標題: 哎....灰到震 [打印本頁]

作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 15:46     標題: 哎....灰到震

比我阿媽搵到我對平底鞋...2 p/ d, e! k: Y1 [7 e& B/ C
跟住呃佢話d同學既...* [1 x+ m% [- u
以後都唔知可以收係邊好
作者: adam5354    時間: 2010-3-13 16:04

咁!再小心D找過個地方放!
作者: 08miki08    時間: 2010-3-13 17:12

迷你倉囉!!!
作者: anywind    時間: 2010-3-13 17:33

咩你呀媽好鍾意搵野嫁咩= =0 i2 F0 ?6 X, l& t2 Y: E3 f
咁都咁佢佢搵到
作者: (ANGELA)    時間: 2010-3-13 17:48

你同你媽咪講,話係你gf咪得囉
作者: anywind    時間: 2010-3-13 17:54

引用:
原帖由 (ANGELA) 於 2010-3-13 17:48 發表   0 w# d1 ^4 U7 T) p
你同你媽咪講,話係你gf咪得囉
5 G: n- G/ L/ M- h5 j+ Q+ ?
如果唔係有開又會問3問4姐* O2 k; O( V* k1 m* E+ L' C  ^
有開都問你做咩拎左人地對鞋=.=
作者: (ANGELA)    時間: 2010-3-13 17:57

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-13 17:54 發表   9 B5 }  S! f6 Y- G+ U- |

+ a6 d: T7 z* p2 l. [5 j3 L如果唔係有開又會問3問4姐/ j% v3 x6 ^7 F
有開都問你做咩拎左人地對鞋=.=
0 ^8 r% A2 \9 N自己般開住
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 18:14

我呃佢話果次有個女仔fd返學果陣上左黎
( w3 B* g) R+ W, `8 l7 h! c6 _' P擺低左....著左我對cons走...
作者: anywind    時間: 2010-3-13 18:15

引用:
原帖由 (ANGELA) 於 2010-3-13 17:57 發表   
# v; N, i2 o9 l/ ]9 ~; ^/ k4 ?1 m( C- P
自己般開住
  B- {! z! I2 |% l
好方法 但係用租金換個迷你倉+買多好多cd野都得 但係搬開日日cd都得 真係著咩都冇人理 正@@
作者: anywind    時間: 2010-3-13 18:16

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-3-13 18:14 發表   5 v9 G5 Q6 K. t: H" V" _* F
我呃佢話果次有個女仔fd返學果陣上左黎0 K: \4 [$ q& A) j4 H# _( Y3 C
擺低左....著左我對cons走...
# \  l/ N! ?% I* J+ W- g9 O
3 V5 \  H; o" d如果我係你呀媽會諗:著錯cons= =有冇可能     但係唔會理你
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 18:47

唔係...我呃佢話.....個女仔上pe.....拎左我對cons著....留左對皮鞋係度... B, S, h2 c6 V: o2 j0 G. s
因為我堅係好多日都無出過街
作者: 愛.o    時間: 2010-3-13 19:23

收藏D野對好多人黎講都係一個難題= =
作者: anywind    時間: 2010-3-13 19:29

所以同屋企人住又唔想俾佢地知
1 v& x0 A/ S( ~5 \唔可以有太多cd裝備 咪冇訂你收
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-13 19:39

希望大家幫我諗到計啦
作者: cdtv    時間: 2010-3-13 19:39

除左護膚品, 我全部 cd 衣物都係鎖住ge, 所以冇呢個煩惱
作者: waa    時間: 2010-3-13 23:27

再小心D找過個地方放!
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-14 01:03

哎....唯有咁話啦
作者: yipyip    時間: 2010-3-14 01:19

收埋d la><
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-14 01:29

雖然大家都唔知...我間屋係點....但希望可以提議下
作者: leeon    時間: 2010-3-14 05:06

你可以用一個袋,之後屌係window外面。
作者: grilboy    時間: 2010-3-14 07:24

冇自己房既話根本就收唔埋
作者: 心儀    時間: 2010-3-14 11:17

食得咸魚抵得渴9 T% V0 Q& T4 Y3 ~, a0 V/ u
比人搵到係遲早既事* }6 n, f' ]! J( m+ @- i+ s1 J
如果花時間去諗將d野點收埋
# q' `# ~/ A, A. r" x1 t5 i: q不如諗下點令你屋企人接受仲好啦
作者: karen0129lai    時間: 2010-3-14 22:07

如果你有自己做家務, 自己收衫摺衫同放好D衫既習慣, 咁我之前既做法就可能有用喇~
* E; v0 i" l: w. m& ]& M6 f* [因為我由細到大都自己做, 所以我阿媽係唔會搵我衣櫃架~2 {5 E6 y! Q3 [" ^' \5 n
我CD既物品就放底, 加一塊硬淨既膠片隔開上面, 放兩三層衫上去~0 k0 G. g" p2 Y
一招禾桿蓋珍珠~( @' Y  n) [6 {3 p4 h4 T, m
仲有~ 我訓高架床~(3尺闊) 有個有拉鏈既衣箱放響床上面~ 放腳位唔阻訓覺~ OK架~- \5 M% y: z- a. F* _% J# A
咁都俾佢地搵倒既話... 你都係認命, 唔搬就迷你倉啦~
作者: tyhnjki    時間: 2010-3-16 01:55

引用:
原帖由 leeon 於 2010-3-14 05:06 發表   
  h9 T# j$ W9 {9 ?/ z+ J你可以用一個袋,之後吊係window外面。
9 A: m+ M" Q& c' Q
+ l) {5 `, t1 @  v" I, s. O
我相信唔洗一陣樓下管理員會上黎叫你收返- -||6 k! c9 k. {  T7 l: f
) g/ @) s% O  q# q) q9 d6 Z

& k+ N7 x( O9 S0 ]* ]# A, E
引用:
原帖由 karen0129lai 於 2010-3-14 22:07 發表   8 z) y# h$ N- o6 F0 x) i
如果你有自己做家務, 自己收衫摺衫同放好D衫既習慣, 咁我之前既做法就可能有用喇~
; ^3 D. _3 O% v因為我由細到大都自己做, 所以我阿媽係唔會搵我衣櫃架~5 S2 M/ }, w2 A7 }
我CD既物品就放底, 加一塊硬淨既膠片隔開上面, 放兩三層衫上去~) g9 M7 Q% `. }
一招禾桿 ...
& ^+ s& B3 |! S: K  k) f) B$ v) O
你個個膠片係點ge 樣- -? 因為如果個衣櫃係木做有膠片應該會好怪?8 a7 o, }  b8 h1 Y
, T+ O0 M5 g. q$ d
不過你係唔係自已換床單? 床下低如何..? 1 b, ^, t+ |* \; N1 W& f
(好似好易比人搵到- -?.. 但係我自已一個人住無咩e d經驗真係諗唔到- -..囧)
作者: newcder    時間: 2010-3-16 05:22

買個鎖鎖起佢啦
作者: anywind    時間: 2010-3-16 17:26

戒左cd咪冇事囉XD
作者: 五香肉丁    時間: 2010-3-17 14:31

唔係自盡就無事啦咩

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0