首先, 0係度多謝老總(管理員)個Post! 唔係你小妹唔會買絲襪買得咁開心!! F2 Z+ X9 E: x
小妹卒之跟住老總0既路線圖,成功到達葵涌廣場地下的露天商舖,尋找到那間買GUNZE的地方,一入去個Sales叫做Mandy, 非常玩得而且友善! 我問佢係唔 ...
' b" g4 _3 Y9 h8 a8 a# I0 V
& G8 s- q$ N. O* f8 A8 P

7 h; l5 q7 l% i; q係咪地下中間的攤口呀?4 X6 W( V3 {: b7 b& N; J
咁位置大約係邊?
作者: wolford    時間: 2010-5-25 07:06

呢間舗真係幾好, 係細左d 同開揚左d, 行開果頭都一定入去睇下, 我中意買佢d 韓款絲襪多d, 又靚又夠長
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:52

講到咁正,我都要去踩吓個場啦~
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:53

不過屋企仲有十幾對絲襪未開
作者: CECI    時間: 2010-9-21 23:55

引用:
原帖由 yoda0806 於 2010-9-10 00:53 發表   
, u; Y5 g* G" S6 t. k不過屋企仲有十幾對絲襪未開
+ }- |* C7 t* T6 n6 ^

4 l6 n5 C# m- M- q) J9 D9 d再買過! 一於唔開! 見到靚又唔同款既都要買! 係咁買...買完又買...不斷咁買...買到爆倉都係咁買...卒之買到Short左!. @4 \( B% B: T/ x) M; u9 X

作者: pk108    時間: 2010-10-12 22:30

Mandy 係高果個或矮那個 ?
作者: diatone    時間: 2010-11-25 17:02

Gunze 係好product. 我通常同女友去SOGO買一pack 80 or 110 我要其中一對.
作者: 永恆之愛恨    時間: 2010-11-26 00:16

你地講到咁正 咁我咪一定要去睇睇?
  T5 e/ Z" ~- V, [- z8 f我玩左cd先幾日 仲未正式上個妝
1 X8 R4 H: O; c# {5 Q4 J* P4 K6 Y好多野要買 又唔係太識點上1 z' y& D' }9 r
最煩就唔知d杉係咩地方買0 y0 \! M- R- G7 B) [
如果有真人教路就好喇 雖然有教學 但有同志都係最好
( _6 `. M# w8 N$ k5 G# s, u同d女仔又怕俾人白眼$ Z, b4 `5 R+ k& b0 G1 ^/ q: b
識到你地真係好~
作者: frankiebaby    時間: 2010-11-28 02:35

買過幾次,冇咩特別~
7 O8 M4 ~: F5 D1 T其實好自然咁去買,佢地都唔會點理你~
作者: CECI    時間: 2010-11-28 03:12

引用:
原帖由 diatone 於 2010-11-25 17:02 發表   
' }/ h: f* S! Z, B6 lGunze 係好product. 我通常同女友去SOGO買一pack 80 or 110 我要其中一對.
! m- y1 }# I. `3 Q4 W! K: e) ~
你女友真係好! 佢唔介意你CD?
作者: CECI    時間: 2010-11-28 03:14

引用:
原帖由 永恆之愛恨 於 2010-11-26 00:16 發表   
0 V/ `; \) M, M: K0 c5 D" l, R- M& M  T你地講到咁正 咁我咪一定要去睇睇?
: ?9 t$ I6 s; Y- K3 J0 F! F. ^1 D我玩左cd先幾日 仲未正式上個妝$ ?4 x0 b, k- ]- V; H4 g  K
好多野要買 又唔係太識點上$ ~6 g3 x7 K( s  U  T
最煩就唔知d杉係咩地方買
; U/ z* T! l0 _/ i8 d( j/ J如果有真人教路就好喇 雖然有教學 但有同志都係最好7 j) R& A* Q& ^: v; Z
同d女仔又怕俾人白眼
  @' f) H* u/ p+ X- O識到你地真係 ...
' B" _' ~) L6 {* d' ~慢慢0黎啦! 有心一定買到0既!
作者: diatone    時間: 2010-11-30 14:03

我女友係日本人如果唔係太過火她都可以接受, 香港的香港人太守舊, 我係外國玩halloween 同成大學公司朋友一大堆人玩cosplay 大把男玩女裝OL全個星期halloween 都著女裝 + High heel + Black Pantyhose.
作者: 13dtcl    時間: 2010-12-1 00:34

Mandy 係長髮定短髮果個?
作者: winniegobby    時間: 2010-12-1 14:32     標題: 回復 43# 08miki08 的帖子

姐姐, 我之前都係葵涌廣場附近番工, 但都唔係好知邊度, 不如下次一齊去好嗎?
作者: 疾風怒濤    時間: 2011-1-11 01:07

搵日去睇下先
作者: MANYAN    時間: 2011-1-11 01:19

我有成180咁高8 M- @( B! p* z3 z
唔知gunze果隻LL著唔著到???
作者: prettyin1224    時間: 2011-1-15 15:13

我成日都去葵廣的,由細去到大,我家就在附近^^
作者: bentlney    時間: 2011-1-16 03:07

等我第時得閒都去睇下?先
作者: ripple040    時間: 2011-1-30 10:53

MANDY 係咪個個金髮細細粒個個牙?
作者: w-wing    時間: 2011-2-3 13:44     標題: 回復 1# CECI 的帖子

是好店,以前只有2人睇鋪,現在好似加了人呢,普通款偏貴,但是原裝日本版、特別版那些就真的非常抵
作者: silkypanties    時間: 2011-2-4 12:38

我12月尾去果次, 我女友話得番d舊款, 差唔多係得肉色, 其他咩色都無
作者: w-wing    時間: 2011-2-5 05:37

原裝日本版、特別版 is very limited,可能有人去開日本才handcarry返啩,以前都有見過GUNZE限量版絲襪比街價平$20.-/pair。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0